121

До просото

преди 2 години

Ако беше вярно това, което пишеш кое се изчислява първо и кое след това на негова база, то МРЗ щеше да е винаги някаква странна сума със стотинки, а не кръгла сума кратна на 10. Има доста ясна връзка между размера на МРЗ и часовата ставка. Но все пак хайде да обясниш какво според теб помага минималната часова ставка.

120

Баа ти Пена

преди 2 години

Уграбихти нардоааа, изеттницииии! ША ВИДИТИ ВИЙЙЙЙ! УУУ! Ша са вдигни народа на СТАЧКА!

119

До просото

преди 2 години

Хайде да караме наред. Искаш минимална часова ставка. За твоя изненада се оказва, че си я има. Какво променя минималната часова ставка? В България може да работиш по 12 часа на ден, без почивен ден и дебеловратия бизнесмен ще те води на половин работен ден, пет дни в седмицата, за да плаща по-малко. Ти какво искаше да кажеш, че не ти се разбира.

118

Анонимен

преди 2 години

До ПроСоТо - Грешен квалиш, кво толкова ми вика! ХРОМОЗОМИТЕ СА ТИ ГРЕШНИ, МОМЧЕЕЕ! Грешка е било, че си се родил, грешка е че си тук и пишеш. Ти си дефиницията на грешка, разбираш ли? Трбява да си благодарен и да се извиняваш за ВСЕКИ МИГ, в който дишаш и тровиш жиота на хората, мухльоооо!

117

Анонимен

преди 2 години

"По-скоро е разумно до някакъв доход да се плаща двойно или тройно по-голям данък." - ВТФ? И кво? Да даваме пари на жалки паpaчити за помощи?

116

ПроСоТо

преди 2 години

До До просото..нищо не бъркам!..Естествено че става въпрос за ДОД..Погрешен клавиш,какво толкова?!..Къде мерна па ти че говоря за ОСИГУРЯВАНЕТО?!

115

Анонимен

преди 2 години

До До просото - Не спори с порстуту. Няма смисъл. То си е просту и просту ще си остане.

114

ПроСоТо

преди 2 години

До Анонимен...по принцип си прав!..Но със заиграването "МЦС и МРЗ" май навлизаме в диспута "Кокошката,или яйцето?"..Ще опитам отново:..-При дефинирането до сега се определя "МРЗ"..Въз основа на нея се изчислява МЧС за ОСЕМЧАСОВ работен ден!..Е,идеята е друга:..-Първо се определя ставката и вече въз основа на нея-кой колко си изработи!..И претенции за "МРЗ" НЕ МОЖЕ да има!

113

До просото

преди 2 години

Продължаваш да бъркаш понятията, като сега намеси и осигуровките с това ДОО, ако още се казва така. ДОО - Държавно обществено осигуряване. Доход, осигуровки и данък върху дохода са съвсем различни неща.

112

До просото

преди 2 години

Всъщност Ния е права. Минималната часова ставка в България зависи от размера на минималната работна заплата. Първо определя МРЗ после изчисляват каква часова ставка отговаря на тази МРЗ.

111

ПроСоТо

преди 2 години

До До просото....не разбрах от къде е дошло това ""минимален облагаем доход"...Аз имам предвид минималния доход,който не се облага с данъци!..За някои страни той е 1000 евро /примерно/,за нас..-ХА ХА!..-НУЛА лева..Няма да те обложат с ДОО само,ако доходите ти са..НУЛА лева!!!!...Ей това ме развеселява особено много..

110

До просото

преди 2 години

Тя официалната заплата може и да се превежда по банков път, но има допълнителни суми. За строг контрол има май само един начин - всяка банкнота да се знае в кого е и от кого я е получил и кога е станало това.

109

Анонимен

преди 2 години

Просото,смяната на понятията"врат или шия"няма да има кой знае какъв ефект,виж на тема Плосък данък,трябва да се мисли да се работи!

108

ПроСоТо

преди 2 години

До ния...много си ербап но не усещаш,че слагаш каруцата пред коня..

107

До просото

преди 2 години

Минимална работна заплата или минимална часова ставка са много различни от облагаем доход. Няма минимален облагаем доход. Има минимален необлагаем доход, който в момента е нула. Смесваш много различни понятия сякаш са едно и също.

106

ПроСоТо

преди 2 години

До До просото..АКО заплатите И У НАС се превеждат по банков път ,както е в повечето страни от Съюза../..смехория,а?..И ние-"Барабар Петко с мъжете"../,няма да има безотчетни пари..Разбира се,това изисква едва ли не да сменим манталитета си,но..успокоителното е,че и в "ОНИЯ-ПОДРЕДЕНИТЕ" държави е имало точно такъв ХАОС ,какъвто се наблюдава у нас..Е,те са въвели своя ред..А как ще го направим ние,..това не зависи от мнението на ЕДИН човек..

105

До просото

преди 2 години

За 2021 минималната часова ставка е 3,92 лев. За 2020 минималната часова ставка беше 3,66 лева. Има минимална часова ставка за всички години от 1991 досега. Не знам за преди 1991 година.

104

ния

преди 2 години

До ПроСоТоМного си ***. Мин. часова ставка се определя от МРЗ.

103

ПроСоТо

преди 2 години

До До просото..ами ще отпадне точно това понятие- "МРЗ"...Ще се появи "Минимален необлагаем доход"..Тая идея би работила както за наетия,така и за наемащия..В много страни от ЕС има МЧС от 10-11 евро..Работиш 40 часа на седмица,получаваш 400 евро..Работиш 20 часа,получаваш 200..Няма изискване за "МРЗ"..Ако искаш, работиш повече и печелиш повече,ако искаш, си стоиш в къщи през повечето време и си броиш стотинките..Или да пробвам пак?

102

До просото

преди 2 години

Винаги е имало минимална часова ставка, заедно с минималната брутна заплата. За минимален необлагаем доход не съм съгласен, заради огромните суми плащани на ръка. По-скоро е разумно до някакъв доход да се плаща двойно или тройно по-голям данък.