36

ТЯ

преди 2 години

Няма никаква полза от личните лекари и това се доказа през годините. Особено в малките градове, единици са свестните ОПЛ, които можеш да уважаваш за добре свършена работа. Те са едни диспечери, които даже не те преглеждат, пишат ти документа и те пращат да си ходиш. Ходя там само, когато ми трябва направление и болничен. Иначе си плащам дори и изследванията. По време на ковида в нашия град хората се редяха на прозорците, за да им дадат направления за рентген или ПСР. Нямаше по-голяма глупост.

35

баба мара

преди 2 години

аз съм категорично против личните лекари не ни знаят името нямат сестра превърнали са се в диспечери идват на работа когато си искат не са зависими от никои2 яаса в мръсния коридор на дкц и накрая се оказва че няма направление съсздравната книжка да мога да отивам където си искам ел рецепта на 3 месеца даходя при личния лекар да я подновявам и да давам 3 лева

34

пациент

преди 2 години

не знам, но доста лекари вдигнаха егати къщите само за няколко години. Спестявали за от закуски. :))) Нещо яко куца системата.

33

Анонимен

преди 2 години

Защо лимити на пенсионерите? Те по- често боледуват и имат нужда от лекар. Младите хора не боледуват често и няма смисъл да се отпускат повече направление за тях. Вече и в здравеопазването ли ще има дискриминация по възрастов признак? Затова да махат джипитата. Напразно им плащат заплати. Човек като е болен, да ходи директно при специалист.

32

Анонимен

преди 2 години

Няма нужда от лични лекари. Всеки средно грамотен човек може и сам да прецени къде го боли, какво го боли. Заробване се получава с личните лекари, заробване към един човек и съобразяване с работното му време, графика, направленията, настроенията му, броя чакащи пред кабинета и пр., и пр... Смяната му е свързана с какви ли не формалности и в точно определено време... И без лич.лекар това нищо не лекува. Има недостиг на специалисти, личните лекари да ходят в отделенията или в Спешна помощ.

31

Анонимен

преди 2 години

Е как пък ме познава от години личната ми? Надали знаеше, че съществувам отидох веднъж преди 3 години за медицинско и ми взе 20 лв! Води ми ДжиПи повече от 20 години, как не я досрамя, не знам. Ако отпаднат потребителските такси, плащането за документи, електронни досиета, да видим колко фиктивни профилактични са направили, ще видим дали наистина са нужни.

30

мак

преди 2 години

Личният лекар е добра "институция" и трябва да остане. Но лимити на направления да отпаднат. Хората боледуват винаги, а не само тогава, когато личният им лекар има направления. Оставете ги да работят спокойно, а не да се главоблъскат, какво ще стане, ако му свършат направления.

29

Анонимен

преди 2 години

Българско е да се отрича всяка една идея.Нир не искаме да скъсаме пъпната връв с Русия и Путин и да станем независима държава.Не искаме да махнем корупцията,не искаме да махнем мафията и още много други неща.Нормално е да не искаме по-добро здравеопазване.

28

Анонимен

преди 2 години

Е и?

27

До 33

преди 2 години

Проблемът е, че редовният им отговор е : няма направления, свършиха, има за след един месец. Аз лично щях да пукна докато си чаках датата за специалист и стигнах по спешност в болница с опасност за живота. Това е личният ми опит. От 15 години не съм я виждал, нито търсил за нещо. Но си плащам като поп редовно здравните.

26

Д-р Хаус до #30

преди 2 години

На това джи-пи му е припарило под краката,треперят му гащите да не би да му секнат паричките за " записани пациенти"!! Питам: да сте виждали джипи да протестира за по-високи заплати и доходи?? Само ***..ил не може да разбере че са вредни и излишни!!

25

Д-р Хаус

преди 2 години

На това джи-пи му е припарило под краката,треперят му гащите да не би да му секнат паричките за " записани пациенти"!! Питам: да сте виждали джипи да протестира за по-високи заплати и доходи?? Само ***..ул не може да разбере че са вредни и излишни!!

24

123

преди 2 години

Крайно време е да отпаднат. Записали по 2000 клиента за които вземат пари. Когато ти потрябват не си вдигат телефона и чакаш като *** пред кабинета....

23

Анонимен

преди 2 години

ЛЛ и са вредни за пациентите и източват здравната каса. Да се закрият !

22

До д- р Хаус

преди 2 години

Какво си се разбеснял по форумите бе докторе? Що не отговориш по колко лева на пациент прибира джипи и на максимум колко пациента имат право? И да уточня - тук не е бостан. Тиквите ги търси на село.

21

Анонимен

преди 2 години

И кой е този които ще иска да си реже клона на който стой?

20

Д-р Хаус

преди 2 години

#19 е абсолютно прав!! Да сте чули от т.н. " доцент" Тонев,шефа на здравната комисия в Парламента да говори за СМЯНА на МОДЕЛА на здравеопазването от КАСОВО осигурителен в ДАНЪЧНО осигурителен?? Няма и да чуете!! Щото и той е от т.б. " бяла мафия"!!!

19

Анонимен

преди 2 години

Просто ще стане, плащаш си задължителните здравни осигуровки, отиваш при лекар и си му плащаш все едно отиваш на частно и готово. Така вълците/лекарите ще са още повече оядени.

18

Беновска пита

преди 2 години

А бе защо никой не говори за ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ,които са главните източващи НЗОК? Като са толкова " привлекателни" защо не минат на ПЪЛНА САМОИЗДРЪЖКА?? Щото 95% от тях ще фалират!! Сучат пари от няколко майки,най сигурната от които е НЗОК!!

17

анонимен

преди 2 години

За толкова време не проумяхте ли, че само богатите ще ползуват постиженията на медицината, защото така е при капитализма. Няма какво да се лъжем и да плещим общи приказки. Аз съм живял достатъчно време и преди, да, тогава имаше достъп, но пък всичко по-модерно беше далеч от нас и напр. стентовете навлязоха у нас след около двадесетина години, а и не само те. Ако не вярвате, може да си направите справка. Все пак добрият достъп донякъде компенсираше това.