Снимка: БГНЕС

Вината за създалата се ситуация със заседналия кораб край Камен бряг е политическа, заяви в ефира на Нова телевизия водолазът Михаил Заимов.

„Големият гаф е, че не мислим за кого гласуваме. Вината е основно политическа и тя е кумулативна от последните 30 години. Ние сме морска държава и имаме задължения. Имаме нужда от политика за морско спасяване”, коментира той.

Заимов подчерта, че азотните торове ще унищожат всичко, ако попаднат в морето.

По думите му вината ще бъде поета от шефа на „Морска администрация“ Живко Петров, въпреки че той не е виновен. Според него виновни са всички министри, които не са обръщали внимание през последните години.

Още по темата
Експертът прогнозира, че е много възможно корабът да се разбие в скалите, да се счупи на две или да се преобърне.

„Пълна глупост е да се говори с Нидерландия. Защото един кораб от там пътува 10 дни", допълни той.

На въпрос защо корабът е заседнал точно там, той заяви следното: „Много често се случва, когато капитанът спи, корабът да се управлява от неопитен моряк. Вероятно и сега така е станало".

„Нека мислим за бъдещето. Искам заместник-министър морски човек, който да знае какво е морско спасяване.Трябва да се изгради спасителен отряд. Да има камери, хеликоптери", апелира той.

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 3 месеца

Много люде в тази страна мечтаят за 5минути слава и са готови да натръшкат яко глупости. Какво общо имат политиците в този случай на вероятна некъдърността, пиянска история или нещо такова. На калпавата ракета космоса и пречел. Тука на този кораб явно му е пречело морето..

46

коко моряка

преди 3 месеца

баахвъ в разбирачите от морско право наблюдение на трафика, охрана на морската граница и аварийно спасителни дейности на море. До преди 3 месеца разбирахте от авиация Миг 29 черни кутии и ръководство на военни полети. Уникални дървени философи безделници Чао.

45

до Док

преди 3 месеца

и като арестуваш екупажа кой ще вади кораба, ще качиш чужд екипаж. С кораба БАДР либийския нали това направиха и ни насраххаа от всякъде. Кораба като го арестуваш там в скалите кво, ще му сл8жил белезници ли. Ние да не сме Севрна Корея да си арестуваме ей така. Да не мислиш че това корито ще избяга.