71

Светозар

преди 2 години

Абе, при реална бойна обстановка пилота няма ли някаква автономност ? От тази стенограма се вижда, че за всяко нещо на пилота някой трябва да му казва, какво да прави. Ами ако е реален въздушен бой ? И във въздуха не е един изтребител, а десет ?

70

999

преди 2 години

Според мен трябва да коментираме защо останките са пръснати на около 1 кв. Км, което не би станало, ако се е вразал в морето. Тоест - има принципна разлика относно причината за разрушаването на самолета.

69

Анонимен

преди 2 години

До 77 Липсващите секунди са 13. Кофти число. Смятай синус-косинус, под каккъв ъгъл е падал самолета.

68

до 48

преди 2 години

За да се изминат 1300 метра за2,5 секунди скоростта трябва да е 520 метра в секунда-тоест 1872 километра в час!

67

Анонимен

преди 2 години

До 71 Нека аз да пробвам? Може ли? Щото съм ***, даже и за ефрейтор от пехотата не ме искаха. Предполага се, че по цялата струйка на водата, дебитът ( литри за секунда ) е един и същ. В горният край скоростта е малка, съответно при константен дебит напречното сечение на струйката трябва да е голямо. По-надолу вследствие земното ускорение, скоростта се увеличава, съответни напречното сечение намалява. Познах ли?

66

Анонимен

преди 2 години

Няма ли фарове тоз самолет

65

ПроСоТо

преди 2 години

До Анонимен Благодаря,наистина не го знаех..Преставам да питам за останки..

64

до 59

преди 2 години

Добре пълни отличнико,ка би обяснил следното явление- пускаш водата от чешмата и виждаш как струята постепаенно изтънява.Защо?

63

помнещ

преди 2 години

до 29 И защо си мислиш,че пък аз съм застрелял някого? С чин сержант бях,като военослужещ отбил военната си служба.Служих точно 24 месеца и 29 дни! Каква еуфория беше,когато Добри Джуров подписа заповедта за уволнението ни.-:))

62

Пустоняк

преди 2 години

57 да пукнеш

61

Пустоняк

преди 2 години

57 ти си ***

60

57 ти си

преди 2 години

***.

59

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 65 На кого да е изпратена?

58

Анонимен

преди 2 години

А, защо черната кутия не е изпратена?

57

Анонимен

преди 2 години

До 57 Частично си прав. Без да искам да обидя никого, тези с тройки ставаха военни в Шумен - артилеристи и във Военно-строителното училище в София. Пак са военни - ДА. Но в ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ ВВС пилотите бяха съвсем друга бира.

56

Сократис

преди 2 години

В заглавието е м-р Терзиев, а в текста подп. Терзиев... Истината е, че всичко това се е случило на м-р Терзиев! В чин подполковник е произведен посмъртно, а описаното по-горе, е когато е бил жив! По-добре жив майор, отколкото геройски загинал подполковник! Истината е ясна на колегите му и ще има отговорни, както и за всичко останало...

55

Помнещ

преди 2 години

И се оказа прав! Аз се явих след него,това момче,изгаси Газката цели 4 пъти с ръчна спирачка и така и не можа да потегли!-:( Интелигентен мъж беше наистина,но нямаше усета за съединителя!-:( И? Трябваше ли подполковник Минев,родом от Елховско,да допусне този човек на пътя? Ами не! И ако ти не ставаш,каква вина имат " комунистите"? За днес знаем,имаш ли пари," нямаш проблем" нали ?-:(

54

Анонимен

преди 2 години

До ПроСоТо Това го казаха. Има доста останки. Включително големи. Включително крилото и двигателите. Пръснати на голяма площ. Друго е озадачаващото. "Биологичният материал" е намерен доста надалеч от останките на самолета.

53

до 43

преди 2 години

Във военните училища отиваха тези дето на друго място не ги приемаха!Отличниците от нашето поколение служеха 2 години в казармата и след това следваха в университети.Който не можеше да влезе с конкурсен изпит в университет ставаше военен.Завършилите с тройки ставаха военни.Поне така беше през 80-те години на миналият век.

52

ПроСоТо

преди 2 години

Добре де,толкова ли нема кой да ми отговори на простичкия въпрос:..-Добре,"МиГ"-а се е забил в морето,но ИМА ЛИ НЯКАКВИ ОСТАНКИ от него?!?!..Намерени ли са поне част от крилото,или двигателя?...Е?!..И нека никой не ми излиза с номера:..-"Ами той при тая скорост на движение водата е като бетонна стена"!..Хубаво,"СМАЧКАЛ" се е в "бетонната стена,но къде е "смачкания на палачинка" корпус?!..От стъкло да беше,пак щеше да има стъклени парченца от него!!..Е?!?!