46

До"Свободно сло

преди 2 години

И като е била онкоболна,затова ли трябваше да я оставят да почине като куче пред очите на детенцето си?Абе явно съвсем превъртяхте!

45

Do 38 mi

преди 2 години

Не ми дрънкайте глупости за здравеопазването в Европа. Живея в Белгия, здравно осигурен съм, зъбите си ги правя тук, щото ми е в пъти по евтино от БГ и здравната каса ми покрива всички манипулации, без мостове. А за лекарската помощ мога да ти кажа че в пъти по надеждна от Българската. Само за сравнение - на майка ми и откриха артрозата в Белгийса болница в рамките на 1 час. А в България я мотаха 1 месец по разни светила, дето така и не разбраха що има болки. Стойте си БГ и се мислете за богове

44

анонимен

преди 2 години

Не всичко се лекува! Медицината, както и другите науки не е стигнала върхове! Но да, трябва човешко отношение и то двустранно, но да си мислим, че няма да мрем и то дори млади, е несериозно!

43

До 30

преди 2 години

А задължения да осигури ресурс за качествено здравеопазване?

42

Анонимен

преди 2 години

Който желае да подобрява здравеопазването ни, да отиде да учи 6 години, после 5 години специализация, после ще работи за заплата около 1000 лв, нощни и празнични дежурства , ще го навикват пациентите и роднините, ще го бият по-тъмните ни съграждани, ще го обиждат 24/7 че е убиец в бяла манта. Моля ,заповядайте!

41

Анонимен

преди 2 години

Абе за онази *** когато катастрофира изпратиха хеликоптер,ли беше,самолет,ли беше.А май беше и без га щи.

40

Анонимен

преди 2 години

Относно Враца .Пълно е с частни "кабинетчета"на разни лекари със съмнителен професионализъм.Не дават кас ови бележки.

39

Алекс

преди 2 години

Ако не започне целенасочена държавна политика за увеличение на заплатите и доближаването им до средноевропейските,ще става все по-зле не само в областта на медицината.България е член на ЕС и трудовия пазар е отворен.Трябва ударно увеличение на МРЗ.Това ще доведе до повишение и на останалите заплати.

38

Анонимен

преди 2 години

Абе как Мая не се е изказала още по гози слумай. Чудно.

37

Анонимен

преди 2 години

За една минимална заплата работят сестрите. Затова не стигат кадрите. С трици маймуни не се ловят. Ама на никой политик не му пука за болните. Факт.

36

Анонимен

преди 2 години

Леля ми е медицинска сестра в раково отделение, няма достатъчно сестри и да постъпят такива, след няколко месеца бягат по частните болници, защото се работи нон-стоп по 12 часа, без почивка, постоянно заместваш някой, работата ти е отговорна и гадна, защото всеки ден около теб умират хора и в края на месеца получаваш с всички извънредни някакви си смешни 1000-1200лв. Че то всяка продавачка или сервитьорка без образование може да аги изкара. Решението е достойно заплащане и заплати над 2000лв.

35

гошо

преди 2 години

Започвам да не виждам причина да ми се отдържат здравни осигуровки!!!

34

Анонимен

преди 2 години

Нали не боледувала от нищо така казаха

33

До прост народ

преди 2 години

Господине/жо/,става въпрос за отношение към болните-бездушие и арогантност.Жената наистина е щяла да умре с рак четвърта степен,но нали видяхте какво беше отношението?Дори и умираща веднага трябваше да направят опит да я спасят.За това,което видя детето да не говорим!

32

до 21

преди 2 години

Герганче, пиле шарено, като даваш за пример чужди болници, моля те, кажи защо като са толкова чудни и прекрасни, миячите на чинии и ягодоберачите отделяте по седмица лятото, за да се преглеждате в България и да си оправяте зъбите тук? Да ти отговоря ли? Щото в чужбина ще видиш лекар след 5-6 месеца. Там лекарите са като божества - в краен случай. Седиш, чакаш и се молиш да дочакаш. Не е глезене като тук - Спешна помощ да ти е като супермаркет и да ходиш га ти е кеф!

31

Анонимен

преди 2 години

Хайде стига едни и същи приказки и констатации! Това го слушаме от години. Какво направиха, за да не е така? Нищо!!! Няма как да има квалифицирани медицински лица, които да са съгласни да работят за 1000-1500 лева. Увеличете заплащането на лекарите и всички на първа линия, ограничете заплатите в разни бордове на болници. Спрете завишените цени на медикаменти и всякакви консумативи, които заплаща касата и болниците, и ще остане ресурс. Това да направи Правителството, ще си заслужат заплатите!

30

23

преди 2 години

Аз не мога да разбера едно:постоянно се реве" Няма пари в здравеопазването", защо тогава всеки се натиска да е шеф на отделение, шеф на болница, зам. министър и министър в една система, която" знаете", че няма пари? Отговор:защото има много аванта и крадене. Всички тези изброени шефове сте назначени, не на сила, нали, е тогава не ревете, а я поправете. Да ама не искате, защото една(без значение каква) правилно работеща система не позволява КРАДЕНЕ. Ето затова е целия цирк. А народа, да мре.

29

Анонимен

преди 2 години

Да гледаш кървища и смърт за 1000 лв. , чудно защо ли няма кадри

28

До 6

преди 2 години

Медицина в СУ, специализира в Англия.... Брррр, да не ме лекува такъв доктор!Медицина САМО в Медицинска академия, и томпреди 2000 година!

27

Я да видим

преди 2 години

За това има правителство, министър-председател, министри, министерства! Това е задачата им: да направят системата да работи! Изобщо не ме интересува дали има или няма кадри! НЕ Е МОЯ РАБОТА! Така че спрете с приказките и свършете нещо! С това темата приключва! Всеки български гражданин има право на КАЧЕСТВЕНО здравеопазване. Как ще го подсигурят да мислят онези, на които им плащаме все още незаслужените заплати!!!