200

Поразрови

преди 3 години

До До По същество Ако поразровиш историята ще разбереш,че през 1950г. с Югославия сме били в предвоенно положение. Предислоцирани са поделения към западната граница и постоянно са ставали престрелки на наши и югославски диверсионно-разузнавателни групи. Като дете съм си играл в окопите и бункерите изкопани и направени в началото на 50-те години в нашия край в Северозападна България. САЩ точно тогава дадоха въоръжения на Тито които ги имаше чак до разпада на Югославия.

199

Сата НАТО

преди 3 години

ЦРУ защо 70 години е пазило това в тайна?Да не би да не е било на българска страна тогава? Може би точно тогава САЩ не са им подарявали стотици танкове Шърман и Патън, десетки изтребители Спитфайър, Хърикейн, Тъндърболт, a по-късно и реактивни Тъндърджет и Супер Сейбър, хиляди джипове и камиони? Значи и те са искали създаването на македонска нация?

198

Анонимен

преди 3 години

Еми винаги можем да държим американците в напрежение, хем ги харесваме, хем не ги харесваме, същото се отнася за Раша :))) Пустата територия е пречка, иначе нямаше да ни обръщат внимание, не сме макета насред нищото :)))

197

Анонимен

преди 3 години

до 231 Каква ръка да протегнат бе? България е била победена, унижена и окупирана. В същото време цяла Югославия е била в подем, с новосформирана армия, с купища оръжия и със всички страни победителки зад гърба си...

196

Зозо

преди 3 години

Виновни са комунистите, Гошо - тарабата и коминтерна.

195

До По същество

преди 3 години

Този доклад оневинява не българските, а македонските комунисти ! А вината на нашите става още по-голяма, защото става ясно, че при тогавашните благоприятни обстоятелства и настроения, те вместо да протегнат ръка за помощ на братския народ, и за нашето обединение, правят точно обратното - разграничават се от тях, като буквално ги ''харизват'' на Тито, без да си мръднат пръста в тяхна защита ! Историята ще ги съди !

194

Браво

преди 3 години

Браво на ''Труд'' за находката ! Не знаех за тия настроения сред тогавашните жители на северна Македония, но....... изведнъж Димитров появи се със гръм, и всичко свърши !

193

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 227Загубихме, щото винаги сме били съюзници с Германия, което не е лошо, ама и двете световни ги загубиха :))) Направили са кавото са могли политиците ни тогава, не че е достатъчно разбира се, но евреите ни помнят с добро, не сме пратили и войска в СССР :)) Плюс това никой не иска силна България, на никой не му е в интереса това :)

192

оптимист

преди 3 години

Аз гледах с радост онези Македонци които отиват в Сърбия да се ваксинират. Все едно Македонското БСП. Аз даже бих искал да окуража и българските социалисти да отидат да се ваксинират със Спутник V. Така процесите ще се удкорят и слънцето отново ще изгрее над България.

191

Анонимен

преди 3 години

Трябва нов мавзолей на Георги Димитров и всички гербаджии и седесери в трудов лагер. Вижда се причината за да загубим Македоня и беломорието са НАТО и ЕС и сега сме приятели с тези убийци на България, а ГЕРБ и ОП със СДС и ДПС им слугуват.

190

като в БГ

преди 3 години

Просто обикновения човек в СРМ няма глас. Медиите са на Сърбоманите, както у нас на оня дебелия дето Мая искаше да направи шеф на ДАНС. Затова и българите които не четат чужди езици живеят в социалистическа мъгла.Предприятията са в ръцете на Македонското ДС, и обикновения човек едва преживява от месец на месец . . . Държат ги бедни, в СРМ двойно по-малко покупателна способност от България. И естествено хората се страхуват за утрешния ден.

189

Анонимен

преди 3 години

Македония трябва да се откъсне от сърбоманската хватка на всяка цена!Да спре и промиването на мозъци,да се извадят архивите,да се популяризира истината за насилствената сърбизация и македонизация,да се пуснат и телевизионни канали с разяснителна цел, да се защитят хората от сръбския терор,пропаганда и заплахи,с реални действия!

188

Българин

преди 3 години

Санстефанска България в ЕС, без граници и митници на Балканския полуостров. Свободно движение на стоки, хора, капитали и ... всичко ще си дойде на мястото.Защо в Солун и Одрин всички търговци, ресторантьори и хотелиери говорят български? Защото преди епидемията всички се юрнахме натам и интересът им го наложи. Силна икономика, богати българи, наши инвестиции в имоти и бизнес в Македония и ... постепенно пак ще са част от нас.

187

Анонимен

преди 3 години

50-те години на миналия век Тито започва да избива българите в Македония, като пълни Голи Оток, от който никой не се завръща жив. Затова днес имаме българи с осакатено мислене и промити мозъци, край Вардар. Приматикоито слугуват на Москва и Белград.

186

реалнафантазия

преди 3 години

Защо няма статия за Донбас? Русия е изпратила военна техника на границата. Не е ясно дали е превантивно. :)

185

Анонимен

преди 3 години

До ВирусАбе същото са правили и в Германия след ВСВ, не са изхвърлили нацистите, а нацистите са участвали във управлението, даже и в ЦРУ е имало маса нацисти и нацистки престъпници, тях не ги е интересувало дали са нацисти,нацистки престъпници или комунисти или каквито и да е ,а дали им вършат работа.В събарянето на СССР са участвали и нацистки престъпници,работещи за ЦРУ,дори в Европа не са знаели за това

184

Анонимен

преди 3 години

Това го знаем,но кога сърбоманите и сърбите ще престанат да държат за гърлото Македония и да им промиват мозъците?Неотдавна сърбите въведоха изучаването на сръбски език в Македония, сръбския шовинизъм няма край, а се забранява вноса на български книги,има антибългарска пропаганада в училищата,медиите и навсякъде в Македония,не се изваждат и публикуват архивите,показващи насилственото сърбизиране и македонизиране и истината за Македония!

183

По същество

преди 3 години

По същество докладът на ЦРУ оневинява българските комунисти. Реално към 1950г. в Македония пробългарски настроените комунисти все още са били болшинство. Явно Тито е взел ускорени мерки да прочисти МКП и да избута куцовласите на възлови позиции в Македония.

182

Вирус

преди 3 години

"Демокрацията се оказа пагубна за провинцията"---Не демокарцията е виновна, а демократите, които разказаха играта на демокрацията. Това са същите дюмбели и/или тяхната рода, които се пребоядисаха за една вечер, така както БКП се превърна в БСП за броени часове, за да спасят кожите и шибанялската си партия от ***.В този случай е в сила щатската поговорка "Сейм шит, дифрънт дей", баш като "Нов бардак със стари к.урви".

181

Анонимен

преди 3 години

Демокрацията се оказа пагубна за провинцията. Селата са празни, останаха 4 града в Бг. И един метър повече територия не ни е нужна преди да докажем , че можем своята собствена да управляваме добре. Когато станем богати и проспериращи македонците сами ще си спомнят внезапно кои са. Когато обаче станем богати , а дали ще станем и можем ли изобщо трябва да докажем в следващите 100 г. Ако това не се случи закривай панаира.