25

Анонимен

преди 2 години

Значи гледай сега лакомия. Здравната каса плаща на записан пациент при един личн 2.80лв. В България има 6.5млн население и 4500 лични, което прави средно 1444.44 на лекар, тоест НЗОК дали преглеждаш или не ти дава на месец средно 4044.43лв. На преглед взимат по 2.50, на месец средно по 5 на ден да преглежда са 400лв допълнително, за направление му се изплащат по 15лв, за профилактичен 15лв, за медицинско 15-20лв, за ваксинация на дете 25лв. На месец си смъква чисти 6-7 бона без да се старае

24

Анонимен

преди 2 години

Нормално е, дойдат ли комунистите и новите такси и цени идват с тях. Разбираемо е. Не е чудно и данък диш хакъ/зъбен данък/ да се събира. Пак си ги изберете и след това ревете.

23

Анонимен

преди 2 години

Тези джипита са недоразумение от здравната реформа, направена от правителството на Костов. Костов разби поликлините у нас и сложи тия търговци, които при появата на КОВИД-19 се уплашиха за живота си и се покриха. Сега свикнаха да вземат пари за нищоправене и "даване на консултации и рецепти по телефона". Напълно ненужни, които само точат средства от здравеопазването.

22

Анонимен

преди 2 години

Трябва да издават и касови бележки, тогава всичко ще е наяве...

21

Ken

преди 2 години

Да споделя от моя собствен опит: преди малко повече от година отивам при ЛЛ заради съмнения за ковид. Замества го съпругата му, понеже и той е с ковид. Без въобще да ме приеме ме отпрати да се тествам за своя сметка. Свършена работа от нейна страна : 0.

20

Анонимен

преди 2 години

Стига с тези доплащания и манипулативното "така било в други държави". Медицинската помощ стана супер недостъпна за много здравноосигурени.Една медицинска бележка за болно дете струва 5 лева!За издаване на болничен лист ти искат 10 лева! Що за вампири ни лекуват? Защо се осигуряваме тогава -в онези страни, за които говорят, здравноосигурените не доплащат при личния, нито в болницата, не си купуват лекарствата в болниците, получават безплатни лекарства за домашно лечение. Нито съвест, нито срам!

19

Аз

преди 2 години

Пък искам касова билежка срещу тази такса. За да се разбере точно колко процента наистина я плащат.

18

Анонимен

преди 2 години

Нагли са. Не те допускат в кабинета, чакаш на студа и повече пари искат. Трябва да им се забранят тези плащания от пациента.

17

Всички искат

преди 2 години

То и аз искам по висока заплата....ама

16

Анонимен

преди 2 години

Всъщност колко печелят джипитата на месец?

15

Totenkopf

преди 2 години

Ей ги и тия ревнали за пари потребителската им такса била ниска, трябвало по висока да бъде за да откажат пациентите да ходят, логика та дрънка, а не казват, допълнителните си приходи за всеки записан човек към личния лекар, държавата им плаща твърда тарифа, още всякакви схеми и далаверки при профилактичните прегледи и какво ли още не. Това е белата мафия една от най силните у нас и затова сме и на това дередже, висока смъртност, висока заболеваемост, те имат интерес да има постоянно болни..

14

Анонимен

преди 2 години

Ние пациентите искаме да ни върнете здравните осигуровки с лихвите, за да ходим на частен кабинет

13

Анонимен

преди 2 години

Преди около 7-8 години реших да отида на профилактичен преглед щото бяха пропищяли тогава, че едва ли не било задължително всяка година да се ходи. На личната обаче точно тогава й били свършили направленията за изследвания и каза да отида следващия месец. Така и не отидох.

12

Анонимен

преди 2 години

Я ти даде талонпе я не .Файда от тези няма.Накрая те прати в Бадем Бадем при позната за 120 лв преглед.Закривай !

11

Анонимен

преди 2 години

Да не забравят да си сложат такса и за прегледи по телефона. Или направо импулсен телефон.

10

123

преди 2 години

А пък ние, които ви плащаме не желаем вашите "услуги"! Айде марш на свободния пазар и искай от някой друг работодател, колкото си искате - да видим колко ще получите! Мишки такива!

9

Анонимен

преди 2 години

Колко кинти правят а?Бездушници нагли

8

Анонимен

преди 2 години

Кво пък толкова са се преработили тия гепи-та, та ще искат увеличение на таксата? Хората и без това избягват да ходят при тях поради съображения за сигурност, освен за някои чисто административни услуги! Като увеличат таксата още повече ще реват, че българите не сме ходили на прегледи!

7

Пациент

преди 2 години

Долу таксите! ДОКТОРИ, ВЪН!На свободния пазар!

6

Анонимен

преди 2 години

А ние,Потребителите,искаме на всяко джи-пи касов апарат към НАП.