195

анонимен

преди 2 години

плямпат абсолютни глупости

194

Анонимен

преди 2 години

Ква армия бе?Абе не ме разсмивайте бе!Имаме полеви бани и теляци!Толкова!Армия,анализ,бойни машини за пехотата.Тоя е спал на криво нещо!Артилерия му трябвала за батальон,смешнииик!Ако ще се взима нещо е ядрени ракети и това е!Война в онзи стар смисъл няма да има никога тук!

193

Опаа

преди 2 години

Какво стана, Янев? Нещо сви крушите, а? С Радев друга песен четете.. Фурнаджийски лопати сте и двамата. Нямате топки за нищо. Лошото е, че при война го отнасяме ние обикновените хора. Така ми се иска да имахме политик като Цар Борис III...

192

Анонимен

преди 2 години

233 не бъди толкова сигурен. А и армията ни сега е наполовина запълнена, имаме липса на поне 3000 професионални войника. Това е огромна бройка. Няма как да я запълниш за дни. Или пък има, но за целта трябват доброволци. А такива има ли?

191

Анонимен

преди 2 години

Имаме проблем, колкото и да не го виждате. Ние сме страна по договор, който ни задължава в случай на война да защитим своите партньори, т.е. НАТО. Русия дори само на това основание ни смята за враг. Не случайно проблема е Украйна да не влиза в НАТО. Това ни е проблема. Не можем да се защитаваме сами, защото армията ни е саката. Не може да сключваме договори с изтока, защото сме част от запада, а и ние не искаме да сме в Руската федерация. Но не искаме и да сме враг с Русия. Седим между 2 стола..

190

Анонимен

преди 2 години

230 и какво като се проведе референдум? Да не сме Швейцария? Тука референдума е само за прах в очите на хората, кой кога се е съобразявал с референдуми?

189

Пешо

преди 2 години

България да запази неутралитет.Това е конфликт между страни не членки на НАТО.

188

Раел

преди 2 години

Понеже сме суверенна държава и затова Кирил Петков се държи толкова неадекватно по въпроса с Македония .От самолет е очевидно ,че отиде в Скопие на бърза ръка изкомандван от САЩ, въпреки постоянните унижения от македонистите и откровената ненавист към България.

187

Анонимен

преди 2 години

Ха сега

186

Анонимен

преди 2 години

Не е добро това, което се случва, но ако се замислим, кой министър би бил по-добър? Идеи? Този поне знаем, че ще направи всичко по силите си да тушира проблем с Русия и ще прави каквото е по устав, но ще опита да не ни въвлече в конфликт. Аз лично му гласувам доверие. Той е един от малкото в това управление на който имам доверие. Дано успее, защото в създалата се ситуация, никой министър няма да се справи по-добре от него.

185

българина

преди 2 години

Янев, я един бърз разбор и доклада до Козяк при мобилизация за война срещу Русия, какъв е реалния разчет, извън НПО тата. да си знаят краварите....

184

Анонимен

преди 2 години

Това, което ми харесва в предложението на Янев е попълването на липсващите кадри с наши войници. Много е важно да имаме пълен комплект армейци, а не някакви формирования, наполовина с кадри, а другото вакантни места. Не може да разчитаме други да ни пазят гърба, когато самите ние не можем. Това ни поставя в зависима позиция. А и като имаме право на тия кадри защо да не ги обучим? Хем са наши, хем са работни места за наши граждани, хем при проблем, разчитаме на хора на които ще им пука за Българи

183

Анонимен

преди 2 години

221 кой казва че НАТО е миролюбив? Не е. Но и съюзите на братушките не са миролюбиви. Нека да спрем с илюзиите. И едно време участията във военни мисии докарваха войничетата до лудост, сега е същото. Всяка война е гадост. Без значение от коя страна на барикадата си. За това искрено се надявам да можем да запазим неутралитет, като обаче не нарушаваме натовските си ангажименти, но и не се обявяваме директно против Русия. Има начин. Но не е за писане по форумите, пълно е с къртици.

182

ъъъ

преди 2 години

Няма бедна и независима държава ТОВА СИ ГО ИЗБИЙТЕ ОТ ГЛАВИТЕ

181

Анонимен

преди 2 години

216 нито на Русия й пука за нас, нито на Америка. Хайде да си кажем истината. Ние сме тези, които трябва да си гледат интереса, а той е ясен- приятелство и с двете държави, но отстоявайки интереса си. Само това гарантира независимостта ни. Иначе все ще сме пoдлогата на някой, без значение дали от изток или от запад.

180

Анонимен

преди 2 години

Константинов, имаме подписан договор с НАТО. В него има една клауза, която казва, че в случай на война сме длъжни да помогнем. Дори и да не участваме с войници, сме задължени да дадем територия и въздушно пространство за водене на действия. Договора е такъв. Искаш не искаш, изпълняваш. Но Янев е доста умен и спокоен, което ме кара да си мисля, че знае как да направи хем вълка да е сит, хем агнето цяло. Единственото, което можем ние да направим е да му помогнем да го постигне, в наш интерес е!

179

до Виц

преди 2 години

значи и краварите изповядват РУСИЗМА защото са врагове на 170 държави от 200, ако се чудиш кои са 30те, НАТО! КАТО лично са бомбардира 100 от повечето от 170 и половината от 30 те ....... КО ДА ПРАЙШ, Американски РУСИЗЪМ!

178

Анонимен

преди 2 години

Янев е читав. Добре, че точно него го сложиха за министър на отбраната, защото е много уравновесен и разбира от армейските проблеми. Кирчо ме ужасява, но се успокоявам, че поне министъра е читав.

177

Анонимен

преди 2 години

България е суверенна страна ,стига сте ни лъгали българия е колония на сащ вие сте завасими от сащ и нато какво ви свирят това танцувате дали ще е хоро или ча ча ча

176

Асан

преди 2 години

БНА и МВР ше ни пазят имат бюджет 5 милиарда :)))