66

123

преди 2 години

В много страни майчинството е 3-6 месеца, в някой година. Ние понеже сме богата държава можем да си позволим лукса да оказваме социална подкрепа 2 години.

65

Анонимен

преди 2 години

абе какви ми цитирате някаква патткка, освен берачите на боровинки никой не го устройва да дреме на 650 кинта ако на работа взима 1500 или 2000

64

ДА

преди 2 години

Ама вие май искате европейски заплати и социалистически облаги!Е,не става така!Щом искате европейски заплати,ще гледате и европейските условия за отглеждане на деца-платено майчинство и т.н.Ама това не ви изнася!Няма друга държава с 2 години хлатено майчинство,ама на вас ви било малко-ай...

63

Вместо

преди 2 години

да избумкат тая цифра дето са си изсмукали от пръстите и да стимулират ромсата раждаемост можеха просто да направят и втората година да се плаща както през първата процент от дохода. Ама нали са блондинки.

62

?

преди 2 години

Т.е. ако една жена е осигурявана на минималната заплата, през втората година ще взима 30% повече отколкото ако работи, а ако една жена е осигурявана на максималната, през втората година ще взима 70% по-малко отколкото ако работи. Та каква е логиката на това и кой точно стимулирате?

61

Диана

преди 2 години

До До 58 Не можеш да имаш претенции към другите - не знаеш как е протекъл живота им, през какво са преминали за да стигнат до тук!Важното е, че сега са в това положение и в това няма нищо от което да се срамуват - всеки човек прави каквото може през живота си, това са могли, това са направили Това не значи, че са по-лошо качество хора или са по-неспособни от теб и че не разчитат на себе си, както и не значи че нямат нужда от помощ-помощта не е унижение!Чудесно е повече жени да са като твоята

60

Диана

преди 2 години

До До 55Пак ти повтарям, да отглеждаш дете не означава да мързелуваш, а е инвестиция в бъдещето на страната - колкото по-здрави и възпитани деца има една държава, толкова повече просперира! Това е най-отговорна работа, много по-отговорна и важна от всякакви останали работни места, дори и най-отговорните. Фактът, че ти създаваш един човек е най-важното и най-великото в живота на всяка жена - никоя друга работа не може да се сравни със създаването на един човек!

59

До 59

преди 2 години

И кой я спира жена ти да работи двете години майчинство не са задължителни може да си почне работа още на следващия ден след раждането никой не я спира да си взема голяматя заплата.

58

Анонимен

преди 2 години

До ПеткоБраво! Истински българин !

57

До до 30

преди 2 години

И какъв е смисълът тази жена да се връща на работа след като я е почнала само да натрупа 12 месеца за да получи майчински такъв ще е и приносът за общото благо тоест никакъв.

56

До 58

преди 2 години

Имам 3 деца, ти колко имаш? Жена ми е учила и не иска да получава 650 майчинство, защото е осигуряване върху 7000 лева. Защо трябва да е преравнена с продавачка? Защо чакате на държавата, а не разчитаме на себе си? Защо не сте учили и работили и искате деца?

55

Анонимен

преди 2 години

Петко - бездетния заслужава да му намалят пенсията, за да спре да злобее.

54

До 55

преди 2 години

Бил си в САЩ ли и знаеш колко са им заплатите? А това знаеш ли, че е преди данъци? А знаеш ли какви застраховки плащат и за дом, и здравни и за кола? А знаеш ли, че детегледачка в САЩ струва 2600 долара на месец? Отново да попитам, защо трябва да се стимулират мързелани, които искат да взимат пари за да родят, а не да си ги изкарат тези пари? Защо първата година не е 70% от заплатата, а втората 50%. Така жена работеща за 4 хиляди, ще вземе 2000 хиляди втората година.

53

Диана

преди 2 години

До Петко Няма нищо за обясняване, Петко - щом ти харесва в САЩ отивай там да си търсиш булка и да живееш...Стига вече си гледал в "чуждия двор", гледай как да устроим най-добре живота в "нашия двор"! Очите ви все навън, значи..А не виждате как в САЩ жените се борят за равенство дори...Човек не трябва да се сравнява с другите, а да решава своите проблеми! Всеки човек, всяка държава е различна...Гледай как да направим живота у нас по-добър, а не как да копираме другите както прави БСПто

52

Анонимен

преди 2 години

"как така в САЩ няма платено майчинство" - В САЩ заплатите са такива, че всички могат да си позволят детегледачка. С 800 лева средна заплата за страната кой можеш да наемеш?

51

Анонимен

преди 2 години

От статията трябва да си направим извод, че пенсионерите не искат увеличение на пенсиите защото това ще доведе до инфлация Ами тогава да им ги намалим за да стане дефлация и всички да заживеем богато всяко увеличение на доходите на населението води до по-лошо стандарт на живот следователно спирането на доходите ще ни докара земния рай.

50

Петко

преди 2 години

Айде сега истеричните мързелани, които не искат да работят и да взимат парички чрез децата си, да обяснят, как така в САЩ няма платено майчинство, а жените раждат деца, а тук за да родят, искат да им плащат по 2 години и да си стоят вкъщи.

49

Диана

преди 2 години

До Анонимен47 Това си зависи от детето дали ще бъде лесно или трудно за отглеждане - някои бебета спят по цяла нощ от раждането си, други не те оставят да мигнеш нощ и ден, някои са буйни, други флегматични, всички са различни, но около всяко дете има много работа и не е никак лесно за мързелите, освен ако са лоши майки и хич не им пука за бебето плаче ли, подмокрило ли се е, гладно ли е, жадно ли е и т.н. Една грижлива майка не сяда по цял ден да приготви прясна храна, да е чисто, да разходи

48

Анонимен

преди 2 години

Като чета пишещите тук, вече не се учудвам, че намаляваме толкова бързо. Явно си заслужаваме да изчезнем като народ.

47

Анонимен

преди 2 години

Нормално е да е една минимална заплата поне. Много ясно, че няма да ражда е, понякога е мъка да гледаш деца, да ходиш на работа, да чистиш и готвиш и да не можеш да се погледнеш малко.. Пък и децата искат внимание, не само пари, колкото повече деца, по-малко внимание.