124

Анонимен

преди 2 години

Следвайки тази логика за строителните материали , панелка в Младост трябва да 12 000 лева . Строителство между 70 -80 година .

123

Анонимен

преди 2 години

Ми да вземем да пускаме СМС за помощ на строителните предприемачи а?Направо пророних сълза за тези клети хорица, каква саможертва правят само.При положение че м2 им излиза 300 евро а продават чиста жил. Площ на 3000 евроза какви загуби става въпрос?

122

Анонимен

преди 2 години

Ами като сте на загуба не ги продавайте бе! Дръжте си ги заключени и чакайте да им се покачи цената :) Никой не ви ще копторите за по 2000 евро квадрата.

121

arsenalfc

преди 2 години

Да фалират гадовете мръсни! 100 хил евро искат за една дупка. За тези пари от Анталия се взима вила с триста кв. площ.

120

Дръжте се българи

преди 2 години

Дойде Промяната, за която гласувахте !

119

Anonimen

преди 2 години

Десетки години цоцаха на 300 процента печалба, сега за някакви 30 се стискат и провалят строежа.Балончето ще се пукне и всички спекуланти ще се махна, всички дали милиарди за бетон ще пият по една студена вода.

118

Анонимен

преди 2 години

Пак ли има хора дето пишат, че не били на голяма печалба продажбите на апартаменти? Абе хора, събудете се, слезте на земята! Даже и да не са продадени всички апартаменти, с няколко апартамента се избива себестойността. Какво толкова има в един апартамент - тухли, бетон и ръждясваща армировка, труд от евтина работна ръка и кабели. Няма как това да е над 30-40 хил лв макс. При цена над 100 хиляди евро, сами виждате каква е надценката.

117

Анонимен

преди 2 години

Ако продават квадрата на 200 еввро, тогава може да са на загуба, но сега си е чист смях.

116

Анонимен

преди 2 години

господи колко мъка има по този свят.

115

Анонимен

преди 2 години

Дрън, дрън, празни приказки, как в градове различни от София квадрата струва 4 пъти по евтино, тия ни взеха за мезе. Алчни и прости.

114

Иван

преди 2 години

Не може с пръдня боя да правиш, нямат пари а строят сгради

113

Анонимен

преди 2 години

Лъжите с които искат да спасят спукването на балона вече минават космически граници :)Истината е че НСИ извади статистика, че за пръв път има спад на цените на имотите. Брокерчетата са наакаха от страх и почнаха да бълват такива стаитии.

112

Анонимен

преди 2 години

Спрете да плащате космически заплатни на ромите и ще ви излезе сметката. научихте ги на баницата и сега не искат да работят за по-малко от 2000.

111

белгиец

преди 2 години

*** никой не го кара да купува. Да стои на квартира .

110

Анонимен

преди 2 години

"продават на загуба4 - по-голям виц не бях чувал!мой приятел беше от т.н. строителни босове - след запой ми каза, че ако от 1 жил.блок продаде 15% от апартаментите си е покрил себестойността - всичко останало му е чиста печалбана него ли да вярвам или на джур н алиститите

109

baionya

преди 2 години

До обикновен българинАпартаментите се продават с по 500% надценка, колко да не ти излезне изгодно ...

108

АтанаСпорМюнхен

преди 2 години

Нашите мутромафиоти все са на загуба, обаче приятелките им не спират да се снимат в Дубай. Как така бе?

107

Иван Иванов

преди 2 години

Инвеститора носи целият риск ( кредити, нотариуси, архитект , ДНСК обезщетяване на собственици, доставчици, ВИК, ЧЕЗ, и други) но тези неща никой не ги гледа, нали сме в БГ и всеки гледа кой колко е спечелил а не се казва колко работа е свършена за тези пари.

106

обикновен българин

преди 2 години

Запознат съм със строителството.Няма 100% надценка.Наистина себестойността на апартамента като материали не е толкоз висока - да речем че е наполовина - но имаш 30% оскъпяване заради земята допълнително има все някакъв проблем-примерно по дълго трасе на канализация или ток или подпочвени води-изяжда допълнително печалбата.Отделно ако в една сграда има 20 апартамента то поне 2-3 няма да ги продадеш или цената ще е по ниска.Няма как всички да са хубави и като дръпнеш чертата - не е толкоз изгодно

105

Анонимен

преди 2 години

Себестойността на един тристаен апартамент например излиза към няколко десетки хиляди лева, което е далече под 150 хиляди евро. Всичко над себестойността е печалба за инвеститорите. Наистина печалбата е много над 100%, някъде към 300-400% идва. Даже при завишените цени на материалите, пак печалбата е много над 100%.