67

Анонимен

преди 2 години

Цените на храните са по-ниски в страните от Западна Европа защото там ОСВЕН по-ниските ставки на ДДС ,ИМАМЕ И СИЛНО МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО !!!Двете сили-силна конкуренция /силно местно производство+ ниски ставки на ДДС /действат ЗАЕДНО и на пазара има богат избор с ниски цени .Човека е прав,не чакайте ниски цени ,прозводителите просто ще приберат разликата ,както стана и със заведенията като им свалиха ДДС,даже вдигнаха цените ,а не ги свалиха

66

ти да видиш

преди 2 години

"Според него това ще има негативен ефект върху инвестициите".Аман от "десни" специалисти.Първо,какво значение дали е "левичарско",след като на всеки разумен човек му е ясно,че парите в държавите в ЕС се трупат основно от средните и големи предприярия и затова са "богати".Ние слагаме всички под общ знаменател-и тези с 650 лв/м. и с над 10 хил/м. и очакваме някой ден да сме богата държава като Германия напр.Защо там няма единна ставка,нали е печеливша?Значи там са големи "ЛЕВИЧАРИ",голям ужасТ е

65

Анонимен

преди 2 години

Ако се въведе по нисък ДДС за храните, цените ще останат същите. Просто производителите ще прибират по голяма печалба !

64

Бесен ербажия

преди 2 години

Пияницата преди плюеше по Бойко и сие, не я слушайте какво дрънка тази фурнаджийска лопата!

63

КНСБ ДА ГО ЛАПА

преди 2 години

КНСБ са пияници и наркомани и не са работили един ден нормална работа през живота си!

62

пияница мистик

преди 2 години

До Д-р Радева === Къде сме видели цени да падат ли? Аз ще ти кажа, но явно българ0питека наистина има много слаба памет. 2014 година, когато Джуджето завзе и си присвои Крим целият свят наложи санкции на колхозниците. И изведнъж огромно количество стока остана блокирана, най-вече храни. И понеже тази храна трябваше да иде някъде заляха пазарите с нея. Никога няма да забравя, как купувах котлети сьомга за 5 лв килото, сега е 23 и как купувах свински врат без кост по цели басамаци 40 санта по 4 лв

61

Дора

преди 2 години

Цените няма да спаднат с намаляване на ДДС, защото търговците отново ще търсят пазарна цена, но този път повече от тази цена ще остане у тях. Толкова е близко до ума.

60

Глас от изток

преди 2 години

Ко каза ко? Вижда се колко е по-евтино с 3 пъти по-скъпо. Медиите са така на черното викат че е бяло

59

Ерик Хонехер

преди 2 години

Другари и другарки коммунисти. Как сте? Добре ли се чувствате, като си налеете бензин, като напазарувате, като платите сметките си? Радвате ли се на промяната?

58

Д-р Радева

преди 2 години

Къде сте видяли цени да падат, другаре?

57

Решението

преди 2 години

Нека ДДС-то върху храните да е 20%! Да се направи система за регистрация на касови бележки (НАП вече има такава), нека всеки човек си регистрира бележките в някакъв срок след като е купил даден хранителен продукт а на 6 или 12 месеца да му се възстановяват парите от разликата между 9 и 20 процента! Така хем ще се осветли сивия сектор, хем парите няма да остават при оядените собственици на магазини!

56

Анонимен

преди 2 години

Неведоми са правилата на демокрацията ! Каквото и да се направи ,няма и няма падане на цените !!!

55

Кирчо и Асенчо

преди 2 години

Цените оттук-насетне ще вървят само нагоре. Казах.

54

Ямболски цървул

преди 2 години

Няма контрол,защото няма държава.

53

Непозната

преди 2 години

Означава, че търговците ще увеличат печалбата си.

52

Кико

преди 2 години

Стръв за шарани! То Никулден мина!

51

Анонимен

преди 2 години

Ганчy бизнесмяна гледа на ДДС не като на дължим данък,а на нещо, което трябва да се краде и който не го прави,е голям бaлъk . Така че сваляйки ДДС и остава по-малко за крадене.

50

Анонимен

преди 2 години

Съжалявам за офтопика, ам аискам да попитам каква е тая мършичка на витринта. Това нещо продава ли се? Ядете ли го?

49

Контрасти

преди 2 години

-По-нисък ДДС за храните не означава, че цените ще паднат.-Ваксините са ефективни, но това не означава, че ще преборим пандемията.-ПП спечели изборите, но това не означава, че БСП няма да влязат в управлението.

48

Зевзек

преди 2 години

Братя бугаре, да не си помисляте че управниците ви са взели властта за да ви угодят и да минавате по тънко. Не, за тях сте дойни крави и ще ви доят докато могат. Проблема е че последния път си избрахте грешните доячи - тия дето не дават и един наръч сено да зоби кравата а само доят. Честито бръснене!