70

В. до БалаМурник

преди 2 години

Отдавна е писано: Дибич разпратил писма до всички владици в България, с призив да свикат градски събрания за обявяване на независимостта. На времето само църквата е можела да организира хората. Ама т на е била гръцка и те не са го направили (по ясни причини)

69

FMC

преди 2 години

Западни тролчета, млъкнете най-сетне, че от години се опитвате да унищожите България. Знам, че ви плащат до милион на ден, но спрете се малко де. То с пари всеки може. Дайте сега малко мисъл без пари.

68

Б. М.

преди 2 години

ПРОДЪЛЖЕНИЕмежду Съветска Русия, като победена и като победители Германия, Австро Унгария, ОИ и БЪЛГАРИЯ.С този договор, аналог на Сан Стефанския, се дава свобода от Русия на Финландия, Литва, Латвия, Естония, Полша, Белорус и Украйна.И сега, ИЗНЕНАДА.НИТО ЕДНА ОТ ТЯХ НЕ ПРАЗНУВА 3 МАРТ КАТО ОФИЦИАЛЕН ПРАЗНИК!Повечето за официален празник са приели денят на обявяване на независимост.

67

Б. М.

преди 2 години

Да, ако през 1829 г., руската армия в лицето на ген. Дибич, не беше ЗАБРАНИЛА на опълченците начело с ка. Георги Мамарчев да освободят България, нямаше да има 3.март.Българските командири са осъдени на затвор и каторга. Капитан Мамарчев на 3 години каторга в Сибир.3 март е важна дата.На 3.март.1861,цар Александър II, отменя крепостничеството в Русия.На 3.март.1878 се подписва Сан Стефанския мирен договор.На 3.март.1918г., се подписва Брест Литовския мирен договор между

66

Анонимен

преди 2 години

То пък едно съединение и независимост - майка плаче грамофон свири!

65

3 март

преди 2 години

3 март се е празнувал и по царско време чак до 09.09.1944г. Пак по царско време се е учил руски и западен език-италиански, немски или френски. И това не е пречило да се сражаваме в Добруджа през Първата световна война срещу румънци и руснаци, щом са дошли в нашите земи. И пак се е празнувал 3 март! На тази дата България се връща отново на световната история със собствена държава!!!!

64

Анонимен

преди 2 години

62 и как ще празнуваш съединение, което е велик празник, но все пак, как, ако преди това не е имало свободна част от България, която да се съедини с другата част от България? Да не излезе че от толкова напъни да се харесаш на новите господари да обявиш, че Османлиите са ни подарили свободата от любов към нас! То бива нова коректност, но чак пък толкова не бива, на слагачество го обърнахте вече.

63

Анонимен

преди 2 години

Тази Русия в момента няма нищо общо с тази през 19ти век. Не смятам, че България трябва да им се кланя с поколения. Сега от кого "спасяват" Украйна....? Долни фашисти.

62

L@eno

преди 2 години

Леле каква новина....леле каква новина....леле каква новина...Скоро ще разберем че Ботев е бил Българин умрял за родината!Как ги изсмуквате такива новини не е истина

61

681 г. Аспарух

преди 2 години

Без 681 г. и Аспарух нямаше да има 3-ти март!

60

Реалист

преди 2 години

Прав е подполковника от резерва.

59

Анонимен

преди 2 години

Засрамете се! Дедите ви се обръщат в гробовете си. -----////------ Дедите ми са воювали с оръжие срещу опитите на Просията да пороби България. Точно по времето, когато Просията провокира арменските кланета.

58

Анонимен

преди 2 години

Просията ни е освободила само с като плячка, която тя да пороби. В момента, в който разбират, че им се изплъзваме от контрол, ни стават най-големите врагове. Това не го разбират само най-простите и ирационално мислещи хора у нас, неспособни да съберат две и две четири.

57

до 63

преди 2 години

А можеше да ни стигне и съдбата на арменците! И някой като Яворов от друга държава да пише как бягаме от кланетата. И стихотворението нямаше да се казва "Арменци", а "Българи". Засрамете се! Дедите ви се обръщат в гробовете си.

56

Анонимен

преди 2 години

Пълна лъжа ! Трети март връща България години. В османската империя сме имали развитие и български везири. Комунистическите пропаганди не минават в 21 век

55

писмата на Левски

преди 2 години

Може по-често да прочитаме писмата на Левски и мислите и в тях да ни служи като пътека за постигане на национално единство.И предлагам: Националният ни паразник да се премести на дата :6 септември- Съединението на България.Надписът на нашето народно събрание също подкрепя таи дата!Да се внесе указ от президента Радев и по този начин да остане в нашата история!

54

Анонимен

преди 2 години

Русия унищожи най - хубавата държава -нашата Родина. Негодници.....

53

Анонимен

преди 2 години

Крайно време е комунистите да получат възмездие и да бъдат съдени за разрухата от 09.09.1944 ,до днес ..Всички ,платени *** да бъдат разкрити официално и също изправени пред съда .Знаят се имената на всички предатели ,забавили развитието на България ...

52

ВАРИАНТ

преди 2 години

Без 3-ти март след разпада на Османската империя можеше България като другите държави /Либия/ да е в рамките на българската екзархия на три морета , а не разпокъсана до днес под диктата на русия.

51

Анонимен

преди 2 години

3 март е национален празник на свободна България. За Свободата на България са загинали стотици хиляди българи. Свободата не ни е подарена, а е извоюва с кръв. Всички поклонници на Вова да се хванат за ръчички и към Сибир.