27

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 2 години

Знаете ли, колко е наема на ресторант прехвален 1-ва линия в градчето ?!50 000 е и се предплаща от предната Есен.Та тези кръмари ли пищят на умрело ?!Не им е изгодна печалбата - друг бизнес да хващат!

26

Анонимен

преди 2 години

Е нали това бе целта но целия световен цирк.

25

Император ЖиЗинПин

преди 2 години

а ние тука се къпеме в Кеш, само 3 000 000 000 000, да 3 Трилиона Долара сме на Плюс от Продажба на Маски на Бледоликите - КОВИД е най-успешният ми проект - Света е в краката Китай - в други времена за КОВИД, щяхме да Ядеме Американски Атом, ама сега там и в ЕС са Жендри и са свикнали да поемат и да си мълчат!!

24

Анонимен

преди 2 години

Щом е магазин/ търговец/,не е много на лошо.когато е производител,тогава е сериозно положение

23

Анонимен

преди 2 години

Сега, когато боят на новите инфекции\______________________________________________\ А сега може ли на български без синтактични и без семантични индукции - БОЯТ НА НОВИТЕ .......................................................................................... учете български, за да ви разбират читателите!

22

Bond

преди 2 години

Абе да си въвеждат колкото си искат локадуни и вечерни часове. Царе са на измислените мерки и сега да си сърбат попарата. Пасквилът е от Дойче Зеле, така че не хваща мниго дикиш.

21

Другаря Тодор Живков

преди 2 години

Тъй де, ама не мрънкат държавата да ги спасява.Няма нищо страшно, че ще фалират.При капитализЪма е така.

20

Анонимен

преди 2 години

Ще фалират разбира се като преди седмици отвориха дори фризьорските салони.Има една съседка работи в Германия.Върна се за бала на сина и преди дни. Каза, че всичко е било затворено. Хората не са излизали извън градовете.В градовете имало посочено до колко метра в радиус може да се обикаля. Съседката уж работи в някакъв бар като барман.Но е странно как не се върна цяла година въпреки, че баровете там не работеха.Така прозира съмнението какво работи в Германия, но това е извън темата на статията.

19

Анонимен

преди 2 години

Германците имат огромни натрупани капитали попринцип са пестеливи и адски националисти.Там нацизма е заменен от национализма особено към тяхното родно производство.Дори за стоки като сирена вина козметики където не са толкова силни пак предпочитат да ги произвеждат в Германия отколкото да купуват френски или италиански.А за технически продукти като коли машини оборудване почти само немско.Така парите остават при тях.И затова само те са добре и печелят от ЕС.

18

Анонимен

преди 2 години

Паричен доходсредно на лице първо тримесечие 2020 е 1 703.46 лв. Паричен доход средно на лице първо тримесечие 2021 е 1 821.63 лв. Но това е само декларираното. Всеки знае, че в повечето сектори заплатите са на тъмно и се укриват доходи заради данъците. И въпреки, че Алибегов обеща да изкара заплатите на светло-отново излъга. Хората повишиха доходите си и това се отрази на покупателната способност. Не може да фалират като имат в автопарка си коли за стотици хиляди лв.Да си продават колите!!!!

17

Мутафчийски

преди 2 години

Най-важното беше да спасим живота на 100 000 дъртаци и хронично болни, които си поживяха още няколко месеца! Това се нарича хуманизъм + дебилизъм от най-високо измерение! Цитат от доклад на института Роберт Кох-Германия! Муааахахаха!

16

морски

преди 2 години

14,Обяснявам, че немския турист на морето е неплатежоспособен.Богати имаше през соца.Тогава немска семейна двойка плати лодка за разходка с 30 места само за себе си.Как си представяш днес да е така, като цената на морската разходка е 10лв., а те не плащат тоалетна от вече левче, а се изхождат по брега ?!

15

Анонимен

преди 2 години

До 9Само за уточнение. Детските надбавки в Германия са по 219 ? за дете. Освен ако нямате повече от 6 деца, няма как да получите сумите, посочени в коментара.

14

Анонимен

преди 2 години

В Германия локдауна си каза тужката дума. Докато в България нищо не се затвори, освен ресторантите, игралните зали и нощните клубове. Нямаше пълно затваряне и хората бяха като отвързани по магазините. Никакви изисквания към пазаруващите в магазините нямаше.В хипермаркетите ми се качваха на клавата докато чакам на касата. Държал съм зад себе си количката с храна, за да ги държа на дистанция,а зад мен като стадо овце с колички дюкме напираха да пристъпват напред сякаш бързаха да изплющяяят храната

13

Лекар

преди 2 години

До 2, това са последните издихания на баце. Свършил е парите и няма да плати на някой по-умен

12

При нас

преди 2 години

Ресторантите и хотелите изнемогват, особено крупните. Държавата не им поема разходите за парно, ток и вода.

11

Анонимен

преди 2 години

до морскиБогатите немски туристи не ходят вече в Источна Европа. Както казах са туристи номер 1 на земята. Те са по Кариби, сейшели Бора-бора, Австралия, Нова Зеландия, думи които на 92% от българите не говорят нищо. По черноморието идват деца, хора-пиянки, и за жени, нормалните германци не са в БГ.

10

Анонимен

преди 2 години

В България шопинг терапията е във вихъра си. Няма фалирали магазини. Хората купуват като за последно. В магазините може да се види по оборота, че хората разполагат с пари. През последните 4г. заплатите се вдигнаха в много сектори и това може да се види не само в статистиката на НОИ: ОБЩ ДОХОД НА ДОМАКИНСТВАТА ПО ИЗТОЧНИЦИ НА ДОХОДИ ЗА ПЪРВО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2020 И 2021 ГОДИНА , но и с сенвъоръжено око по ремонтите на съседите и опашката на границата заминаващи за Гърция през почивните дни.

9

морски

преди 2 години

9,Виждал ли си немски турист на морето ни колко е платежоспособен?Не вялвах във локомотива на ЕС да има толкоз бедни хора.Тоалетна от 50 стотинки тогава не можеха да си позволят.Руснаците уж ги критикуват, а пък консумират, купуват в пъти повече.

8

Анонимен

преди 2 години

Германците не ги мислете с 1600 - 2100 евро майчински за 3 години, без да работи майката. Заплати 6 пъти българските, стандарт непостижим за средностатистическия българин. Работа, спокойствие, качествена храна напитки, туристи номер едно на земята. Не се притеснявайте за германците, Ами вижте има ли какво да сложите на масата.... Защото животът си тече и много българи живеят в заблуда че докато са живи нещо положително ще се промени в България. Остана само да се молят........