67

Работодател

преди 2 години

До Анонимен79Ако към мен са ти напътствията за заплатите, ще спомена, че при нас чистачката, която е на 4 часа взима 900 чисто. Всички квалифицирани работници, подчертавам квалифицирани, взимат 2700 до 4000 чисто, зависи кой на каква машина е оператор и пак ги гледам, че не им се работи. Когато ходих да купувам машините от Южна Корея видях как работят хората там. Е, като почнат и тук така да работят ще взимат и по-високи заплати, но ги мързи, с очите си го виждам.

66

Анонимен

преди 2 години

аз съм на смени

65

Фен на ПП

преди 2 години

Ураааа! Няма да бачкаме! Кировците ще раздават кинти на килограм и ще си живеем като царчета! Това е комунизъм, другари! Модерният комунизъм!

64

Анонимен

преди 2 години

На кое казваш европейски заплати я слез малко на земята и се огледай.В София може но виж в провинцията а за това,че има мързеливи си много прав така е,но ти си си виновен дай наистина Европейски заплати и ще видиш как сами ще се пресеят.А ако искаш вкарай работници и от Луната ка то им даваш по 700-800 лев на тия цени пак ще се чудиш защо не работят.

63

айде да сме честни

преди 2 години

В България работната седмица е 40 часа. Ако съм честен, обаче ще кажа че години съм работел по 50 часа. --без допълнително заплащане естественно. Тук въобще не включвам съботите, да не говорим за мизерната отпуска от 20 дена. Кво да кажем за смешните заплати. Може ли 25 години трудов стаж ..и още да съм от групата на работещи бедни. Така, че ....извода конкректно за България е...3 дневна работна седмица и 4 дневна за частни проекти ....за да мога да вземам от две места 650+650 и да съм беден пак

62

Анонимен

преди 2 години

До Работодател 75 еи жалко недоразумение къв си ти п алячо умрял че да говориш кои какъв бил

61

Работодател

преди 2 години

Хей големи философи се навъдили тук. Я всеки папагал да вземе да регистрира фирма, да наеме/купи база, оборудване, да наеме персонал, да го обучи, да осигури суровини, пазари, логистика, да дава Европейски заплати на некадърници, които не могат да си завържат връзките на обувките и после цялото това нещо да седи 3 дена в седмицата без да работи!!! Ще стане, ама друг път. Сега уреждам виетнамски гастарбайтери да дойдат да работят при мен и разкарвам всички мързеливи булгаропитеци!

60

Анонимен

преди 2 години

в Б.улгаристан такова нещо няма да стане тук искат РОБИ да работят без да имат право на глас и то за колкото се може по малко пари

59

Пепи

преди 2 години

Два дена не стигат за да може бачкерите да си изхарчат надниците . Затова - три дена харчене , четири дена печелене . Иначе почват бачкерите да си купуват имоти и става лошо . А един бачкер трябва цял живот да е под наем и в заеми . Под бачкер слагам всички - и програмисти с по 10к заплата на месец .

58

Анонимен

преди 2 години

Оооооофффф, кой го чете това докрая...

57

Анонимен

преди 2 години

До Nimand - Ами да вземе "балканеца", да се образова. Ей - образованието в Холандия и скандинавските страни е безплатно и има за чуженци. В Германия не е безплатно, ама за техният стандарт, ще си е, като за нас да ти е 50 лева семестър. Някои хора го правят и са далеч по-добре.

56

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 66 - Не, не е това уговорката.

55

Анонимен

преди 2 години

До Лиеж - Ама едни ги следват, други не ...

54

Лиеж

преди 2 години

До бивш пом кап-н,напротив не е само буквата "Б". И България и Белгия имат един и същи държавен девиз "Съединението прави силата".

53

бивш пом кап-н

преди 2 години

Белгия и България започват с буквата "Б". С това приликите приключват! Преди 8-10г ме бяха пратили на една линия за превоз на железа за автоиндустрията. Товари се кораб в Петербург и разтоварва в Гент или Антверпен. Руснаците редовно питаха, как става така, че те товарят кораба 2дена с 3 бригади, а в Гент 1бригада с един кран разтоварва за ден и когато се върнем, още не са готови с другия кораб?? За 2х6 месеца там не видях нито един път закъснял или избягал от работа. Почва се със сирена до сек.

52

Анонимен

преди 2 години

Да само, че уловката тука е, че това е за раководния персонал, за белия роб си остава сърженето на три смени, 6 дена (седмично).

51

Nimand

преди 2 години

Хора събудете си спрете да пишете глупости !! 4 дневна работна седмица има и тя е ЗА - ГЕРМАНЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ , АНГЛИЧАНИТЕ В АНГЛИЯ , ХОЛАНДЦИТЕ В ХОЛАНДИЯ - САМО КОЙТО НЕ Е ХОДИЛ В ЧУЖБИНА НЕ ЗНАЕ ЧЕ РОБИТЕ ОТ ИЗТОЧНИЯ БЛОК БЛЪСКАТ ПО 60 ЧАСА НА СЕДМИЦА А ГОСПОДАРИТЕ СИ ВЗИМАТ ТЛЪСТИ ПАЧКИ И ИЗВЪРШВАТ ЕДИНСТВЕНО КОНТРОЛНИ ФУНКЦИИ !! СВОБОДА ЗА БЕДНЯКА НЯМА ДА ИМА СКОРО !! БЪЛГАРИНА ЩЕ РАБОТИ ДО 77 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ БЕЗ ПРАВО НА ПЕНСИЯ И НОРМАЛЕН ЖИВОТ ! ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА ДРАГИ ДАМИ И ГОСПОДА

50

Пепи

преди 2 години

Целта е народа да обеднее . Ако бачка 5 дена ще събере много по бързо пари . а при 4 дена ще е цял живот под наем и заеми .

49

аз

преди 2 години

В България все още сме на 6 дневна (неофициално) работна седмица. Освен това - много ми е интересно кой минава на 4 дневна работна седмица? Хранителните магазини? Металургичните предприятаия? Или само офисите и държавната администрация

48

Анонимен

преди 2 години

Минималната заплата в България трябва, да е поне 7.50 лева на час. Щях да кажа, че трябват и малко по-високи такси и данъци, но докато не видя доказателство, че тези пари отива за хората, а не за "нашите хора", ще се въздържа от това искане.