118

сс

преди 2 години

Който е ходил на доктор знае, че докторите повече пишат отколкото преглеждат. Здравната система е трагична а новите управници не правят нищо

117

бунтар

преди 2 години

До ВБЗ човека го каза много добре - ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА ????????

116

гост

преди 2 години

липсва човещина

115

като

преди 2 години

Като, чувам емболия, се питам - в а к с инирана ли беше починалата жена?

114

Анонимен

преди 2 години

Отделно трябва да се отдаде дължимото на сестрите на рецепция (щото те са такива - те или са хванати от гората), или са просто некомпетентни, ама с 3 години сестринско образование. И основното им занимание е да се правят на малки шефчета / диктаторчета. Една такава кокошка ме връщаше обратно да чакам на опашка, на която вече бях чакал и добре, че се появи лекарят, че да и затвори устата. Но това не отменя факта, че болниците ги глобяват за щяло и нещяло и те вместо да лекуват пишат бумащини.

113

Анонимен

преди 2 години

Сега ще ме наплюете. Жена ми е лекар. В момента НЗОК и държавата така са направили правилата, че лекарите ги глобяват и за най-малката дреболия. Съвсем нормално е на месец да не й признаят няколко прегледа, ей така, защото имало проблем с осигуровките на пациента (който обаче носи направление) или защото вече е ходил два пъти годишно на лекар (ама това не го пише в системите). Или пък идва ХЕИ и глобява, защото може. И реално лекарите вместо да лекуват се пазят как да не ги глобят. Простотия...

112

qwerty

преди 2 години

Имаме си пълна пародия на здравеопазване. но най-лошото не е това, а факта, че хора, плащат с животите си. Да се разпуска тая здравна каса и всички там нейни производни и да се прави часто здравеопазване. Който може да си позволи да плаща - ще бъде лекуван, който не може - ще се обръща към народната медицина и до където стигне. Всъщност, то и сега е такава ситуацията...

111

Анонимен

преди 2 години

сербезова ако имаш достойнство подаи си оставката в други страни за много по малки неща си подават оставката но излизат с чест и уважение за това

110

Анонимен

преди 2 години

Сърбежова нареди замазване на случая, държава няма държава.

109

Анонимен

преди 2 години

Да почива в мир жената! Ако тези мал.о.умни чиновници (от министрите до изгубилите човешки облик "лекари") знаеха колко им дреме на детето и на съпруга на жената за фалшивият им театър с фалшивите проверки! Едно дете е станало свидетел на нещо ужасяващо и е останало без майка! Това е! Това е състоянието на нашата система за здравеопазване (на практика за здравесъсипване и по-бързо убиване на болните)!

108

Анонимен

преди 2 години

Направо да напишат заглавие, че (поредна) жена е била убита от системата на здраве"опазването" у нас. Ще е най-близо до реалността!

107

Анонимен

преди 2 години

Интересуват ни само резултатите от проверката. Това, че някаква продавачка на илачи нещо разпоредила да се проверява, няма никакво значение. Подобни ги гледаме постоянно. Покажете резултати! Не може болен да чака 40 минути пред спешно отделение и да умре в агония пред детето си! Съд и ефективен затволр за виновните! Иначе ще има саморазправа накрая. Направихте хората на маймуни. Плащаме си осигуровки и за тях не получаваме нищо! Затварят болните по стаите да ходят по 6 души в приносим леген!

106

Анонимен

преди 2 години

Проверките винаги са безсмислени. Нищо е произтича от тях. Ще изкарат жената и близките ѝ виновни.

105

Бог да прости

преди 2 години

горката жена! Такива случки за съжаление не са нито новост, нито изключение у нас. Обаче след ковид-маскарада, нещата излязоха от контрол! Тотално! Услади им се на ръкоплясканите медици индулгенцията ковид. Да не ви се налага да търсите доктор за нещо друго!... И какво от това, че министЕрка е "назначила проверка"? Какво "установяват" проверките? - нищо и половина!!! Защо ли, защото се правят от други доктори - за гарваните и очите, знаете приказката. Жалко за жената!

104

Анонимен

преди 2 години

аптекарката на бай Масон няма ли да разбере, че не става за този пост

103

Пенчо

преди 2 години

Господи, моля те помагай! Малкото детенце гледаше умиращата си майка. Няма да мога да забравя тази картина, не..такова бездушие от съществото което би трябвало да помага на хората.

102

Анонимен

преди 2 години

Ако тази служителка беше извикана с Бърза помощ в някой дом и беше оставила пациента да умре пред близките му по този начин, жива нямаше да се прибере. После лекарите се жалват: олеле, пациентите ни бият! Ето защо!!

101

Анонимен

преди 2 години

Кое е по-важно, протоколът или животът на пациента?! Или че не може да го "вкара в системата "?!Какво е предназначението на медицината- аз мислех, че е да спасява живот, а то се оказа чиновническа дейност. Документите преди живота. Ами ако жената имаше проблеми с личните документи- изгубена или с изтекъл срок лична карта?! Значи че трябва да бъде оставена пред болницата да умре, но тъпия "протокол" да бъде спазен?! ***-оти!

100

ВБЗ

преди 2 години

Каквито и проверки да се правят по протокол няма да върнете жената. Това положение е от много години и още толкова ще трябва да се промени нещо. Ако наистина мислите ,че носите промяната, почнете от здравеопазването там е пълна трагедия.

99

Маша

преди 2 години

Жалко за жената и за детенцето, което остава без майка, но мислите ли, че тази "смотана" сестра може да вкара болен веднага в реанимация без да е регистриран в системата. Това е първото нещо при постъпване в която й да е болница. Това ли е най-важното, че е пила кафе на работното й място и едновременно с това си е вършила работата. Да, ще пита за егн-то, защото без него не може да се регистрира пациента. И директора на Мбал Враца да не се крие зад сестрата, а също да го уволнят. Той я е наел.