104

Анонимен

преди 2 години

В България живее най алчната *** във Вселената и най лошото е,че парите са в ръцете на тази ***! Печалбата от апартаменти е от 300 до 500%,а те лъжат,че били на загуба... Цените на всичко в България спрямо доходите на хората са ужасно високи,тотална спекула,всичко това от небивала алчност да ставаш мулти милионер за няколко години. Сега печелят от милионите на българските феодали,които вместо да влагат пари във фирмите си и работниците,влагат в имоти и лимузини...

103

2000 euro/m2

преди 2 години

продават за 2000 ?/m2 и са на загуба? Да бе, разсмяхте ме силно

102

Анонимен

преди 2 години

Абсолютна лъжа сухите смеси дори са по-евтини. Справка който и да е магазин. Писна ми от платени статии ,лъжи и манипулации. Продават на загуба пък имат по с -6 коли за по 150-200 бона, вили , къщи и дузина метреси.

101

Котка

преди 2 години

Всичко това все повече започва да прилича на 2008-2009 година. Някой да си спомня кой управляваше тогава?П.П. Не съм от ГЕРБ.

100

Цецерон

преди 2 години

Най-скъпата фирма на пазара Артекс продаваше апартаменти на Цецерон и Цецка за 600 евро квадрата, като лично собственичката каза в едно интервю, че себестойноста им е 380 евро на квадрат, така че и за 600 били на печалба. Хич да не ми продават м.ъ.д.а за бъбреци с тия статий.

99

Пич

преди 2 години

Когато видя строител да продава жилища на загуба, тогава ще го повярвам :) Около мен е все пълно с кранове и всички все не се настроиха.

98

Анонимен

преди 2 години

Нали всички искат западни стандарти! Е бавно но идват! Не всички ще могат да си купят жилище, остарелите родители ще ги отдават в старчески дом (модерния Освиенцим, за по младите концлагер), голямата част от населението ще се разболее от безпаричие (новата болест)! Колко от хората в зап. Европа имат собствени къщи 1-3%, но не ми давайте примери с тези имащи кредити за 20-30г. с последващи ипотеки, защото не могат да си изплатят кредитите! Добре дошли скъпи роби!

97

Бай Тошко

преди 2 години

Не знам как цените се движат нагоре. През 2008-*** цените бяха същите. За 10 години от предния пик до сегашният пик на поредния балон цените са стигнали абсолютно същите стойности. И както се вижда няма да продължат особено много нагоре. Ако въобще продължат. Не знам какви 10 години те гонят. 10 години надувахме балона за да стигнем точно същите нива прес 2008-***. Да си припомним с колко процента спаднаха при пукането на предишния балон.

96

Бунгар

преди 2 години

Балона вече е надут.Сега очакваме само да се спука.Винаги се е работило на свръх печалба в строителството и продажбата на имоти.Когато си свикнал да правиш милиони от две -три кооперации,а сега става по трудно,неможе да не са недоволни тарикатите строителни предприемачи и търговци на имоти.Всеки иска да си възвърне печалбата с вдигане на цените,т.е надуване на балона.Свърши вече хубавото време....

95

Анонимен

преди 2 години

Ний си имаме шаштичка с дравчета и животни и ше си сечеме да се топлиме зимката и ше си хапваме прасно. Даже сина докара 2-3 сърнички ги намерил малки у гурата и ... филенце еленце ;)

94

Анонимен

преди 2 години

Ем има лесно бе - обединете се, сложете едни пари, наемете една фирма за евтино)едно е да правиш къща 150 квадрата, друго е да кажеш - искат 20 000 кв метра апартаменти, сещате ли се?) и сте вие хорат.

93

Анонимен

преди 2 години

До Бай Тошко - Осъзнаваш ли, че големите играчи са напълно наясно с това и всичко е изчислен риск с множество сценарии? ОСвен акожилищата не са под себестойността си десетки години, инвеститорите винаги ще са на печалба, макар и в дългосрочен план. Работата е, че фените винаги се движат нагоре, за период от 10 години, дори и ако има огромни сътресения.

92

Татул

преди 2 години

Айде бе, на загуба! Я тоя дето е писал тази статия да се поинтересува колко е печалбата на тези измамници. В тоя бранш съм от 30 години. Няма ново жилище, на което да не му е надута квадратурата по документи. Печалбите , които се реализират са на 300 и повече процента. А тези дето ги продават за по 2000-3000 евро сигурно стигат много повече стойности. Освен това много от строителите си договарят съвсем различни цени на едро от тези, които са на свободния пазар.

91

Анонимен

преди 2 години

абе вие луди ли сте, защо вярвате на глупости ? Преди 20 години себестойността на квадратен метър беше 250 евро. Сложете го сега 500 и кажете къде в продават под 800 евро? И 750 евро себестойност да сложите, пак не са на загуба.

90

Шах

преди 2 години

Неустойка максимум 5000 лева .Така е по договор .

89

Анонимен

преди 2 години

СЕГА Е МОМЕНТА -НЕ КУПУВАЙТЕ ,ДОРИ ОГЛЕДИ НЕ ПРАВЕТЕ ,ДОРИ И ДА ЗАПОЧНЕ СПАД ПАК НЕ КУПУВАЙТЕ ОТИВАЙТЕ НА ОГЛЕДИТЕ И КАЗВАЙТЕ ОЩЕ ШЕ ПАДАТ ПРАВЕТЕ СЕ НА УДАРЕНИ И ИМ РАЗКАЖЕТЕ ИГРАТА И НА СТРОИТЕЛИТЕ И НА БРОКЕРИТЕ И НА БАНКИТЕ ,НА ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА НАДУЛИ БАЛОНА

88

Бай Тошко

преди 2 години

Така е. Който надуваше балона да издоява последната стотинка от джобовете на хората, който се запъваше като магаре на мост и викаше - аз пък няма да сваля цените, ти няма къде да ходиш, вместо да реализира бързи печалби и продукция и задоволява търсенето, реши да надува балон. Сега налапа бахура. Алчността българска няма граници. Не ги жалете строителите, така както те не ви жалеха вас. Забавлявайте се. Така както те правеха с вас. Каквото повикало - такова се обадило.

87

Анонимен

преди 2 години

До АнонименВ немско пестят данъци - приспадат ти ги от доходите заемите за жилището. А тез данъци са 40-50%. Вместо да платиш 1000? данък плащаш 2000 за жилището и то си е твое иначе плащаш 1000? наем и 1000? данък и НЕ Е твое. Затова по заможните с хубави заплати купуват и на 10к? квадрата (чист демек 2х български)

86

някой

преди 2 години

айде стига с тяхните лъжи, квадратен метър е около 600 ЛЕВА , а продават на 1000 и нагоре евро..................мош.еници ал.чни.

85

Анонимен

преди 2 години

Четете внимателно това което ще напиша!В историята ВИНАГИ когато има ШОКОВО поскъпване на строителните материали ЦЕНАТА не може да се пренесе на пазара ,следват ФАЛИТИ и КРАХ в пазара на имоти и строителството .Не се връзвайте на статии от банки,имотни агенции,строителни предприемачи как цените щели да растат само,отделно е пълно със спекуланти които купуват на зелено за да ви натоварят после двойно ,в момента противно на очакванията и манипулациите в последните месеци фактите сочат КРИЗА !!!