73

Анонимен

преди 2 години

Вчера гледах обява за къща в никому нечувано пловдивско селце. Къщата, която всъщност е била някаква фурна не беше пипана от 80-те. Пълен апокалипсис (вероятно сградите около Чернобил са по-запазени, най-малкото не са били толкова много плячкосвани). Та офертната цена за тази съборетина (без да са я бутнали и разчистили), плюс 500 метра двор (нямаше негови снимки, вероятно с причина) беше 70 000 лв! Е успех!Справка - имоти.нет търсене по ключова дума - фурна.

72

глупости

преди 2 години

Населението се топи само в топящите се мозъци на неграмотните.Как се топи като сме 7 милиона колко искате да е България 40 млн. ли?

71

Анонимен

преди 2 години

На хейтърите мрънкачи склададжии с по 2000лв. заплата бих казал да подминат статият. НЕ е за тях. Само в София има 150000 души с доход над 10000лв.. За тях се отнася. Мерси.

70

Анонимен

преди 2 години

Връщат се само пенсионери. Интересно дали Артекса ще фалира през 2022?

69

Анонимен

преди 2 години

Ще поскъпнат с 10% спрямо кое? Спрямо биткойна например, имотите поевтиняват всяка година от както се е пръкнал. Спрямо лева и долара може и да се повишат, ама не защото имотите са се повишили, ами защото парите са се обезценили.

68

Анонимен

преди 2 години

Скоро и първите заселници в чужбина ще почнат да се връщат че там с пенция не се живее дори и западна а работните им места ще ги заемат следващите по ефективни поколения

67

До 59

преди 2 години

София за 2020 е намаляла по официалната статистика с над 20хиляди души (хора сменили адресната си регистрация!) Нека изчакаме още малко и да видим как са се развивали нещата през миналата година.Много приятели ИТ-та се върнаха в провинцията през 2021,освободиха квартирите близо до затворените им офиси,взеха си лаптопчетата и отидоха да се ширят по родните си места.Там където всичко е на крачка разстояние,където в детската градина ти казват,детето да тръгне от понеделник,а ти недоумяваш от кой.

66

Анонимен

преди 2 години

Мине се, не мине седмица и четем все една и съща статия, все за тоя прословут пазар на имоти. Специалистите, защо не кажат че цените са такива, но има хора с по три или четири апартамента. Имаме рязко намаляващо население. Вече едва шест милиона и половина. И да в краткосрочен план под въздействие на тези статии хората ще се лъжат и заробват с банки, за да купят мечтаното жилище. Но в дългосрочен план, просто в един момент няма да има купувачи.

65

drp7171

преди 2 години

Нещо е фундаментално сбъркано тук. Населението се топи с ударни темпове, а имоти се купуват като за световно. Не мога да си го обясня !

64

Анонимен

преди 2 години

Важното е строителите да си перат парите, а това че стоят после без купувачи е без значение. То в провинцията няма хора, камо ли млади.

63

Анонимен

преди 2 години

До Чудесно- апартамента не е вафла на промоция в Лидл,за да прочетеш платена статия и да ходиш да я купиш понеже е на изгодна цена. Апартамент купува който има пари или който има нужда. Никой няма да си купи щото е прочел статия в Днес.бг,че цените скачали.

62

Анонимен

преди 2 години

Който има бол пари да копува ,който няма да мирува

61

Анонимен

преди 2 години

София се увеличава, тоест има недостиг на жилища и затова цените са високи. Малките градове се топят като пролетен сняг и затова цените там ще падат. Накрая ще останат само София, Пловдив и Варна.

60

Анонимен

преди 2 години

Дори по селата имоти се продават лесно и за добри пари и то по планинските такива.Балони глупости това са приказки на неграмотни хора и пазара го доказва

59

Чудесно

преди 2 години

Гледам че платените статии се увеличават ... значи строителите почват да го закъсат. Чудесно, скоро ще продават апартамент на нормална цена със бонус гарсониера (помните ли Банксо?)

58

дрън дрън Ярина

преди 2 години

България никъде не се е изнесла.След първата вълна имигранти от началото на 90-те другите вълни са от ниско образовани картофо и ягодоберачи които са сезонни работници на Запад а не постоянни заселници там.

57

Анонимен

преди 2 години

Населението може да се стопява,но това не важи за София. Важи за малките градове които умират бавно. В София винаги ще се намират кандидати.

56

До Елемаг (2)

преди 2 години

се продават буквално за часове. Лично съм имал интерес към 3 жилища през 2020-2021, като и трите за съжаление го купиха под носа ми. В момента вече не търся активно, просто под наем е много по-изгодно, при съотношението цена/наем След 10 години в държавата ще има 4-5 милиона население (половината боядисани), няма фундамент жилищата да поскъпват. Да, като стойност изразена в пари може би, но това е единствено заради инфлацията и обезценката на фиатните пари.

55

Анонимен

преди 2 години

Аз имам апартамент ново строителство 45 квадрата и му взимам 700 лв наем. Като пуснах обява преди година за два дена имах 4 кандидати и веднага го взеха. Цялата работа е да е хубава локацията. Може да е пълно с пустеещи апартаменти,но повечето са в крайни квартали. Хората искат да е около детска градина,метро или работата им. Ако си търся жилище няма да се нанеса в края на Надежда,Люлин или Дружба примерно. Пък и повечето и една боя не слагат преди да ги предлагат под наем. Яко са мизерни.

54

Платена статия

преди 2 години

Хе хе,населението е намаляло официално 840 000 за 10г.след 5г,ще сме още -500 000,според вас ще имали нужда от апартаменти,които и сега се строят,обявите в Варна са пълни с хиляди непродадени апартаменти на цени от Барселона-Париж,ще падат цените няма на къде,освен талибани да ги купуват тея апартаменти на без пари не виждам друг!