91

Зиг

преди 10 месеца

Ааааа, ясно! Всичко не работи по план! Да не се притесняваме, значи.

90

Анонимен

преди 10 месеца

защо плащаме по 100 лв всяка год за сертификат на частни компании при положение, че в паспорта може да се сложи сертификат и така да се удостоверяваме пред държавните сайтове. ние хора ли сме или ***?защо няма черен списък за ит фирми и държава да не им дава обществени поръчки.

89

Предлагам

преди 10 месеца

От НСИ да застанат по автогарите и терминалите на летищата, там ще ни преброят най-точно... И като си тръгне последния, да изгасят лампата

88

Анонимен

преди 10 месеца

Броя добитака, за да знаят как да го затварят, рекетират и бодат. А бройте се и вижте какво ви чака.....

87

абе

преди 10 месеца

то какво ли е наред в тази държава ,че и това преброяване. Кому е нужно ? Има статистики , ГРАО кадастри . да се взимат от там цифрите -кой жив - кой умрял и готово.

86

Анонимен

преди 10 месеца

Защото в БГ няма нито една система, която работи добре. Всичко при нас е харчене на страшно много пари (половината ограбени по нечии джобове) и посредствен резултат или никакъв!

85

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен "Кой би предположил, че като се отвори и почти всички, които искат да се преброят, ще се пробват още същия ден" - същите, които декември ги изненадва снегът

84

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 82 Сайтът е блокиран сега от пазещата система, защото са я пуснали да не се претоварва той самият. Проблемът му е калпаво изпълнение. Пример- има autocomplete с ЕГН, лична карта. Това вика ГРАО десетки пъти за всеки въвеждащ. Можеше да е една проверка след натискане на изпращане. ГРАО не са писани да имат в секунда по 10 човека х 10 проверки в секунда и умират. Съответно сайтът зацикля, хората пробват отново, товарят още повече. И сайтът сам си прави DOS атака

83

Анонимен

преди 10 месеца

Защо изобщо е нужно преброяване?Какво броят?Имоти? - има агенция по вписваниятаХора? - има ГРАО, където трябва да имат точна информация колко хора има с българско гражданство или постоянно пребиваващи.Колко са в България - тези данни трябва да ги има в гранична полиция, защото се регистрира всяко влизане и излизане.Та кое точно се брои и защо?

82

АйТи Лаик

преди 10 месеца

Нормално е да има интерес към системата от цяла България и света. Истината според мен е, че са дадени едни пари за нещо, което никога не е тествано както трябва: performance, security (pentest), integration, regression, HA & DR etc. Едно на ръка, че едва ли има по дизайн WAF и всички други добри практики за Layer Security (DiD). С една дума - мърлявщина.

81

Ами не

преди 10 месеца

Пълни глупости, ако не лъжи. Това, което показва облачетата е услуга. Някой е наел 200 статисти, но НСИ са наели портиер, който решава кого да пусне на опашката. Никой не може да мине покрай портиера (Cloudflare). Това, което се случва обаче е, че вие стигате до портиера и той ви казва "Еми не мога да ви пусна, защиото вътре гишетата не работят" - това е екранът с облачетата.

80

Анонимен

преди 10 месеца

До IT Проблемът е на шефовете ви защо са избрали тая технология, не са наели хора с правилни умения, не са бюджетирали заплати и т.н. Провал си е, даже да е подвиг за всеки участник в екипа. Просто не става с такива системи да се занимават хора без уменията за това. Ако си джуниър в нещото и нямаш синиъри да те учат и контролират, то просто не трябва да ти дават работата. Все едно механик да ти *** колата, щото не я познава, но да се пъчи, че е подвиг, щото хванал 2 болтчета как да ги завие.

79

Надя

преди 10 месеца

До АнонименТочно ....

78

Анонимен

преди 10 месеца

Абе... Кой точно за политически цели ще плаща милиони, за да блокира достъпа до преброяването и ще закупи 250 гигабита трафик(Примерно TAT- Трансатлантическия кабел е оптика 3х140MBPS или 0.420GBPS, т.е. 500 пъти по-малко, а цялата връзка Европа-САЩ е май 640GBPS)? Такъв трафик, който измислят, би значил от Китай до България да пътуват данни достатъчни да блокират целия контитент и да стане световна новина N1.

77

Анонимен

преди 10 месеца

А стига сте се правили на интересни, бе! Въпросите са същите като при предишното преброяване преди 10 години. Нищо ново няма да научи държавата за вас!

76

Анонимен

преди 10 месеца

На този компютърната грамотност се ограничава до използването на ексел.. Тъжна история... В България се създава код за фирми от целия свят.. защото е евтино и качествено, а държавата не може да подържа саит с има нема 5 мил посещения за 1 месец... И да наречем нещата с истинските имена... саита не е хакнат! Саита е блокиран от системата която трябва да го предпазва... Все едно кучето да не ви дава да влезете в къщи, а вие да обвинявате хората дето минават по улицата, че го плашат...

75

Анонимен

преди 10 месеца

Светът е голям и кадри има всякакви, но трябва и да се плаща. Не става да платиш една цена и да го свършиш за 10% от цената и всичко да е наред.

74

Анонимен

преди 10 месеца

На какво юридическо основание (закон или друг държавен нормативен документ) или конституционно, преброяването на населението в РБ е задължително за гражданите на РБ? За какво са тогава ЕГН, лични карти, паспорти, свидетелства за раждане, свидетелства за водачи на МПС и една "камар.а" др. бюрократични документи, който установяват българското гражданство? ЗАЩО преброяването не се право по електронен път - без личните данни на гражданите? Или това е поредния опит да го "вкарат" на стадото?

73

Шаши

преди 10 месеца

Разбрахме, че системата е ,, свързана с много други". С кои по точно? Какво прави моето ЕГН, в САЩ? Семейно положение, здравен статус, каква кола имам. За какво се интересуват от мен, някои, някъде. Защото, ако не се интересуват, няма да събират данни, нали?

72

Анонимен

преди 10 месеца

И на кой му е при трябвало и за какво да ви хаква сайта, ама те хакерите винаги ви виновни,