88

Русия е изостанала

преди 2 години

до 94. Толкова изостанала, че до сега мирканското ПВО частично проследи ЕДИН Кинжал. За прихващане и сваляне изобщо не говорим. И само не искам да слушам, че можели да правят само оръжие, защото от 70 години са ПРИНУДЕНИ да правят това, иначе следва - ЗАЛИЧАВАНЕ. Сега Украйна е напомпана с най-модерните оръжия, а 10 АУАКС-И подсигуряват 24 часова комуникация и стратегия подпомагана от модели за симулации, които тестват милиарди варианти на развитие на бойните действия.

87

Бай Гроздан

преди 2 години

А да за плащането - купуват с евро и долари рубли от ГАЗПРОМБАНК и плащат с тях на ГАЗПРОМ като по този начин качват курса на рублата,но не се чуло още да са купили по тази схема,но ако не купят шефа на BASF може и да е прав,че ще разрушат всичко постигнато за десетилетия и компенсациите за бизнеса ще са непосилни за Германия,защото това не били дребните разходи по ковид пандемията.Мога да добавя,че руската газ е най-екологичната,а втечненият най-малко.Вива Тумберг.

86

СМЕХ...

преди 2 години

ЩОМ РУСКИЯ ГАЗ ОЩЕ НЕ Е СПРЯЛ ......ЗНАЧИ ПУТИН ПАК ВИ РЕКЕТИРА , КАТО С ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ....ХА,ХА,ХААААААААААААА.....

85

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 2 години

КОМУНИСТ /..И ТО ОТ КГБ/----от чужда валута и чужди паспорти , никога не се отказва....!Аз пък не вервам ИЗОБЩО Москва да се откаже от западната валута!!!!

84

Бай Гроздан

преди 2 години

Шефа на BASF днес пред Франкфуртер Алгемайне Цайтунг бие аларма,че Германия я чака най-голямата икономическа криза при отказ от руския газ и петрол преди 4-5 години,освен ако гл.изп. директор Брудермюлер не се шегува на първи април.Ами ако не се шегува?

83

Dan's Master

преди 2 години

Скоро Китай и Индия ще затанцуват казаджок от новата "валута", защото и при тях тоалетната хартия е дефицит.

82

Бай Гроздан

преди 2 години

Явно Путин е тръгнал ва банк и сега всичко зависи колко от останалите 6 милиарда неналожили санкции ще влязат в неговия лагер и колко в този на Байдън.Ако са наполовина или повече ни очаква дълъг икономически кютек на Земята и кой надделее ще разберат столетниците.

81

Бай Гроздан

преди 2 години

Урсула пък е напомнила на Китай,че дневният оборот между тях е 2 милиарда евро,а между Китай и Русия 300 милиона.Китайскиоят президент вероятно е останал много доволен от подобно напомняне,но не дал отговор на искането за сваляне на санкции срещу определени представители.

80

поСССРко

преди 2 години

Тишина! Ще мълчите и изпълнявате! Така каза нашия велик вожд! Шаман! Баща на всички ни! Ако не купувате и не плащате в рубли и ни оставите без пари - вижте какво направихме с Украйна и пак си помислете! Искате ли да вкараме цяла Европа да живее под земята? А сега кротко към чендж бюрото за рубли.

79

Бай Гроздан

преди 2 години

Ужас!Русия е въвела златния стандарт - 1 г злато за 5000 рубли,което не простиха на Кадафи,но за Байдън Путин е голям залък и може само да клейми най-голямата опасност за американското могъщество.В Китай и Индия направо танцуват от кеф и са приветствали новата валута.

78

Русия е изостанала

преди 2 години

Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!

77

Дядо Иван

преди 2 години

По-добре да им плащаме в тоалетна хартия отколкото в рубли!:)

76

Бай Гроздан

преди 2 години

Едно съм научил от историята на Русия и то е винаги помни какво е казал първият там по даден въпрос,а Путин преди време нарече еврото и долара компрометирани валути от които трябва да се отървем при търговията си.

75

Резултат

преди 2 години

От 23.03 до днес рублата е поскъпнала спрямо долара с 18%. Не е зле. Купувайте рубли

74

Да видим

преди 2 години

Русия ще почака клиентите си да платят новите доставки по сметки в Газпром, и ако не го направят, ще им врътнат кранчето. Дано нашият Българгаз не се окаже от тези, на които ще спрат газта.

73

Анонимен

преди 2 години

Имат 10 дни да платят с рубли.

72

Анонимен

преди 2 години

ха-ха-а! луд и сърдит на враговете, ама алчен за пачките им с евра и дойлъри!

71

Бай Гроздан

преди 2 години

След като потока през Беларус е обърнал посоката и то след обмислянето за национализация на активите на ГАЗПРОМ от страна на Германия не се знае какво е планирал Путин,а определено му трябва някакъв тласък към по-нататъшно засилване на рублата,което ми се струва,че е основната му цел,а всичко останало е подчинено на нея.Както се казват военните направлението на главният удар.

70

Анонимен

преди 2 години

Путин умен, не npoz ! Той е чел капитализамът на Марк Твен!

69

Какво следва

преди 2 години

Накратко казано: Русия вече няма да приема заплащане в сметки на западни банки. Плащане - пак с евро, но в сметки на банката на Газпром, от които те се конвертират в рубли и се прехвърлят в сметка на Газпром, която западните тарикати вече няма да могат да блокират. Просто и ясно.