142

12345

преди 3 години

ТОВА СА ГЛАСУВАЩИТЕ ЗА ЧАЛГАРЯ, НЕГРАМОТНИЦИ.

141

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 164"Тези работни места никога не се предлагат в самата Германия, независимо от произхода на желаещите"Пълни глупости.В бюрата по труда има доволно предложения, просто никой в Германия не иска да работи такава работа ... защото имат по-добра другаде.

140

Анонимен

преди 3 години

Тези работни места никога не се предлагат в самата Германия, независимо от произхода на желаещите, защото целта от самото начало е екплоатация. Внасят се не просто чужденци, а целенасочено най-уязвимите и безпомощните от тях - без език, без пари, без права, без постоянно пребиваване и без избор. Това няма нищо общо с нормалните работни места на безсрочен трудов договор в Германия, заети и от германци, и от чужденци.

139

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 162"В четвъртия райх е така. Сега вече не пълнят концлагерите с бедняци, а ги държат голи и боси по местните феодални провинции, та те сами да отидат да слугуват за без пари"Чудя се, кой е бил "господаря" в тия "местни феодални провинции", та хората там са "голи и боси"?Хммммммм.

138

Анонимен

преди 3 години

В четвъртия райх е така. Сега вече не пълнят концлагерите с бедняци, а ги държат голи и боси по местните феодални провинции, та те сами да отидат да слугуват за без пари.

137

Анонимен

преди 3 години

Ям банани и плача...за *** на СССР....знам че никога няма да се върне и ми е тъжно....знам че Путинъландия погива....и ми е още по-тъжно. Ах как искам да се върне комунизма....мразя ЕС...мразя България....мразя Ви....мразя Ви....мразя Ви....

136

ХА-ХА-ХА-ХААААААААА

преди 3 години

ИМА ТАКЪВ "НАРОД"

135

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовА гласуваха за идола ти сюлейман трифоноф

134

анонимен

преди 3 години

Тук един само за Осм. империя мечтае. Да тръгва веднага в бившата, защото никой не го спира. А за това да сме равноправни, германците имат странно чувство за равенство - преди години някакъв техен пастор искаше да се осигуряват просссститутки на бежанците от общините, та да бъдели равноправни? Няма равноправие, защото хората се раждат различни, после при родители с различен статут и пр. Върла конкуренция, отърване няма.........

133

Анонимен

преди 3 години

Който за каквото е учил. Ако някой се надява да мързелува цял живот и че ще му постилат червен килим навсякъде го чака голяма изненада.

132

До Ейджънт ...

преди 3 години

Не е така. До скоро имаше забрана чужденци да купват земя, та никой не ни е изкупил земята. Просто българите не им се занимава. А и да дребно да работиш земя - няма сметка.

131

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 152"А за германците мога да кажа - ако усетят, че си професоналист, имат много голям респект към теб. Не съм забелязал някакви форми на расизъм или дискриминация. Като поведение или заплащане. Става дума за висококвалифицирана работа"Мога да кажа същото като живеещ отдавна в Германия. Работил съм всякаква работа докато завърших. НАВСЯКЪДЕ (на всяка работа) където съм работил са ме уважавали и оценявали. НО. Се скъсвах от бачкане. И така.

130

Анонимен

преди 3 години

До Ейджънт Ариел СкитБългарската земя стоя 15 години пустееща, защото тия, които "трябваше да я обработват" ги мързеше. Никой нищо не е "заграбил". Масово си я подадоха, защото не искаха да я работят. В момента българската земя се работи както трябва и от хора, които искат това да правят, тъй че нещата си дойдоха на мястото.

129

Анонимен

преди 3 години

Живея в Германия, а по едно стечение на обстоятелствата за известно време работех във фирма, която има голям клон в България. Коментара на германците за българите, когато съм говорил беше - че сме добри професионалисти, но изключително надути и надменниА за германците мога да кажа - ако усетят, че си професоналист, имат много голям респект към теб. Не съм забелязал някакви форми на расизъм или дискриминация. Като поведение или заплащане. Става дума за висококвалифицирана работа

128

Анонимен

преди 3 години

До ."Работил съм с германци. Ши-ба-ни лицемери са!"Мдааааа. Пак не са минали номерата на *** и затова са "лицемери".

127

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 147"Затова ще хранят населението си със субсидирана храна и робски труд."Горките "роби" работещи за 10 евро на час.Друго са си рушките "веломожи" с 260 лева МРЗ на МЕСЕЦ.

126

.

преди 3 години

Работил съм с германци. Ши-ба-ни лицемери са! Свещенникът и политичката са по-скоро изключение.

125

Анонимен

преди 3 години

Храната в германия е субсидирани и затова е евтина.Глад чака германиците, ако забранят евтиния робски труд и субсидиите за селското стопанство.След глада идват револючиите и смяната на режима в Германия. Затова ще хранят населението си със субсидирана храна и робски труд.

124

Радо

преди 3 години

Това, че хората работят в кофти условия и за малко пари, няма нищо общо с КОВИД. Всеки един тук в Германия е наясно с това. На повечето хора не им пука за това, защото това е единствения начин да имат евтина храна в магазина. Шефа примерно вика, аз нямам нищо против да плащам повече за месото което купувам, за да може тези хора да живеят по-добре, но шефа от 40 години печели по над 150 000 Евро/Марки. Някой с приходи от 30 000 евро на година не смята така, по-изгодно му е да е така както е.

123

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 144"За да стоят, значи на друго място са още по-лоши условията."Плащат им по 8-10 евро на час. Не знам колко добри искате да са условията за сезонни селскостопански работници, но на село дори и на Запад няма хотели за селскостопански работници.Реалността е, че парите които им плащат са огромни за стандарта на такъв човек, идващ без никакви знания и който вероятно в България ще работи за 6-7 пъти по-малко пари.