26

факт

преди 2 години

В спешното пари няма и се работи според парите.Тоест не се работи.Отделно няма механизъм за неосигурените роми и те пълнят спешното.

25

Докога ще ни морите

преди 2 години

Рибата е вмирисана откъм главата.Нали четете-няма лекарства,няма апаратура,но затова пък има купища частни болници и шефове на държавни със заплати по 100000.Пълна ревизия във всички болници!Крадците на съд и затвор!Пари има,но се присвояват по различни пера от шефовете,които източват ресурса.В провинцията има лекари със 600лева чисти.Кой е луд да стои в спешното без апаратура и лекарства,с минимален персонал ?Нужна е коренна промяна в здравната система.Хората с телкове стоят с часове наа студа

24

Глобус

преди 2 години

***, фнимавайти кат копати външния кeнeф, да не изпаднете в космоса! Демек, копайти по плитко!

23

Анонимен

преди 2 години

Докато една магазинерка или сервитьорка или цветарка взима повече от една медицинска сестра или акушерка - ами така ще е, няма да има кадри и ще умираме пред вратите на затворените болници

22

Истината

преди 2 години

Е, че както сега обединяват университети, до 10год.ще започнат и болници да затварят заради липса на кадри. Тогава и 5000лв да дават на сестра като няма квалификация и кадри няма да има и спешно.

21

Анонимен

преди 2 години

Аз не мога да разбера- на магистратите - съдии, прокурори, следователи заплатите им започват от 2900 лв., като най-високата - на върховно ниво, е 6300 лв. А за един млад лекар - започва от 950 лв., до най-високата - 2500 лв.

20

1-н

преди 2 години

Кадри се намират с достойно заплащане и условия на трудС трицине става

19

Гергана

преди 2 години

до всички коментаращи-напишете в нета защото не сте виждали на живо - спешна помощ Испания или Франция, Англия и прочие - и после пак си помислете дали в България се доближава до тях и 1%!!!Нивото в България е посткомунистическо - африканско!

18

геле рангеле

преди 2 години

Гюлкчен Сербез ханъм защо прикриваш престъпленията , кражбите , далаверите , схемаджийството, нарушенията , некадърността и безобразията на директора на ЦСМП-София фелдшер Георги Гелев от с. Врачеш - директор от 21 г. без да се прави конкурс за заеманата длъжност от МЗ с мандат 3 г. ??? Защо линейките се чакат по 6 , 8 часа ? Защо хората умират , а линейки няма ? Защо престъпника Гелев е още директор , а не е даден за разследване от следсвените органи , прокуратурата , агенция медицински надзор

17

Анонимен

преди 2 години

Кадри няма никъде, преди беше само в държавните структури. След прекрасното управление на Неграмотния, намаляхме с 1 млн.Сега кадри няма за целия частен сектор

16

Анонимен

преди 2 години

За сметка на това пък се напълно с чиновници, директори и консултанти.

15

Анонимен

преди 2 години

Всеки втори студент се ориентира към кардиологията, гинекологията и ортопедията, защото са най-печеливши медицински професии, докато за психиатрия няма, а пък наистина психичните проблеми на българите са доооста, няма кой да лекува психичните ни отклонения.

14

Анонимен

преди 2 години

Да ви кажа болницата, в град Гълъбово бях качил лекар отиваше пиян на работа там е ужас един познат с линейка го бяха закарали там ония ги изпъдили към Стара Загора рекли там са по специалисти а тези какви са

13

Факт

преди 2 години

Ако държавата дава адекватни европейски заплати на кадрите си, нямаше дъщерята на номер 6 да ходи да работи в Ангия. А щеше да Ни помага, да ни лекува.

12

Анонимен

преди 2 години

Ами, да, 6 години и половина учене на Обща медицина, после 4-6 г. специализация...общо 12 години се учи, за да станеш квалифициран лекар, а накрая ти поднасят някакви мижави 1000 лв.

11

Анонимен

преди 2 години

ВИЖ ТИ, А ПО ТЕЛЕВИЗОРА ЗА ПРОФЕСОРИ КАКВА Е БЛЪСКАНИЦА, НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗРЕДЯТ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР...

10

Анонимен

преди 2 години

Преди постоянно се говореше че хора умирали пред спешното от страшния вируЦ,накрая взе че се случи наистина жена умря пред спешното във Враца и се вдигна вой до Марс,това само ми говори че предишните такива случаи не ги е имало а се е всявало само психоза..

9

Анонимен

преди 2 години

Това което се случи във Враца и което видя цял свят не е от липса на кадри а е тотална немарливост и безхаберие,така че няма нужда да се оправдавате с липсата на кадри!

8

Анонимен

преди 2 години

А има ли дефицит на лаборанти и на медици от първа линия за борбата с ковид?

7

Анонимен

преди 2 години

Съгласен съм за твоята дъщеря че работи като лекар в Англия но тук също трябва да има лекари не сме в, Уганда или Мозамбик