66

Мишката

преди 2 години

До МППредател е. Попът пише сам в "требника" си: "в попство кат' вникнах отблизу, научих, че напразно с него се натоварих".

65

Мишката

преди 2 години

До АнонименТук е включен и владиката, инициатор е.

64

тъй

преди 2 години

Управление е история по ловешки,

63

БГ

преди 2 години

Учите и четете глупостите на един драскач-Вазов.А те не са истина.Поп Кръстю ги е викал на публичен диспут след ,,Освобождението'' ,но никой от ,,Революционерите'' не се явил.

62

Ха така

преди 2 години

С това решение този площад автоматически се превръща в нужник.

61

до граф Игнатиев

преди 2 години

къде е това писмо да го видим, май на женския пазар в София

60

граф Игнатиев

преди 2 години

Писмо до руския император по повод обвиненията в разточителство и разхищения(кражби)-"Ваше величество,ако не бях дал тези пари на кадиите Левски щеше да го осъдят много леко,и въстание(Априлското въстание) нямаше да има!А от там нямаше да има и повод за война!Аз направих каквото трябваше,сега е ред на умните, за разлика от мен,дипломати!"

59

Анонимен

преди 2 години

Позор за този град. Жалка история,явно им е в кръвта на ловчанлии да са предатели. Ако има будни граждани в тоя град да спрат това безумие. Утре може и на Хитлер паметна плоча да сложат някъде щото с пидкрепата на Германия сме си върнали южна Добруджа.

58

Хасан Азис

преди 2 години

Евала!Той ни предаде Джингиби!!!

57

Анонимен

преди 2 години

До 57Полша е образуване вследствие на войната със СССР през 1918-21год. до ПСВ е била част от Руската Империя.Полша победи руснаците и се отцепи от Империята на злото.

56

1

преди 2 години

Щях да се изненадам,ако това се беше случило в някой друг град.Решението на ОС е отражение на цялостното управление на града -връзкарщина,корупция, малуумие и некомпетентност. Въпросът е кой от съветниците е роднина на попа.

55

Асан

преди 2 години

Поп Кръстю от ДС

54

Анонимен

преди 2 години

До АнонименКаква Полша те гони през ПСВ? Тогава такава държава Полша все още не е имало, тя се образува след това!

53

Анонимен

преди 2 години

До АнонименВазов е съвременник и свидетел на тези събития ,едва ли ще излъже, при това е обичал родината си и няма как да излъже!

52

Анонимен

преди 2 години

....... руснаците пращат не само оръжия, но и храна и войска,както и добре обучени военни на Турция през гръцко-турската война, която всъщност е била война между Англия и Турция, останалите са били само косвени жертви.

51

Анонимен

преди 2 години

Анатема, ***! Огън да ви изгори за тази подигравка!

50

Анонимен

преди 2 години

До АнонименТвърде малко познаваш историята, само това ще ти кажа, тогава(1918 г.), Полша не е съществувала(тогава териториите на днешна Полша са били руско-немски) , но Антантата(Англия,Русия,Франция и дори с моралната подкрепа на САЩ) побеждават във войната и немците връщат руските територии, които са завзели, след това се образува Полша на мястото на руско-немските територии, а Русия е биола силна държава,дори французи и австрийци са се обучавали на военно дело в Русия, руснаците пращат не с

49

Анонимен

преди 2 години

То самото решение е самоцелно и напук.Напомня Плевнелиевата глупост като беше президент.Не може местни мижитурки да се гаврят така с темата за Апостола.Долно е.

48

Анонимен

преди 2 години

То пък историческите произведения са много достоверни?Иде някой си политически режим и ги ползва като *** всички историци за своите си цели.Вазов е много по-достоверен.

47

Анонимен

преди 2 години

До ДЕЛИКАТНА ТЕМАДоколкото знам, нямало е да го хванат турците, но... на Левски връзките на навущата му се заплитат в плета, когато е прескачал плета, така губи време да се скрие и е хванат!