59

Важна тръба

преди 2 години

Газовата връзка с терминала в Александрополист означава край с монопола на Газпром над Българския газов пазар. Ще можем да купуваме втечнен газ от всяка борса на планетата.

58

Брей

преди 2 години

не очаквах. Радостна новина. Да видим все пак дали ще е готов и в употреба газопровода.

57

Анонимен

преди 2 години

До а газ от къде? Поинтересувай се де. Имаме договор с Азербайджан, газта оттам е 60% по-евтина, но няма как да я получим, защото сикаджията от Банкя не направи връзката цели 10 години. Но направи транзита на турски поток за една година на цена 3 млрд. за наша сметка.

56

Отговор

преди 2 години

Откакто превратаджията Радев докопа машинките на Мадуро, и изведнъж си повярварваха че са "вечни", и че ГЕРБ никога нямало да се върнат! Досега с действията си назначените от Радев доказаха ,че са само лаладжии, абсолютни некадърници, и че краденето тепърва започва...

55

Зелена сделка?

преди 2 години

Кво става с вятърните мелмици и соларните панели? Нали щяхме да минаваме на безплатен ток от вятър?

54

Анонимен

преди 2 години

Ще плачем за Бойко! Вижте какво си избрахме, поне този път е закопчал сакото!

53

Анонимен

преди 2 години

Млад, начетен, интелигентен, а не като онази лоена топка с байганьовско излъчване и държание.Иначе 2лупа банкянски поне два пъти я откриваше тази връзка. За 10 години не я завърши, но направи на Путин газопровода то Сърбия. Та кой е руско ***?

52

Анонимен

преди 2 години

Германски съд отново обясни на Русия какво да направи за да се сертифицира СП 2. Газпром ще спазва немското и европейското законодателство и ще изпълни изискаванията, но изобщо не бърза, ще се нуждае от няколко месеца, дори и повече. До тогава СП 2 ще стои празен. Според друго решение на Арбитражния съда в Стокхолм, след 2 мес., по средата на отоплитенлния сезон дългосрочните договори трябва да се предоговорят и актуализират по пазарните цени, което ще доведе до 30%-50% увеличение на цената на газта. ЕС закони, ЕС съд, свободен пазар, какво да правиш, Газпром ще изпълнява.

51

Позорът България

преди 2 години

В България се изпълнява СМЪРТНА ПРИСЪДА по заповед на Гешев!

50

F-16 Block-70V

преди 2 години

Ако Южен поток беше построен сега нямаше да има Северен поток 2, нямаше да има енергийна криза в Европа, а България щеше да е глобален енергиен играч в Европа. Евтина газ, евтино отопление за всички, около половин милиард приходи за държавата от транзит, с които ако не се крадат можеха да се строят болници, детски градини, пътища, висoки заплати за учителите, образование и университети.

49

Реалист

преди 2 години

Само ..."ще , ще ,ще..."! Най-ми хареса , че взаимоотношенията вече щели да бъдат на един..."Нов етап"! Винаги трябва да внимаваш, когато разговаряш с византийски ! Да не говорим , че за разлика от новоизлюпения премиер, Мицотакис са поколения наред политици!

48

а газ от къде?

преди 2 години

А евтината газ за конектора от къде ще дойде? От Египет,Алжир, Катар, Азербайджан, Иран, Таджикистан, Киргизстан, Узбекистан или Казахстан?

47

Факт

преди 2 години

Кирчо се хили като стара мома на заведение. Ето това е факт, вашите факти са само спекулации и измама.

46

Анонимен

преди 2 години

Газпром обяви приходи от 40$ милиарда за първите 9 месеца на 2021 - нов абсолютен рекорд за компанията. Инвестициите в Северен поток 2 са изплатени още преди газопроводът да бъде пуснат в експлоатация. Сега може спокойно да го закрие. Дори се обмисля да бъде консервиран и обявен за Паметник на гениалната зелена европейска енергийна политика.

45

Факт

преди 2 години

До реалист - още един факт специално за теб - ГЕРБ никога повече няма да са на власт. Факт!

44

Анонимен

преди 2 години

Федералната мрежова агенция на Германия смята, че решението за сертифициране на оператора на Северен поток-2 няма да бъде взето през първата половина на 2022 г. Това изявление направи в четвъртък ръководителят на регулатора Йохан Хоман. Цените на газта на спотовите пазари урариха 1700$.

43

Анонимен

преди 2 години

Русия и Китай започват изграждането на втори газопровод след "Силата на Сибир".

42

реалист

преди 2 години

До факт. Твоите "факти" ги знаем глу.пак. Само лъжи, компромати и внушения. Та, фактите са такива, че добре, Бойко отдавна започна тази връзка и явно я е докарал до края, щом сега новите тарикати само ще й резнат лентичката.

41

Анонимен

преди 2 години

Въпрос на месеци е да бъде завършена газовата връзка между Гърция и България, стана ясно от съвместното изявление на премиерите на двете страни Кирил Петков и Кириакос Мицотакис, които проведоха среща в Министерския съвет. -- а колко месеца по точно - 7, 12, 24, 52? И като мината няколкото месеца от къде ще дойде евтината газ за интерконектора.

40

И Радев знае

преди 2 години

Петков в България се изпълнява смъртна присъда бе човек! Целият Евро Съюз разбра само ти Не!