45

Един

преди 2 години

Така да видим, отиваш при личния-2,90, праща те на рентген -2,90 ,на лаборатория-2,00, оттам на специалист 2,90, той решава че имаш нужда от още изследвания, пак 2 лв, та колко стават, а и като безработен плащаш здравни 26 лв, искайте още - откъде

44

Анонимен

преди 2 години

Да, досега лекар не ми е дал касов бон за платен преглед. НАП ???

43

Анонимен

преди 2 години

и ПСР си платиха моите родители пенсионери.личната лекарка не си вдигаше телефона

42

A

преди 2 години

А касов бон, кога? За един преател питам

41

Гого

преди 2 години

И що бе....да плащаме повече, за три часово висене пред кабинетите......

40

Анонимен

преди 2 години

Какъв е начинът да си получи човек обратно здравните осигуровки и да се откаже от услугите на касата? Има ли законен начин, или се водят подарени на държавата?

39

Анонимен

преди 2 години

Здравната система трябва да се спре защото не е здравна а е печалбарска система. Не трябва да има никакви задължителни осигуровки. Задължителните осигуровки са рекет тип такса спокойствие от мафията, само дето човек в случая плаща за едното нищо. Издържат се едни *** в здравната система на които парите все са им малко.

38

Ами

преди 2 години

Направете си графици, започнете да работите със записване на часове, изчистете опашките в коридорите и по-малко приказки с красивите дами за преглед... Тогава искайте по-висока такса. Вдигнете качеството на услугата

37

Аха

преди 2 години

Разликата с нормалните държави е, че там получаваш здравеопазване еквивалентно на осигуровките ти - ниски осигуровки, кофти здравеопазване и обратно - високи осигуровки, добро здравеопазване... Тука обаче е все тая колко ще плащаш, накрая пак е кофти до към задоволително, ако знаеш къде да отидеш.

36

Анонимен

преди 2 години

За да има справедливост, трябва всички стоки и услуги за лекари да бъдат 10 пъти по - скъпи от тези за простосмъртните. Каквото е съотношението м/у платежоспособността. Надувайте цените за медици, производители на стоки и услуги!!!

35

АнонимеН

преди 2 години

3 ЛЕВА МАЛКО ЛИ Е!! ЗА КОГО ДА СЕ ПОВИШИ!!! И ЗАПЛАТИТЕ ИМ ГИ ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА НЕ СА ОТ ТАЯ ТАКСА! ТАЯ ТАКСА Е САМО ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ СТРИГАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО СЪС ЗДРЪВНИТЕ! ХЕМ ЗДРАВНИ , ХЕМ ТАКСА!!! АЗ ИСКАМ ТАКСАТА ЗА РАБОТЕЩИТЕ ДА ОТПАДНЕ ЩОМ СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ КАКВА Е ТАЯ ДОПЪЛНИТЕЛНА ТАКСА! ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ МОЖЕ ДА ЕС НАПРАВИ 2 ЛЕВА, ЧЕ ТЕ СА ОСНОВНИЯ КОНТИНГЕНТ

34

Анонимен

преди 2 години

Никой не оспорва колко дълго се учи и специализира. Важното е какво можете и Колко сте Човеци! За съжаление болшинството станахте просто печалбари и се самозабравихте.

33

Анонимен

преди 2 години

Познат отиде при при джипи за преглед, щото кашляше, той го изгонил от кабинета си, защото кашлял???? Трябвало по телефона. Изобщо не се обади по телефона, излекува се с познати прахчета за температура и кашлица. Така и не разбра от какво беше болен.

32

Анонимен

преди 2 години

3 лева не е малко. Само лекарите ли ще забогатяват? 7 лева искат такса. Вече получават по 3 лева месечно на пациент, получават такси за всякакви бележки.

31

Анонимен

преди 2 години

Ами те само от направления да пишат вземат по 4-5000 на месец (3 лв на направление) и в средата на месеца са свършили ?????? Ами прегледи???? Ами медицински?????ами доксан докус простотии ????? Ами те поне 10 000 закръклят на месец.??? Като не им харесва да ходят в Кипър да берат домати. // Стига с тези дотации//// на мен и повечето никой не дава/// Ами да .... в Библията го пише -- ще се вземе от бедните и ще се даде на богатите защото те знаят какво да правят с парите. И аз знам ама - джуч,,

30

Анонимен

преди 2 години

ДО 30 учи и ти 14 г и смъквай!

29

аз

преди 2 години

Таксата трябва да е 1% от МинРЗ. Както беше преди из рода Дянков.

28

123

преди 2 години

Не желая да плащам задължителни здравни осигуровки!!! Частни здравни фондове и кой колкото платил и кой за колкото работил! Аман от кърлежи!

27

Анонимен

преди 2 години

Не вземат по 2.50, а по 3.00 лв. 1 лв от пенсионерите по 1лн. Лошото е, че повечето са некадърни, не повишават квалификацията си, преглеждат по телефона и им е все тая. Вече не ползвам личния си лекар, плащам за всичко. Така и така по- добрите специалисти не работят с НЗОК, което обрича на смърт хората с оскъдни доходи.Цялото здравеопазване в тая бедна държава е мафиотска система, алчност и бездушие. Затова се топим.

26

мак

преди 2 години

Съмнявам се, че другаде има потреб. такса. Не стига ли, че плащаме данъци и осигуровки? По тяхна логика да плащаме за образование, за да дофинансираме училищата. Здравната система не е здравна, а търговска. Навсякъде плащаш или доплащаш, да се добереш до специалист понякога е трудно. На омразната за някои предишната система нищо й нямаше, но я ликвидираха.