11

Анонимен

преди 2 години

Европейската комисия реши, че газта за ЕС от Русия трябва да бъде само 50%, а останалите 50% от други алтернативни доставчици. Цените на газта минаха 1000$ на европейските спотови борси, като миналата година бяха двуцифрено число. Газпром заяви, че ще изпълни стриктно договорите и ще спазва правилата на ЕС доставяйки само 50% от необходимата газ както изискват газовите директиви на Брюксел. Останалите количества Газпром вече е договорил и направлява към Азия, където цените са още по-високи.

10

Анонимен

преди 2 години

Аз ги харесвам, но това няма значение. Важното е тези, които са в управлението на България да започнат да ги харесват или куфарчето, летището, Вашингтон. Защото това нехаресване коства мно-о-ого милиони на нашия бюджет и трябва да се освобождавамеот тези навлеци и предатели.

9

Анонимен

преди 2 години

Русия предложи дългосрочем договор 127$ цена за газта. ЕС се тръшкаха, реваха, плакаха пред съдилищата - нас ни ограбват! Искаме цени които да се определят на пазарен принцип от спотовия пазар. Добре, ето ви сега цени от 1000$.

8

Анонимен

преди 2 години

Само за първото полугодие на 2021 Газпром е релизирал оборот от 9.7 милиарда долара. Благодарение на ЕС който се отказа от фиксирани цени на газа 127$ по дългосрочен договор. Днес газта струва на европейските свободни пазари 900$, в високите цени на газта Газпром успя да компенсира всички загуби поради забавянето на Северен поток 2. Русия е благодарна най-вече на Полша която възпрепятстваше сделката за фиксирана цена.

7

Анонимен

преди 2 години

Представителят на държавния департамент на САЩ по енергийна безопасност Мос Хохщайн заяви във Варшава, че САЩ не могат да увеличат доставките на втечнен и шистов газ за Европа, ако зимата се окаже студена и Европа се нуждае от допълнителни количества заради щетите от двата урагана в САЩ. Наличната газ САЩ ще продават в Азия където цените са по-високи. Това може да изложи на опасност живота на населението на съюза, и ЕС трябва да се приготви за енергийна криза криза като си осигури газ от наличните газопроводи.

6

Анонимен

преди 2 години

Стават заради европейските *** и будали като нас.

5

Rrr

преди 2 години

Хубаво! Так держать!

4

Анонимен

преди 2 години

Печалбата на Газпром е рекордна, до края на годината се очаква да мине 25 миларда долара при тези цени на газта, дори и да намали доставките към ЕС като ги насочи към Азия където цените са още по-високи.

3

Анонимен

преди 2 години

Ако зимата се окаже студена и газовите хранилища на Европа се изпразнят, цената на газта може да стигне до 2-3хил долара. Сметкита за парно и ток в София могат да стигнат до няколко хиляди лева за апартамент. Цената ще се стабилизира напролет около 500-600$, която е нормалната пазарна цена за Европа. Само Германия се изхитри и сключи дългосрочен договор с Газпром на фиксирани цени и сега купува на 220$.

2

Анонимен

преди 2 години

Ами като гледате азиатските очички на дядя Путин, как мислите.? Не са ли хитри?

1

Анонимен

преди 2 години

Руснаците стават и ще стават все по-богати, затова и не ги харесват