34

Шаши

преди 2 години

26: Ние разбираме, но не разбираме, каква е връзката с СО2. Защото СО2 се движи по други негови си правила. И графиките от пробите, където се отчита СО2 са други. Не ми се пише повече, но е така.

33

Възхитен

преди 2 години

Възхищавам се на професионалиста на днес-а. Хем правят разследвания за платформата си HelpBook, хем правят политически анализи, хем глобални разследвания. Много кадърни хора! Нищо че повечето им заглавия са във въпросителна форма - не всяко журналистическо разследване може да се завърши така лесно, колкото си мислим ние проcтите читатели.

32

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"Хората са като мравки за планетата и за екосистемата."Обратното е излишна "скромност". Изсечени гори, селскостопански площи, преградени реки. Много от екосистемите вече не съществуват, именно заради човешката намеса. И на този фон да твърдите, че човекът нищо не променя е или безкрайна глупост, или лицемерие. Лесно е да се живее с убеждението за своята незначителност - нищо не зависи от мен, нищо не ме интересува, не нося отговорност за нищо. Живуркане в кошарата докато се запали.

31

Анонимен

преди 2 години

Цели полета във Франция са пълни с закупени автомобили Тесла и други подобни, знаете ли защо? Защото хората не знаят какво да правят с тях след това! Жизненият цикъл на акумулаторите им е кратък, а рециклирането на тези акумулатори е реален и скъп проблем. Не е прието да се говори за това на глас, но тези технологии нанасят несравнимо по-голяма вреда на екологията и околната среда, отколкото традиционните двигатели с вътрешно горене.

30

Анонимен

преди 2 години

Учените знаят за климата толкова колкото и за ковид-19 - нищо не знаят.

29

Анонимен

преди 2 години

Цената на газта надхвърли 514 долара за 1000 кубични метра. Очаква се зимата цената да мине 1000$.

28

Анонимен

преди 2 години

Как пък всичките "специалисти" сте все анонимни и все из коментрите. Как пък едно "светило" от вас не е в научните среди ами работи на минимална заплата някъде. Толкова сте смешни само ако знаехте.

27

Анонимен

преди 2 години

Поради недостига на природен газ, увеличеното търсене се разпространи и върху мpъcните въглища. Европейците изведнъж забравиха за мисията си да спасят света от замърсяване с традиционни въглеводороди и започнаха да омитат всички въглища от пазара, за да ги изгорят в електроцентралите. Цените на въглищата също достигнаха рекордно високо ниво: на 29 юни фючърсният договор за доставка на въглища в центъра в Ротердам достигна 113,5 долара за тон.

26

Анонимен

преди 2 години

Всичко това е една голяма лъжа, не че климата се променя, това е факт, но че човекът имал вина за това и че се променя заради човешката дейност. И много хора направиха луди пари от това.

25

до 27

преди 2 години

Интересно как всичките които твърдите, че са фейк дори не знаете как работи климата на тази планета и не сте прочели нищо смислено по темата освен разни простотии из фейса.

24

Анонимен

преди 2 години

На запад са тотално зомбирани. Заговориш ли на накой, че климатичните промени са фейк, веднага настръхват и са готови да извикта полиция все едно си престъпник. Да не говорим, че веднага те уволняват, защото всички колеги ще започват да те избягват и вече не се вписваш в така наречения team working.

23

До Шаши

преди 2 години

Земята има цикъл на затопляне и застудяване това е факт и никой не го отрича. Никой не казва, че хората са основния причинител, но ние с нашата дейност ускоряваме този цикъл. Не знам кое ви е толкова трудно да разберете.

22

Анонимен

преди 2 години

Това да не знаете как работи климата на собствената ви планета е тъжно. Четете всякакви глупоти в нета, но не си правите да прочетете това което трябва. Явно реалноста не ви е интересна.

21

Шаши

преди 2 години

Ледникова епоха нали е имало. И от какво започват да се топят ледовете? Защото, тук се внушава, че е от СО2. Какви заводи и ТЕЦове е имало тогава?

20

Анонимен

преди 2 години

Балканския селянин по някаква причина сравнява глобалния климат с това че и прди 80 години било топло на село когато баба му се гъзyрчела над кукуруза...

19

до 20

преди 2 години

Значи ако си правихте труда да прочетете какво реално казват хората които следят тези неща нямаше да се излагате по този начин. Никой не е казал, че човека е главния виновник, но определено помага на естествени процеси да се забързат. Или искаш да ми кажеш, че изсичането на горите и изпускането на СО2 в атмосферата не влиае по никакъв начин на естествения и цикъл така ли? Ти да не си от онези дето като видят самолет с бяла диря след него си мислят, че го пръскат?

18

Анонимен

преди 2 години

Арогантност е да се мисли, че хората могат да променят климата с дейността си. Хората са като мравки за планетата и за екосистемата. Най-много могат да разсеят облаците с ракети за да намя дъжд и градушки, но това не значи, че променят климата. Климата се променя и това не зависи от хората.

17

Анонимен

преди 2 години

Климатът се променя, но това няма нищо общо с човешката дейност, още по малко с CО2 емисиите отделяни при промишлената дейност.

16

Читател

преди 2 години

Срещу държава и природа не се ходи.Някой много си е повярвал, като е яхнал държавните к..ви : )

15

Анонимен

преди 2 години

Те си мислят, че като наложат на бизнеса данък виздух (търговия с СО2 емисии), и изведнъж науката така ще се развие, че ще създаде нови енергии и производства, при които не се консумира въздух и не се отделя СО2? А нови технологии вече няма почти от 100 години, единственато през 90те мобилните телефони. Всичко е същото както преди 70 години - и колите, и космическите технологии, и медицината - само се подобряват съществуващите, няма нова технология.