20

българин

преди 2 години

Точно обратното е на това, което твърди Цървенковски.Аз не познавам нация и език, които да са създадени по естествен път!Преди да се роди нация имаме племена или племе. Идва един вожд и казва: "Тук ще създам държавата Патагония!"И точка! Оттук нататък всичко е изкуствено!

19

Анонимен

преди 2 години

Много яко как сръбските *** се жалват и реват, кеф голям.Истината и силата са на страната на България!!!

18

Виктор

преди 2 години

До Никк:И това какво показва? Кога е кодифициран и и описан Български език?

17

Никк

преди 2 години

Хвърлих един поглед на 1вия файл и срещнах 2 интересни неща:1. Идеята е била да се направи една голяма държава Македония, с Пиринска, която да се присъедини към България. Може би Димитров за това се е съгласил първоначално да даде Пиринска Македония, но после явно се е усетил че ще го изпързалят и отказва. 2. Другото беше че като са направили македонския език, хората не са го разбирали, но бил единственият разрешен в учреждения, училища и навсякъде

16

Анонимен

преди 2 години

Не е имало никога македонски език, има български диалект , написан на сръбска машина след 1944 година, знае се много добре , кои са му създателите - сърбите и българите предатели, които са се подчинявали на сърбите от страх, за да не бъдат убити!Сега виж и прочети историята на БРЦК, ВМОРО, ВМРО и интервюто на Ванче Михайлов,ако трябва да ти извадят и документи от архива, а Македония е ГЕОГРАФСКА област!И дай архива,ако не е унищожен, да видим службата за ремакедонизация какво е вършила!

15

МНЕНИЕ

преди 2 години

След това изказване става безмислена темата РСМ .

14

Абе

преди 2 години

Да се присъединяват към Сърбия тогава, нямат място в ЕС с този език на омразата!!!

13

Никк

преди 2 години

Има вече декласифицирана информация от ЦРУ, където може да прочетете какво се е случвало в региона:https://cia.gov/readingroomПишете в търсенето "macedonian question"

12

Никк

преди 2 години

Този сам казва че говори на български и сега, щом неговите прародители са говорили на същия език,тъй като писмено-регионалната форма на македонски език се появява някъде 1945г. Има документ в нета, с указа за направата на македонски език, каква да е азбуката, как да изглеждат главните и малки букви и тн

11

Виктор

преди 2 години

А косоварите и босненците. Човек, стига говориш простотии. Чети малко история за Босна. След това се запознай с популацията в Косово(Сърбия). Косоварите се определят като албанци и сърби.

10

Анонимен

преди 2 години

Тоя пък баш в Сърбия се изказа, че нямало изкуствени нации. А косоварите и босненците? Също като мънкедоняните..имат нямат 20-30 години история като нация

9

Анонимен

преди 2 години

Северняците ако не сменят тона и ще си седят по чукарите изолирани. Това не им е нито Югославия, нито СССР - няма кой да се застъпи за тях, няма кой да ни продаде нас.

8

Анонимен

преди 2 години

Спрете с българофобията и я изтрийте от учебници,медии,литература,спазвайте човешките права на българите,спрете да ни крадете историята и литературата и да я наричате "македонска"! Толкова ли е сложно?

7

Анонимен

преди 2 години

Продължавайте с реториката, ЕС през крив макарон! В отговор на Червенков (на ски) - и пра-пра леля Ви е говорила на български диалект, но езика ви е влязъл твърде дълбоко в долната част на гърба на Сърбия и за това не можете да го разбере

6

Анонимен

преди 2 години

Мнозинството "македонци" са със сръбска закваска, не им вярвайте изобщо на глупостите

5

Зозо

преди 2 години

Сръбе на връбе, по 5 на щик!!! Тея са по-прости и от блатняците.

4

тоя знае ли

преди 2 години

България няма зор и нищо не ще да получи.

3

Анонимен

преди 2 години

Тиквата, обаче им посрои тръба за милиарди на сърбите.

2

24551

преди 2 години

Пак смешки.Не плюи там където,после ще ближеш...Съвет.

1

Анонимен

преди 2 години

омразата към българия идва от сърбоманската пропаганда не от самите македонци и това е ясно на всички. Сърбите още не могат да преглътнат как ги млатихме.