50

Анонимен

преди 2 години

Русия възстанови българската държавност и това е факт. Западните държави бяха тези, които се опитаха да попречат на възстановяването на българската държавност и това също е факт. Западните държави разпокъсаха Санстефанска България на части и то зависими от Турция или част от Турция. Заради западните държави в началото имахме княз, а не цар.

49

sofeto

преди 2 години

Оргинал селски полковняк от БКП-БНА, се изходи по въпроса!

48

Анонимен

преди 2 години

Българи, чувствате ли се освободени с руски лакеи като тоя генерал Цанков? Горди ли сте с такива?

47

Анонимен

преди 2 години

Поради руската ХИБРИДНА ВОЙНА и съдействието от страна на българските слуги , пропуснахме да имаме ИСТИНСКИ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК - 6 септември ,или 22 септември !!! А иначе 3 март си е празник ,но не трябва да бъде НАЦИОНАЛЕН ....

46

Анонимен

преди 2 години

До питам Русия НЕ ЩЕ да си в ЕС. Ти не разбра ли?

45

питам

преди 2 години

Турция член ли е на ЕС? Ако още бяхме останали в пределите на Турция, сега щяхме ли да сме в ЕС? На кого дължим свободна България? Отричащите 3 март по-добре да мълчат и да се засрамят.

44

Анонимен

преди 2 години

Абсолютна манипулация !!! От 144 г.до днес Русия нанесе изключително тежки удари върху българската държавност ..Нормалните образовани българи ,незаразени от комунистическият бацил ,знаят защо .Непросветените ,да прочетат историята и да намерят истински литература ,за да разберат ,защо заради Русия сме на това дередже ???? Преди 09.09.1944г.когато Русия окупира България и налага комунистите на власт ,чрез преврат ,България е била равна с Австрия ,Белгия,Унгария и др. страни от нашият калибър

43

Калеко Алеко

преди 2 години

Ами делим си празниците на "антируски" и "проруски" защото едни "българи" с руско самосъзнание ги превърнаха в руски фетиши и поругаха българското в тях, крайно време е българските пишман-патриоти да се еманципират от чуждото руско влияние с всичките му ленински, сталински и путински изцепки и извращения ... Срам ме е от таквизи ми ти "българи" които от 100 години насам изразяват българщината си с руски акцент ... !!!

42

Анонимен

преди 2 години

Да бе, а Турция като загуби Първата Световна Война дали щяха да и оставят владения на Балканите? Категорично НЕ.

41

Анонимен

преди 2 години

България има много празници, но няма по унизителен от този. Дори 9-ти септември е по-малко неприемлив. Празнуваме разделянето си и попадането под руска власт на половината ни народ.

40

Анонимен

преди 2 години

Хубаво е че почиваме днес,но това не е Български празник.

39

Анонимен

преди 2 години

По -скоро Руско предателство.Трябва да спрем да се навеждаме на Русия,един път за винаги.

38

Анонимен

преди 2 години

Не ви ли е срам да говорите за Свобода, а да налагате санкции и да дрънкате натовски колониални оръжия срещу освободителите си?

37

Анонимен

преди 2 години

Хайде бе

36

Анонимен

преди 2 години

Който иска да празнува денят на задунайската губерния, но моля поне да провери в уикипедия какво точно празнува, защото разпокъсването на българските земи, за да бъдат плячкосвани от Руската империя, не се вписва и в най-широките ми представи за каквато и да е свобода. Поне вижте какво означава "трибунарно княжество".

35

Анонимен

преди 2 години

3 Март е Руски празник.Тогава се подписва Санстефански договор или Руско-Турски Мирен договор в днешна Турция.На преговорите присъстват само Руснаци и Турци.Няма нито един Българин.Този договор е за Руска България.Не лъжете децата.

34

Анонимен

преди 2 години

Камелия събличай се , време е

33

Анонимен

преди 2 години

Просто сме свикнали да се наричаме българи, няма ли трети март, просто щяхме да бъдем турци от българския народ на Турция. И в двата случая за запада сме втора ръка хора, така, че разлика има но не голям фактор.

32

Анонимен

преди 2 години

3 март или как му викате вие (освобождението) е Дезинформация. На тази дата се сключва Санстефанския предварителен мирен Договор м/у Османска Империя и Русия и не е Договор за (освобождение) на България. Тази Грешка трябва да се поправи в Архивите

31

Българин

преди 2 години

И не се посвенихте да напишете "нямаЛО" вместо "нямаШЕ". Срам и позор за мисирките. Бива лизачество ама все пак сме БЪЛГАРИ!!!