53

Анонимен

преди 2 години

Веднъж бях решил да си засадя малко домати в двора. Колкото за кеф да отгледам нещо сам и да си го изям. Нямам кладенец и ги поливах с чешмяна вода. Със сигурност съм на загуба само заради поливането. Не броя времето което съм изгубил за поливане и грижи. Тъй че когато само отгледаш нещо такова оценяваш колко е трудът,и че няма как да ги продаваш после по левче. Пък ако не си нацелил и сорта може и да са био домати,но пак няма да са ти много вкусни.

52

Коприва

преди 2 години

Има избор и то няколко - садиш и гледаш сам. Купуваш от правилния производител. Правиш бартер с хора от село. Ако от нещо не ти е добре, просто не го ядеш. И сортовете си ги има. Само ни усложняват живота, ама от невъзможност още е далеко. Напъват в ЕС да се садят само сертифицирани семена, ама много знаят те - колкото изклаха и всичките прасета и кокошки на хората (кварталния предупреждава и прасето отива на гости у съседа)

51

Анонимен

преди 2 години

Единствено сланината бахура и св.уши не са ментосали. Затова са по-скъпи от луканка.

50

Анонимен

преди 2 години

Ще ги ядем,къде ще ходиме.След като демокрацията унищожи селското стопанство унищожавайки селата в БГ.сега ще ядем изкуствени хранивнос от чужбина.

49

Пластмасовия

преди 2 години

В една голяма верига си купих подправка с вкус на домати. Поливаш салатата и стават като истински . Няма да спомена , да не правя реклама.

48

noname

преди 2 години

Тези "пласмасовите" домати са култивирани специално за Босия, като метне по депутат да го прати в нокауд.

47

Програмист

преди 2 години

Вече не ти трябва градина. Един 3д принтер и си пич. Кеф ти домати ,кеф ти краставица ,кеф ти сирене.

46

Анонимен

преди 2 години

Ми като на Земята живеят вече над 7 милиарда души е нормално храната да е вече ГМО. Даже ако не е ГМО науката вече щеше да има недостиг на храна за всички и цените щяха да са в пъти по-високи. Търсенето определя цената. Тъй че да сравняваме с преди 30 г какво е било е доста неправилно. Вече ще ядем каквото има. Важното е да не сме гладни.

45

Анонимен

преди 2 години

Много са красиви!Жената ги е наредила в една фруктиера в гостната,и вече една година не са мръднали!Голяма работа са!

44

Анонимен

преди 2 години

Веселина, да идеш на евреите чорапите, смрадлив бок/-лук такъв

43

Анонимен

преди 2 години

До Щерю - А има и по-лесно - не ги купувай.

42

Онези домати

преди 2 години

Дори Слави ги възпя в неговите музикални трудове .

41

Анонимен

преди 2 години

Същото и със сиренето. Нямало хуабво сирене за 8 лева ...

40

Щерю

преди 2 години

Да ги забранят такива "пластмасови" зеленчуци и плодове за продажба със закон. Защо не? Нито вкус, нито стойност. Талаш. Търгаши...

39

Анонимен

преди 2 години

Афертерът от първомайско да обясни, че нама как да има хубави и евтини домати. Тези дават два пъти повече, издържат 3 пъти по-дълго и може да ги съхраняваш на далеч по-ниски или високи температури, което ги прави ОЩЕ по-евтини.

38

Анонимен

преди 2 години

Айде - ако тръгна да продавам ХУБАВА и истински домати, ще ги купувате ли масово? Защото няма как цената да е евтина, ако не се произвеждат със стотици тонове. Дори и тогава, никога няма да са и близо, до цената на пластмаската. Ама като видите домати за 2.2 в магазина, купувате тях, а еко доматите, които са като на баба ви, били джендърски и не си стрували 5-те лева. Ем сори - едно време баба ви видаваше домати, не комшията, нали? Затова бяха безплатни.

37

Новият световен ред

преди 2 години

Това са еко домати. Веднъж яден , после може пак да го изядеш. Вкусовите качества не се променят. На това му казвам технологии съвременни

36

Анонимен

преди 2 години

До Чичо - т.е. за теб българите сме прокажени, така ли? Дбре, че ни осведоми. Аре махай се!

35

Чичо

преди 2 години

Каквито и сладки приказки да ми разказват и обещания да дават-на български производител и на български търговец абсолютно не вярвам.1000%.В нета се говори,че Иван Пилето слагал в саламите месо от норки.Понеже има ферма за норки,човека решил,че като им вземе кожите е грехота да хвърля месото и хоп в саламите.Хем печалбата се увеличава,хем месото не става зян.Пък в саламите какво ли няма-кучета,коне ,магарета и още каквото се сетите.Не случайно има виц за лаещите кебапчета.

34

Анонимен

преди 2 години

Искам да кажа на всички, че и на баба ви доматите бяха ГМО. Как? Ами ей тъй. Или си мислите, че такива сортове си растат естествено из дивата природа? ХА! 400 години култивация, пичове. "Модификации".