44

Анонимен

преди 7 месеца

Много люде в тази страна мечтаят за 5минути слава и са готови да натръшкат яко глупости. Какво общо имат политиците в този случай на вероятна некъдърността, пиянска история или нещо такова. На калпавата ракета космоса и пречел. Тука на този кораб явно му е пречело морето..

43

коко моряка

преди 7 месеца

баахвъ в разбирачите от морско право наблюдение на трафика, охрана на морската граница и аварийно спасителни дейности на море. До преди 3 месеца разбирахте от авиация Миг 29 черни кутии и ръководство на военни полети. Уникални дървени философи безделници Чао.

42

до Док

преди 7 месеца

и като арестуваш екупажа кой ще вади кораба, ще качиш чужд екипаж. С кораба БАДР либийския нали това направиха и ни насраххаа от всякъде. Кораба като го арестуваш там в скалите кво, ще му сл8жил белезници ли. Ние да не сме Севрна Корея да си арестуваме ей така. Да не мислиш че това корито ще избяга.

41

Кух

преди 7 месеца

Капитанът защо е напуснал кораба. Една лопата и да ходи да пълни чували.

40

Док

преди 7 месеца

Капитана спял, а моряка не знаел как се кара кораб...ще ме скъсат от смях тия!! В една нормална държава кораба вече щеше да е конфискуван, наложена огромна глоба, всички моряци арестувани, всички плавателни съдове на въпросната компания на територията на държавата щяха да са запрени докато не се плати глобата, а и някое дело за обезщетения заведено в международен съд, ей така между другото. А у нас? Близо десет дни морето беше необичайно спокойно, а нашите бунацци изтърваха златна възможност!

39

Атаман Сирко

преди 7 месеца

Вината е турска естествено!!! Имаш ли турция за съсед врагове не ти трябват.!.

38

Анонимен

преди 7 месеца

Има безкрайно много типове морски ситуации. Няма държава в света, която да е подготвена с обурудване за всяка една ситуация. Затова трябва да има началници с морски опит за да действат бързо и адекватно. Това водолазче да да си гледа шнорхела и да не си дава мнението по теми от които хал хабер си няма.

37

Анонимен

преди 7 месеца

Какви са тези глупости, дето дрънка тоз "експерт" и защо въобще ги публикуват? Не е работа на Морска администрация да разтоварва и спасява заседнали кораби. Те ще направят разследване, ще установят причините за инцидента,но спасителните операции се извършват от специализирани фирми, притежаващи техника и персонал. Спасяването (salvage) е предмет на морското право, затова си има конвенции, застрахователи ( P&I club), ангажирани са много институции. Тази тема не е за акъла на водолаз Заимов

36

Анонимен

преди 7 месеца

Защо мълчахте 30 години? Сега всички излизате и казвате какво не се е правило през тези години.

35

Пинокьо

преди 7 месеца

...лаишки констатира,..Гранична полиция не е военизирана структура, Не отговаря за опазването на акваторията на РБ!..И Военноморски флот и той не отговаря..явно те не си говорят помежду си за бреговите заплахи.Ефекта е налице.Оня с транспондера...абе младеж..*** ти си идеален за диверсия бе.Слагаме обявен маршрут и се отклоняваме умишлено от него...Ти си гледай маршрута.Е затова сме пробита лодка.Според този сценарии по сухопът.граница ни пази само г.полиц..а при нужда пропускат всички..Евала.

34

Анонимен

преди 7 месеца

Какъв екип какво спасяване парите отиват за коли и бело на прах и после ги размазват по центъра или на морето.Човешкия материал е с много ниско качество и затова нещата не се оправят.

33

Анонимен

преди 7 месеца

До до33, да бе виждаме как са го следяли тоя, направо си се джаснал у брего, че даже и не разбрали, разбраха от любителски видеокадри на заседналия кораб чак на следващия ден, това истината човече, дремат всички на държавна хранилка, ама сега заслужават да им дадът по една лопата и чувал и да почват да разтоварат ръчно, и без това кораба е до брега опуват им един висящ мост и почват :)

32

до 27

преди 7 месеца

и какво казва въпросния Пинокио, "военните са виновни, флота да си гледа радарите' . Е да ама това е работа на Гранична полиция която не е част от военния флот. Не бъркайте България с Грузия която има едно недоносче брегова охрана само към МВР.

31

Анонимен

преди 7 месеца

Така и не можах да разбера що никой не пробва едно просто техническото решение със закачено под драглайн-кофата платнище. Ако някой се беше сетил и заварил няколко куки на нея, можеше да се избегне изсипването от кофата докато преминава над морето. С две думи: след всяко загребване от насипния товар, докато още е над кораба, на тия куки се окачва достатъчно голямо, здраво и плътно платнище, което се отстранява непосредствено преди изсиване на пренасяния тор на съответната баржа.

30

до33

преди 7 месеца

ще ти заседне един дебел на в гърлото. Казах ти всеки кораб на системите за наблюдение и на морска *** и на ВМС и на гранична излуза с данни от транспондера му. Курс ,дестинация, товар име на кираба imo номер. Кораба десантния със зелените чевечета не е невидим и се следи от нато още като излезе от Севастопол или Новоросийск. И не стига до Бг за 10 минути.

29

124578

преди 7 месеца

Освен тор ,какво друго е имало на кораба,че се е приближил толкова до брега?

28

Анонимен

преди 7 месеца

то така може утре и некой десантен кораб да "заседне" на някой бряг и 2-3 иляди зелени човечета, да направят некоя Черноморска Народна Република, сичкото на държавна хранилка в тая държава дреме, е това е истината

27

до 25 и Пинокио

преди 7 месеца

ало лаиците, това не е САЩ с бреговата охрана. Гранична полиция следи 12 милната зона за неопизнати и съмнителни кораби. Ограмотете се по международно морско право и тогава ще философствайте и двамата. В морето никой не плава където си реши има морски пътища. В случая севрт юг успоредно на брега, на 2 мили в морето. Когато се движиш с 12 мили за 10 минути може да се забиеш в брега, за колко време ще излети въртолет от Варна или ще дойде катер на гранична от Балчик . Твърдо за повече от 10 мин

26

Пинокьо

преди 7 месеца

Сплесканякооо..чети бе,чети, такъв си и ти писач..Кораба има маршрут бре..и той не е в каменния бряг..Твойта Гранична полиция е СПАЛА...като тебе кога четеш..За сигурността на акваторията отговарят катерите на Гранична бе лодка издънена... Като си почнал с обидите да де подкарам..Всички са спали...тъкмо като тебе..

25

Анонимен

преди 7 месеца

До до Пинокио. Ами нали това казва човека. Значи толкова е отговаряла. Сигурно са фъргали гюбеци по чалготеките.