39

до 36

преди 2 години

хайде стой си в 83 та и не разказвай войнишки партенки

38

В БНА

преди 2 години

Нальотът беше 100-120 часа. Сега 15-20. Тогава имаше 250 изтребителя, сега 5

37

Ан

преди 2 години

До ТъпунгенМомчето има нальот 700 часа за 20 г. Това е колкото на ст лейтенант за 5 г. За съжаление.

36

до 31

преди 2 години

Няма проблеми бе, щом няма пари да купим и няколко музейни Спитфайъра от Втората световна. Важното е да се отбива номера. Нормалните държави пенсионират Ф-16 тъй като е морално остарял, а ти клоуне смешен, си тръгнал да ми разтегляш локуми за някакви модерни системи на тоя барутник.

35

бла бла

преди 2 години

аман от пенсионирани генерали философи. Кво ПВО бе, тоеа да не е стрелбище на панаир, кой де свари да пуца. Вие знаете ли какво е да се взриви самолет с гориво, в тъмното се вижда като зарево. Запалена свещ в ясна нощ се вижда на поне 5 км , а тук говорим за взрив на самолет с гориво и боеприпас.

34

Анонимен

преди 2 години

Навремето,когато баща ми работеше на летището в Балчик,имаше учения почти всяка вечер.Бяхме два класа ученици,на които бащите им бяха летци,доста от тях загинаха през годините по време на учения

33

Българин

преди 2 години

Един натовски самолет по малко над черно море. Жалко само че е загинал българин.

32

Знаещ до 25

преди 2 години

А нещо за Курск да кажеш ? По принцип си прав,но и аз съм бил на стрелби на шабла, вярно 83-85 година. Един път запукахме хеликоптера дето дърпаше мишената. Е няма да ти казвам после кво стана, т е. Колко км.навъртяхме с противогази. Та, стават тия работи, това са бойни стрелби.

31

Анонимен

преди 2 години

По време на учението в американците тренирали стрелба по руски МиГ-ове и станало малко объркване коя е целта

30

Тъпунген

преди 2 години

Колко неадекватни коментари от хора, които нямат 1 ден служба, или са служели по някои кашимерски поделения, и от сутрин до вечер са въртели синджира с металната табелка с кръвна група и т.н. Да си летец-пилот, моряк, подводничар, водолаз - Е ОПАСНО! Тук въпросът е - дали пропулсивния комплекс на самолета случайно не е от ремонтираните в Полша, имал ли е остатъчен ресурс, и ако да колко, ако не, кой е подписал заповедта за изпълнение на мисията. Трябва да се носи съдебна отговорност, най-накрая!

29

ракета от Крим

преди 2 години

ако е свален то само руснаци от Крим може да са стреляли. Затова и го засекретиха всичко

28

Анонимен

преди 2 години

Ние имаме военни жертви без война. Дали със самолети или автомобили всеки ден си отиват поне двама човека.

27

Анонимен

преди 2 години

Първо и до ден днешен Ф16 е най използвания самолет в бойната авиация дори на САЩ. Най добре като разх8д/поддръжка/гориво . Преоборудван е с модерни системи и двигатели. Такива руски таратайки, щенги сваля за закуска. Второ ти кога забогатя толкова,че да искаш ф22 или ф35 ? И как си мислиш, че ЦРУ ще ти даден нов самолет, като дори не можеш да си махнеш рускитее шпионин от министерството! Глупендеррр това да не ти е пазара ...отивам и си купувм самолет

26

Анонимен

преди 2 години

Да не се окаже,че е свален и сега се чудят как да замажат нещата

25

оставката веднага!

преди 2 години

Тия от хунтата дето го убиха човека и шефа им резидент продължават да плещят глупости по телевизията на Кошлуков вместо да си подадат оставките

24

Анонимен

преди 2 години

Няма да разберем кой го взриви, нали и затова черната кутия, уж, не могат да я намерят.

23

Анонимен

преди 2 години

Нашата държава няма нужда от военни и с тях и без тях,някоя по-голяма държава ако реши за 24 часа ставаме тяхна територия.Финансиите за армията са много за нас и нашата държава.Най-много пари от бюджета отиват там.За самолетите мисля че бяха 6 милиарда евро.За нас е достатъчно че сме в ЕС и в НАТО.А като махнат Путин ,вче няма да има нужда от армии.Русия ще стане член на ЕС и НАТО.

22

Ан

преди 2 години

До ЗнаещВерсията с приятелски огън е глупост. Никой не стреля по самолетите в това упражнение. Правил съм го.

21

Спрете са Бе?

преди 2 години

Спрете да слагате въпроси в заглавията. Ако имате съмнения за нещо, не качвайте новина, а си свършете работата и проверете.

20

до 3

преди 2 години

Пияницата мистик казва , кой.