19

до 13

преди 2 години

Да купиш "нови" Ф-16 от времето на Джими Картър е като да вземеш чисто нова жигула. И в двата случая се заблуждаваш че си направил обновяване.

18

Гумен Грипенов Ветов

преди 2 години

С Грипен това нямаше да се случи

17

Анонимен

преди 2 години

Светла му памет на човека. Фениксите не умират! Те летят над нас за да ни пазят!

16

Анонимен

преди 2 години

В такива моменти разбираш момчетата от ВВС на военноморските сили на САЩ, колко са големи. Те редовно тренират вечер, като излитат и кацат на движещ се кораб в морето, което е още по трудно. При една битка вечерно време във въздуха с тяхната ескадрила си представете, какво ще се случи с армията, която няма опит в тъмното и над морето :))

15

Знаещ

преди 2 години

Ако ракетата под крилото е заяла, то със сигурност пилота е щял да го отрази и респективно да катапултира. За да не го е направил вариантите са два - или техниката не го е предупредила или е стинал жертва на приятелски огън, но това отново говори за технически проблем . Абе така е с машини на по 20 години. Технически може да са поддържани, но морално са стари. И някой датчик за 5 лева може да е причината, не само двг.

14

Анон

преди 2 години

При стрелба по парашутна мишена има вероятност двигателите да засмучат дим от ракетата и да угаснат. Запуск във въздуха изисква 15-20 сек. Пилотът не е имал височина за да си осигури това време.

13

ШОП

преди 2 години

Да не се окаже че пияни кравари са го уцелили с приятелски огън??!! Едва ли ще разберем.

12

Анонимен

преди 2 години

Служебното правителстео е виновно изцяло за този инцидент,

11

Анонимен

преди 2 години

Случват се такива неща във всяка армия. Особено големите армии при много тренировки. Грешките водят до израстване и поуки. Жалко за отличния летец, но риска там е висок. Добре е ,че Герб и Вмро успяха да накарат Сащ да ни продаде нови самолети, защото и това нестава само с пари. Това е военна техника и несе дава на всеки.

10

aa1830

преди 2 години

Не е нормално 2021 год. да няма постоянна връзка със самолета и показателите му както и видео в реално време до последно, както и да го търсят няколко дни с помоща на частни фирми, при положение че това е било учение, било е пълно с военни и техника и става над нашето море......Дори при пътническите самолети има опция самолета да се управлява и приземи при необходимост от земята

9

Истината

преди 2 години

Така ще е докато не осъзнаем, че в 21 век армия изобщо не ни е нужна, тъй като на фона на оръжията, които притежават военните гиганти сме нищожни. По добре парите за отбрана да отидат за образование и детски градини.

8

пияница мистик

преди 2 години

Свалили са го колхозниците, дето вече имат Черно море за своя акватория. Не се правете на балъци

7

Активист на БСП

преди 2 години

Или е бил взривен от USarmi!??

6

баба мара

преди 2 години

ето до какво водят ученията над българия искам мир и дружба не искам воинии конфликти спрете тези учения над родината защото проклятието ни преследва

5

Жеко Конспиратора

преди 2 години

Май хамериканците са го взривили.

4

Коментар

преди 2 години

Това "биологичен материал " звучи нечовешко ве фуражки!Все едно сте намерили кайма...или биологичен материал от някоя хотелска тръбаизливаща се в морето!С една дума гръмнали са го гръмнали!

3

Анонимен

преди 2 години

"изчезна в нощта на вторник срещу четвъртък над Черно море."ГолЕма нощ

2

не разбрал

преди 2 години

Кой го взриви?!

1

Жоро

преди 2 години

Само дето плюхте по Каракачанов. Човека е знаел какво става и за пръв път от 30 години предприе нещо. Ще гласувам за ВМРО!