158

европеец

преди 11 месеца

Тепърва ще има да го гризнат англичаните... С тоя брекзит такъв автогол си натресоха, че ще има да се чудят откъде им е дошло...Така става с всички които живеят в миналото... мислят си че като излезнат от ЕС автоматично ще станат пак велика сила и ще командват морета и океани... Тая е умряла за тях още през 19-и век ама те още не са го разбрали... Перли в короната, кралици и прочее... Пълни ***

157

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 152Изобщо не е вярно това. Отдавна са пренаситени от чужденци и изобщо не им интересно. Днешните британци са пълни темерути, едни от най-малко любопитните хора в света. Нищо не знаят, нищо не ги интересува. Могат с часове да говорят за незначителни неща. По-лесно е да се сближиш с крокодил, отколкото с британец.

156

Анонимен

преди 11 месеца

До 159Съгласен. Не става за живот. Хората са много кофти като цяло, не стават ни за колеги, ни за приятели. Скучни и бездушни, което май е едно и също. Ако си млад и ти самият си интересен, ще ти е интересно, но като удариш трийсетака, виждаш нещата такива каквито са. Трябва да си *** бачкатор, за да те кефи да живееш там. Но те простите бачкатори са си ок навсякъде, стига да има кльопачка и пиачка.

155

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 157В никаква каса не бъркаш. Социалните помощи там са един голям мит. Ако кандидатстваш за жилище, ще чакаш години наред, за да получиш. Даже британци чакат поне 2-3 години, а след това те настаняват където те искат, а не където ти искаш, може и в някой малък град, където никога няма да си намериш друга работа, освен чистач. Финансови помощи се дават в рамките на макс 2-3 месеца, и то незначителни, след това - оправяй се.

154

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 162Живял съм във Великобритания и точно така мисля британците, но не си прав в заключенията си. Може да са хитри, но са страшно некадърни и британците не искат да ходят при лекари индийци и пакистанци. Кабинетите им са толкова мръсни и вонливи, на всички без изключение, а те самите са най-големи единствено в едно - непрофесионализма си. Ставал съм неколкократно свидетел как британци вдигат скандали, че не искат да посещават джи пи, което индиец или пакистанец, особено ако е мъж.

153

Анонимен

преди 11 месеца

До мангела меркел 138 и 141 sorosАбсолютно се съгласявам с вас. Някои доктори бъркат здравеопазването с иманярството. Не питам полагали ли са Хипократова клетва. Няма смисъл да питам.

152

Анонимен

преди 11 месеца

Болшинството англичани са безразлични към източна европа. Това, че я мразели е лъжа. Една малка част са почивали там и я харесват, а такива дето ще ви мразят за произхода са изключително малко. А за хора от бившите колонии - за мен е редно да са с предимство, те са били част от империята, ние не. Не ми пречи техния цвят на кожата и не ги имам за по-долу от себе си, дори напротив. Мога да ви кажа, че индийци и пакистанци са едни от най-хитрите, те са висшисти - доктори, счетоводители, зъболекари, бизнесмени търговци, ако си мислите, че не учат в университет и че не са с висок доход сте в голяма

151

и аз не знам

преди 11 месеца

До не разбирамживял съм там понеже работих доста добре платена работа в междунаронда фирма и едва издържах година, посиках от фирмата да ме преместят в техен офис в друга държава иначе бях решил да напуснапросто мястото на острова е невъзможно нормално да се живее

150

Анонимен

преди 11 месеца

всъщност в англия има особено голямо значение какво работиш и с какви хора общуваш. много ясно, че ако носиш греди или чистиш мокети, бъркаш в джоба на най-долната класа от местните и ще те намразят. до на-високите слоеве чужденец не може да припари, има единици американци или французи, които са започнали от малки да бъхтят. а средната им класа за презадоволени и наистина ако си образован като тях, те приемат доброжелателно и дори заедно с вас обсъждат политика и ежедневие (но внимателно).

149

Анонимен

преди 11 месеца

абе 15.000 отказа на ...???българи?? я пак?? май някой отново бърка паспорта с етноса. а ако ви кажа, че последните 5 или 6 пъти, като летях към острова, самолетът ни беше пълен с индо-българи? балканските бангладешци. те такива не само им отказват, а ги и екстрадират, щото не може някой да праща по 15.000 евро с мъни грам на година, а да няма осигуровки, адрес и да е платил данъци. там номера от ***'алата не виреят много, англичаните се оправят а индусите от столетия.

148

От немско

преди 11 месеца

Чувствам се супер в немско и ще гласувам за " Българско лято" на Божков . Мразя стадото

147

До 140

преди 11 месеца

15 000 по ай поне по хиляда/две хиляди в джоба средно, тожа са 15/ 30 милиона : ))) Дай боже повече :Д ДД

146

до 152

преди 11 месеца

Нямам никакво основание да не ти вярвам - сигурно, сигурно е така, както го описваш. И е вярно, че доброжелателната комуникация с местните хора, в чието общество си попаднала, действа отлично на обикновените хора и те те приемат по най-приятелски начин. Случи ми се да пробвам да говоря немски в Австрия, далече съм от отлично владеене, но опитах. Хората така ми се зарадваха, че се старая, спечелих симпатиите им - на местните хора. Така е. Това обаче няма нищо общо с политиката на ЮК към ЕС вече..

145

Анонимен

преди 11 месеца

От около 20 години живея в Англия, в малък град. Хиляди пъти съм общувала с англичани. Почти никой не се е държал лошо с мен заради източна европа. Ще ви издам тайната - научете перфектен английски, отворете си устата и говорете, задавайте въпроси, споделяйте, казвайте шеги, интересувате се от човека. Ако мълчите като пънове няма как да ви харесат.

144

До 145

преди 11 месеца

Това, което твърдиш, че ще ги пренасочат и ще ги превозят безплатно, ми звучи като химера. Но... не споря, просто ще видим. Иначе отвращението от английското високомерие и нагло отношение към източноевропейците вече е видимо и никой не го отрича. И извършителите, и потърпевшите. Дано да отидат наистина в Скандинавието, дано там да им е късметът, ако е вярно твърдението ти...

143

Божо

преди 11 месеца

Има стандарт може да си найголемият професор , объркаш ли я имаш голям проблем. В Лозенец правят трансплантации на поразия един арестуван няма. Един разпитан няма. Шефа го махат, той пак се кандидатира. Абсолютно дъно като ниво на поведение. Няма достойнство няма чест. Кога ще се оправи това. И това е разкритото а колко са неразкрити, един господ знае

142

Хоум офис

преди 11 месеца

Е агенцията по пребиваване ;)

141

"Яйцето"

преди 11 месеца

До kk /////////////// Поразходи се из "Яйцето" (Gherkin building), The Shard, между 21-ви и 29-ти этажи (адвокатските кантори и строителните бюра), Щабквартирите на HSBC и Баркли..., но читающата публика явно е ввиждала само строителни работници, чистачки, дишуошъри, ягодоберачи и кен.ефни санитари. Нямам нищо против изброените, но има и друг свят на българите, който е скрит за чатарите, а и българите тук избягват контакти със себеподобните си по "технически причини".

140

Анонимен

преди 11 месеца

До ДепортируемСамо дето за берачите на ягоди, миячите на тоалетни и строителните бачкатори хоум офисът е лееко невъзможен. Иначе западноевропейците са доста странни в отношението си към други европейски граждани. Към хората от Източна Европа отношението е като към втора ръка изтърсаци и престъпници - недоверие, открита дискриминация, лицемерие, даже омраза. Същевременно, разни диви субекти от най-тъмните кътчета на Африка и Близкия Изток са третирани като богове и никой не смее да им каже копче

139

Кънчо

преди 11 месеца

еее ми ся кой ще гласува за Славчо..тц тц