116

58036

преди 3 години

Първата му реплика от ксмоса е била "Тя /Земята/ е синя." Научих това от агличани.

115

До 134 Вирус

преди 3 години

Не е така. Руските вестници бяха дезинфектирани. Това се усещаше по миризмата. Вестник Известия беше като гланциран, затова трябваше да се намачка добре преди да се ползва.

114

востановлим истину

преди 3 години

Полета на Юрий Гагарин е една легенда, почиваща на истински герой и някои алегории.

113

Вирус

преди 3 години

Щирлиц, знаеш ли с какви самальоти летят и ПРЕДПОЧИТАТ да летят днешните съветчани ?Сами питам, де. ;)Не че няма съветско-руски самальоти в пальот, но ги ползват в Северна Корея, Куба и някои "по-развити" Африкански дэржави и точасти от Варна до Одесса.

112

Вирус

преди 3 години

До Щирлиц@"Първият полет на Ту-144 е преди първия полет на Конкорд.Невероятно,нали?"---Естествено, че беше. Бързаха, като ***, за да се изфукат с краднатите черетежи и недоизкусуреният самальот и затова се обосраха по време на демонстрацията в Париж.---"когда на глазах 250-350 000 зрителей внезапно перешл в пикирование, а через несколько секунд рассыпался в воздухе и рухнул на находившиеся под ним жилые районы городка Гуссенвилрь, расположенном в 6 километрах от аэропорта Ле-Бурже?"

111

Щирлиц

преди 3 години

Първият полет на Ту-144 е преди първия полет на Конкорд.Невероятно,нали?

110

Вирус

преди 3 години

До дядо йоцо гледа@"И тъй като през 1961г, в СССР нямаше тоалетна хартия, Гагарин ползваше вестник 'Правда'"---А ние се пребърсвахме отзад и отпред с Органа на Нашата Партия - "Разбойническо Дяло" Злите езици говореха, че по този начин се получава физически допир с идеите на коминтерна.

109

Вирус

преди 3 години

Абе, той и танкистът-ефрейтор Калашников е нямал халхабер от огнестрелни оръжия, ама не им отърваше да кажат, че "имигриралият" в СеСеСеРе след ВСВ, Хуго Шмайзер и неговите колеги-заточеници, са направили автомата имени "Калашникава".Да не думам, че атомната бомбичка беше също крадната, самальота Конкордски, дека се разби на авиошоуто в Париж - тоже и т.н., и т.н., та чак до двигателите и каруците на леките автамабили.Недоизкусурени кражби и нищо повече !

108

Вирус

преди 3 години

Другаре, каквото и да причате, твай сичуейшънът.Сега дори и агентите им са слаба ракия. Всичко е крушение и дори официалните снимики за укри самальоти свалили нещастният Бойнг бяха фалшифицирани от аджамиите "комп-специалисти" на Овенното руско-съветско министерство, опитвайки се да ги пробутат за истински, но беха изфащани по долни червени ***.

107

Вирус

преди 3 години

Повтарям! Полетът на Гагарин е най-голямата мистификация, за която НЯМА документални кадри.Единственият източник загина.По това време Мосфильм-КаГъБъ са работили като тандем и сътвориха уникален шедьовър, за който Голивуд може сама да им диша прахта.Полетът до Марс във филма Capricorn One, откъдето тръгнаха и конспирациите за полет до Луната и назад е слаба бира.

106

дядо йоцо гледа

преди 3 години

И тъй като през 1961г, в СССР нямаше тоалетна хартия, Гагарин ползваше вестник 'Правда'

105

Щерев

преди 3 години

Първи виждат извънземен космически кораб самите руснаци . Като го видели паднали на колене и молели за милост " Госпади памаги нас"...А то не било космически кораб а Ф 16..ха.ха.ха.ха

104

юбералес

преди 3 години

Първата ракета в космоса е изстреляна на 03.10.1942г. от полигона Пенемюнде от немски инженери ръководени от Вернер фон Браун и Хелмут Грьоттруп. Първото животно е м.муната Алберт изстрелян от американски инженери ръководени от В. фон Браун в 1949г. Кучето Лайка е изстреляно през 1957г. от съветски инженери ръководени от Хелмут Грьоттруп - основателя на съветската космическа програма. През 1961г., съветските инженери под ръководството на украинеца Корольов изстреляха руснака Юрий Гагарин.

103

Русия

преди 3 години

Тъжен ден за туркуфилити.

102

кики

преди 3 години

Велик

101

Ужасена

преди 3 години

Долна лъжа. Доказано е, никога руснаците не са пращали човек в космоса. Руснаците са най големите лъжци.

100

Анонимен

преди 3 години

До ЧебурашкаИзвинявай звучиш все едно си объркал имената.Вместо СШЕА си написал Русия.

99

Анонимен

преди 3 години

Нормално СССР беше най силна .

98

SS

преди 3 години

Юрий Гагарин e велик и затова, че наистина обиколи земята, докато хамеркнанците за своята "космическа програма" по това време са разчитали предимно на ...Холивуд

97

Анонимен

преди 3 години

Бургерите и до днес не могат да преживеят факта, че първият човек в космоса е руснак.През 1957 г., когато руснаците изстрелват Спутник, американски журналист целия трепери в злоба и предава ядосано от Москва: "Как може нация от селяни, които орат с ралото, да пращат спътник в Космоса?! Как?!" :))