76

Alex

преди 3 години

Портретът му е винаги до мен. Поехали!

75

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Полетът на Аполо 11 е бил следен подробно от СССР, ако имаше измама щяха веднага да разберат и да раздухат скандал".--Това оправдание просто е изсмукано от пръстите, измисли друго.

74

Анонимен

преди 3 години

И децата вече знаят, че на луната няма вятър.

73

Анонимен

преди 3 години

Когато след ВСВ САЩ останаха непокътнати и строяха нови градове, нови заводи и нови домове, а Русия тряваше сама да възстановява разрушени градове, разрушени заводи и разрушени домове, тогава Русия пусна първия спътник в космоса и изпревари запада във високите технологии въпреки разрушенията от войната.

72

Анонимен

преди 3 години

16 май 1968г. селцето Май Лай, Виетнам. Американски войник опира дулото на пистолета си в главата на млада жена и я принуждава да прави орална любов на собствения и син. След това пред очите и пуска един куршум в главата на момчето, после застрелва и нея. Американците избиват цялото село до крак - 504 души, само цивилни - жени, старци и деца, не е имало въоръжени. Никой от ротата не се противопоставя на клането. Командирът после е съден от военне съд, но помилван лично от президента Никсън.

71

Истината

преди 3 години

Лъжата не е първата и няма да бъде последната. При полета на кучето Лайка, всеки ден, в продължение на 7 дни, руснаците осведомяват света за самочувствието на кучето. Гадното в случая е, че Лайка е била мъртва на седмия час от полета, след продължила няколко часа агония, поради повишаване на температурата в кабината. Седем дни руснаците поднасят на света лъжите за самочувствието на мъртвото куче

70

Анонимен

преди 3 години

Към самия Юрий Гагарин изпитвам уважение - бил е много слънчев и позитивен човек, тотално различен от повечето съветски другари и тяхната безумна система. Неслучайно го ползват като рекламно лице, а после когато явно е измъчван от някакви тайни, които е бил принуден да крие и видял уродливите страни на същата на тази система го ликвидират.Oбаче много съмнителни неща се появиха покрай този полет, дано и в Русия някога се появи честен човек, който да отвори архивите и разкрие истината

69

Анонимен

преди 3 години

До Калеко АлекоНийл Армстронг е първият човек на Луната, но изобщо не е последния.

68

Анонимен

преди 3 години

До пияница мистикда бе, точно заради волгата и парите е излетял, глупости. Изобщо не разбирате духа на пионерите, явно.Подвигът е факт и е значим за цялото човечество, но тези евтини полит-PR послания (ние сме първи) вече леко са бзесмислени. Дано някой ден руснаците надживеят комплексите си.

67

Калеко Алеко

преди 3 години

Преди около 60 години Юрий Гагарин направи една околоземна обиколка в стратосферата на Земята и кацна аварийно..В открития Космосмос полетя Нийл Армстнонг няколко години след това и дори стъпи Луната, нещо което не е правено оттогава..Хубаво е да наричаме нещата с истинските им имена, за да не робуваме на фетиши отпреди 30-40г., когато и ние се изкарвахме космическа нация покрай големият брат, въпреки че "Союз 33" с Георги Иванов претърпя авария и дори не успя да се скачи с орбиталната станция..

66

Анонимен

преди 3 години

До Истинатамного си зле! върви на доктор, но съмнявам се че ще ти помогне.

65

eve1

преди 3 години

Юрий Гагарин е гордост за цялото прогресивно човечество!

64

Анонимен

преди 3 години

руснаците са яки: и водка пият и добри ракети и ваксини правят.

63

Shark

преди 3 години

Алоооо, герберските тролчета, няма ли поне в този случай да замълчите! Знаем че сте гладни, и по-гладни ще ставате. Ама имайте малко уважение към хората, които са направили нещо и цял свят ги знае! Колкото и да плюете, нищо няма да промените, само си показвате про-ста-щи-ната!!!

62

Анонимен

преди 3 години

Апък това - "Поехали!" - направо кърти мифки.И казано с много комсомолски ентусиазъм.Толкова е фалшиво - и във филма за първия полет използваха същия запис.ОТВРАТ

61

Истината

преди 3 години

А днес Роскосмос под ръководството на великият Рогозин произвежда водка "Поехали". АМЕРИКАНЦИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ПОВТОРЯТ ТОЗИ ГРАНДИОЗЕН РУСКИ УСПЕХ!

60

Krom

преди 3 години

До Илюминат-Заговорник - прав си. И за да де останеш назад, 60 години по късно ти излъчи собствения си филм - "..Бръмбарите в празната ми глава.."!

59

Krom

преди 3 години

Хвала! Хора като Гагарин са и ще бъдат завинаги в Световната История. Записали са името си с Големи Букви. Това е!

58

Илюминат-Заговорник

преди 3 години

Няма такова нещо, това е постановка на "Мосфильм" под режисурата на първия секретар на кпсс. И за да не останат назад от Холивуд с продучентска къща НАСА пускат филма "Кацането на Луната" .

57

Истината

преди 3 години

До Анонимен до Истината..... Да не би да работиш в НАСА, че ги знаеш тези работи за кацналите на луната след 1969 ?..... Не мога да разбера русофилската упоритост за тотално отричане на американските постижения в Космоса. Лунната програма продължава от 1969 до 1972 и има 6 прилунявотия като 12 астронавти са кацали на Луната. Според русофилите обаче, Кубпик и Холивуд са работели нондтоп за нуждите на НАСА.