80

179

преди 2 години

Над 1 милион са римляните в България.

79

Да

преди 2 години

България над всичко!!!

78

Анонимен

преди 2 години

Образованието е безплатно - не ходят на училище. Работа има - не щат да работят. Здравеопазването е с лесен достъп, стига да си плащаш осигуровките - не ходят, страх ги е, че ще ги стерилизират. Къде е дискриминацията тук, че нещо не разбирам?

77

Пуу

преди 2 години

Нагли и мързеливи. Свикнали на чужд гръб да живеят, да крадат и само те имат права, а ние имаме и задължения.

76

Виц от зората

преди 2 години

на "демокрацията" в България. Едно cийraнe пита баща си: Тате, какво е това демокрация? - Ами това е, сине, да имаме права като българите, ама да не работиме и те да ни издържат. - Ама българите не се ли сърдят бе, тате? - Е, това вече е дискриминация!

75

Анонимен

преди 2 години

За да бъдат равностойни по отношение на достъп до работни места, те трябва да са грамотни и образовани. Как да стане това, като изобщо не желаят да учат? Искат да бъдат инженери, лекари? Само с искане не става.

74

Анонимен

преди 2 години

Посочете ми поне едно право, което българите имат, а ромите - не.

73

Анонимен

преди 2 години

Това изобщо не е вярно.

72

Антициганизъм

преди 2 години

Как точно са дискриминирани по отношение на образование, работа и здравеопазване? Не ходят на училище и смятат изискването за задължително образование за дискриминация. Не ходят на работа, живеят от социални помощи, т.е. ние ги храним и отглеждаме. Не плащат здравни осигуровки, но линейките и болниците ги обслужват безотказно, пък и допълват семейния бюджет с парите от доживотния ТЕЛК, а ние работим до гроб... И ако се възмутим, че ние, българите, сме дискриминирани, това вече е антициганизъм?!

71

Някой си

преди 2 години

В Англия и Германия и във Франция и роми и българи са на помощи. Работят, но са и на помощи. То е срамно на помощи да стоите бре хора.

70

Било дискриминирано

преди 2 години

На ромчето в 5 клас му дават лаптоп за онлайн обучение от училището, а бащата тича да го продаде веднага. Моето е дискриминирано, защото аз му го купувам, а не му го дават!!!

69

Някой си

преди 2 години

Тия в Германия са със специални паспорти, чиито родители баби или дядовци са избити от Хитлер.Свободни са от всяка община подават заявление и на човек по 500 евро седмично им се плаща до живот. И имат спец.паспорти за целта

68

Анонимен

преди 2 години

В Раднево безмалко да се справят с проблема ... ама пусти му ГЕРБ не даваше!

67

анонимен

преди 2 години

Абе нещата са сериозни тук в България с тези цигароми.Ако така вървят нещата след 20г ние ще сме малцинство.

66

Анонимен

преди 2 години

Дискриминация на ромите в България НЯМА! Никой не им пречи да учат, да ползват здравни и всякакви други услуги, които се полагат на всички граждани на републиката.

65

Анонимен

преди 2 години

До 76 - И плодът да се метне у реката!

64

Анонимен

преди 2 години

Те винаги са дискриминирани. По време на социализма със зор ги напъваха да учат до 10-клас, за да могат да си намерят името в списък за заплата в чистотата. Подържам мнението на Уотсън, че от цветните нищо не става,въпреки уж генетично да са същите.

63

Не подаръци а работа

преди 2 години

До Радослав забележи думите: "Им дава". "Ги прави". - това са подаръци В България ромпите получават подаръци, така е - жилища които унищожават и пари които изпиват. Така е защото когато човек не е работил сам а е получил на готово той не цени полученото, не го пази, а често вместо благодарност към дарителя си човекът се изпълва със злоба, както стана с Македонците като им давахме подаръци. За това е важно хората да работя, за да имат достойнство, уважение и да пазят това общото и което имат!

62

Гроби Таласъмо

преди 2 години

Да заминават за Турция или Синайската пустиня - БГ без роми

61

Радослав

преди 2 години

Просто трябва като в САЩ да имаме социален номер. Ако плащаш данъци съществуваш за държавата, ако не работиш, не плащаш данъци и вегетираш по цял ден, то просто да не съществуваш за държавата! Спрете им помощите, направете затворниците на самоиздръжка и сами ще започнат да се интегрират! Докато им изливате пари за да си вегетират никога няма да поискат да са част от обществото защото ще им спре изливането на пари без да са ги заслужили!