16

Истината

преди 3 години

Лъжата не е първата и няма да бъде последната. При полета на кучето Лайка, всеки ден, в продължение на 7 дни, руснаците осведомяват света за самочувствието на кучето. Гадното в случая е, че Лайка е била мъртва на седмия час от полета, след продължила няколко часа агония, поради повишаване на температурата в кабината. Седем дни руснаците поднасят на света лъжите за самочувствието на мъртвото куче.

15

Анонимен

преди 3 години

"Едва в годините на разпада на СССР се публикуваха материали за този случай."..........................................................В годините преди разпада на СССР (1986 - 1991) се публикуваха милиони фейк-одурачващи материали и пълни глупотевини.

14

Истината

преди 3 години

Е след първия полет в космоса, руснаците продължават с полетите и са първа космическа сила в света.А онези "кацналите" на луната преди 52 год. го правят само веднъж в далечната 1969 год. Много странно днес техниката е доста напреднала но нов опит за кацане на луната няма.Кое е по реалестично първия полет или кацането на луната ?

13

Гагарин вярно летя!

преди 3 години

Гагарин наистина летя в космоса, макар и 13-ит по ред космонавт, който пръв се завърна жив на Земята. Иначе, той не загина като летец-изпитател, а умря в психиатрията през 1992 г, където влезе през 1970 г. Бог да го прости.

12

Анонимен

преди 3 години

Путин е отстранен от Власт, изпълнява президент само формално.Патрушев, Песков и силовите структури ръководят Русия в момента. Зад Путин все-още е Шойгу, но само донякъде ... и ще става все по-интересно

11

Истината

преди 3 години

Няма нито едно доказателство за космическия полет на Гагарин. Никакви документални кадри. Нито дори една малка, черно-бяла снимчица, от този велик 12 април 1961 г. Всички филми, снимки и приказки са постфактум, произведени след това с пропагандна цел. Очевидно руснаците се решават на тази лъжа, притеснени от американците, които след успешния полет на шимпанзето Хам (31 януари 1961 г.), подготвят Алън Шепърд за първия му полет отложен от 6 март за 5 май 1961 г.

10

Поредната рушка

преди 3 години

лъжа.

9

Анонимен

преди 3 години

Полетът на Юрий Алексеевич Гагарин откри нова ера в развитието на човешката цивилизация и подвигът му не бива да се подценява. Шестдесетата годишнина от първия полет на човек в космоса е един от най-големите празници за цялото човечество, каза за ТАСС първият словашки космонавт Иван Бела.А първият български космонавт Георги Иванов какво каза?

8

Чоко

преди 3 години

Пилотът - изпитател, комунист Юрий Гагарин отвори пътя на човечеството към космоса.

7

кучето лайка

преди 3 години

изпратиха в космоса тоже.....със шут.

6

Анонимен

преди 3 години

Рано са събудили либepacтките троляги да застъпят на вахта.Никакви тролски усилия няма да омаловажат блестящия факт на безценния подвиг на Юрий Алексеевич Гагарин. 12 април 1961 г. е велика победа за СССР.

5

Анонимен

преди 3 години

В годините преди разпада на СССР се публикуваха милиони фейк-одурачващи материали и пълни глупотевини.

4

Анонимен

преди 3 години

Полетът на Юрий Алексеевич Гагарин откри нова ера в развитието на човешката цивилизация и подвигът му е безценен. 12 април 1961 г е велика победа за СССР.Честит празник! Ден на авиацията й космонавтиката.

3

Жо

преди 3 години

Първият космонавт е Александър Илюшин, син на авиоконструктора Илюшин.Полетът на Александър не завършва успешно- спускаемата капсула се разбива на китайска територия, а самия космонавт е тежко ранен. Китайците го приемот в болница и започва продължително лечение.Съветското ръководство решава, че на случая не трябва да се дава гласност.Едва в годините на разпада на СССР се публикуваха материали за този случай.

2

Анонимен

преди 3 години

първия спътник и първия човек в космоса! крамарите дори и на слънцето да кацнат, пак си остават втори!

1

Истината

преди 3 години

Изобщо не е бил в Космоса, всичко е руски фейк и показуха!