160

...

преди 2 години

И също - твърдо ЗА драстично увеличаване на заплатите на учители. Няма друг начин да се привлекат кадърни хора иначе. Всички познати които станаха учители бяха от посредствените ученици/студенти. НО СЪЩО ТРЯБВА И КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО НА УЧИТЕЛИТЕ - повишение на заплатата само ако си издържиш годишния БЕЗПРИСТРАСТЕН изпит който НЕ СЕ ПРАВИ ОТ ТВОИ КОЛЕГИ. Иначе заплатата се намаля. И така всяка година.

159

...

преди 2 години

Докато се толерира плагиатство в училище и университети, няма да стане. Много правилно мислят управляващите в тази насока. Трябва изцяло да се премахне възможността цял курс да минава с едно преписано от всички есе и сменени имената и 1-2 неща. Трбява да не се пускат всички да "минат", защото това обезценява цялото образование - и един преписвач дето накрая не знае нищо има диплома по същия начин както старателните ученици и студенти. Това трябва да се прекрати.

158

Анонимен

преди 2 години

Да не се сърдят учителите, но последните две години учението и образованието директно паднаха на плещите на родителите. А на родителите, кой ще им увеличи заплатите, задето вуршеха работата на учителите? Не може в тази държава постоянно едни хора да са ощетявани за сметка на други.

157

Анонимен

преди 2 години

учителите добре, ами на учениците ?

156

Анонимен

преди 2 години

Целият декември гръмко се хвърляха проценти за увеличение на уч.заплати от 01.01.То не бяха14,5....накрая останаха 13,5%.От 01.01.изведнъж пълно мълчание по темата за да се каже днес за тези 25% обаче над средната заплата за страната.Все едни и същи номера.Пък после искайте мотивация :и тя ще е толкова-13.5 на думи.

155

Анонимен

преди 2 години

а какво стана с онези източени пари за фиктивни ученически почивки на морето лятото? Нещо много бързо потулиха нещата и бай *** нали забравя бързо ... и така, няма да се оправим и като гледам нивото на учениците ми се плаче. Питайте някой ученик за любима дума и ще ви каже "брат", и малките *** къдео се крият да пушат зад училището а са само на 12г. Плачевно

154

Анонимен

преди 2 години

вдигат а резултати никакви. Булг аристан никога няма да се оправи

153

Ддд

преди 2 години

По ефективна ли стана работата или демонстрират високи постижения, че ще им увеличават заплатите. Плачевното състояние на българското образование е и благодарение на "учителите". Кавичките не са сложени случайно. Откакто се помня все са им малко парите. За работата, която вършат/особено в последната година и нещо, почти две/, и тези заплати са им много. Да въведат система за оценка и на учителите, и в зависимост от резултатите да им се плаща.

152

Невен

преди 2 години

До анонимен 178. Като мислиш, че учителите взимат много стани учител. И къде видя 64 почивни дни годишно? Първо има кажи-речи 2 месеца, второ, нямат право да ги взимат когато искат, а когато държавата им позволи или ги накара. Просто стани учител, ако те вземат с кеф си харчи заплатата.

151

Анонимен

преди 2 години

До 110. А редно ли е университетски професор да взима под 2000 лв. бруто?

150

Анонимен

преди 2 години

ЩЕ, ЩЕ, А ОТ КОГА ЩЕ, И ОТ КОГА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ- НЯКАКВИ СРОКОВЕ ИЛИ ТОВА ЩЕ СТАНЕ ОТ УТРЕ, ТАКА НИ ОБЕЩАВАХА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ ПО ВРЕМЕ НА СОЦА, ПОСЛЕ ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ, А СЕГА ПРИ ЧЕРЕПИТЕ СЕ ГОВОРИ ПАК ИМАГИНЕРНО С ЩЕ - В МУНЧОЛАНДИЯ Е ТЕ ТАКА, В БОРИСОВАТА ДЪРЖАВА ИМАШЕ ЯСНИ РАЗЧЕТИ.

149

Анонимен

преди 2 години

Подготвят ги за НЕЩО... Който може да мисли, да се сети какво следва!

148

Анонимен

преди 2 години

С частните уроци си докарват и по още 1 заплатка отгоре, затова и образованието е на тоя хал.

147

Доказателство

преди 2 години

който не верва , новината е от вчера има я днес бг...Идея за извънредна ваканция на учениците.Директорската гилдия се надява това да бъде подкрепено от МОН... вчера директорите поемат ангажимент , а днес 25% повече пари за да ваксинират децата ВИ..Ще се изкефя да да я изтрият новината .. но вече принтирана в pdf разпространена в социалните мрежи..

146

Анонимен

преди 2 години

Вдигайте ги още...Че са много бедни, Боко им ги вдигна не малко. С по 64 дни платен годишен отпуск, 2 години онлайн-занимавки вкъщи, частни уроци....Стигнаха заплатите на едни от най-високо платените държавни служители.

145

Анонимен

преди 2 години

който не верва , новината е от вчера има я днес бгИдея за извънредна ваканция на учениците.Директорската гилдия се надява това да бъде подкрепено от МОН... вчера директорите поемат ангажимент , а днес 25% повече за да ваксинират децата ВИ

144

Анонимен

преди 2 години

и Кюлчев по демагогия. Въведоха некакви нови имагинерни единици за изчисляване на пенсии и заплати. Ей, чорап, сритай си некадърниците, че са станали само за смях, бе. 25% а. От средната. Еее, такъв комунизъм и при комунизма не е имало.

143

Дан сан

преди 2 години

До 169: Овчо, това, че си ваксинирал(а) детето си не означава автоматично, че като порастне ще стане генерален директор. Означава само, че няма да имаш внуци.

142

Анонимен

преди 2 години

Коментари на родители от типа, че учителите нищо не правят са много забавни. По мои наблюдения тези родите очакват децата им да се възпитават и учат само и единствено от учителите без никакво тяхно участие. Не става така, ако след училище детето не отвори да погледне учебниците, защото вие не може да го научите как се прави, това не прави учители неможещи. Това си е бягане от отговорност.

141

всеки за себе си

преди 2 години

всички ще се окупират в държавната администрация, там кораба последно ще потъне, но след 20тина годинки и на тях няма да им се размине