240

е точно тогава

преди 3 години

руските мекерета в България горещо пожелаха да предадат страната на началниците им от СССР. Вечна дружба вашшата мамма комунист-продажна!

239

Анонимен

преди 3 години

Сега са напразни надежди. Вижда се че Тито е победил и нашите американофили вместо 1991 г. да тропнат с крак и да сритат здраво Югославия сега да дуат супата!

238

Айде бе!

преди 3 години

До хммм...Че дай ни тези извори и ние да се ограмотим!

237

Димитър Гавраилов

преди 3 години

(Продължение на предишния ми коментар, бях прекъснат) Така, че всички доводи на държавниците и политиците в Скопие за демократичното "създаване" на чисто новата "държава Македония" ( а да не говорим и за сънищата за създаването и през средните векове), и за създаването на "македонския език" отиват в канала!

236

Димитър Гавраилов

преди 3 години

(Този доклад на ЦРУ ми попадна преди няколко месеца, но за съжаление няколко дена след това бе "скрит" - невъзможен да се споделя!) Браво на журналиста на Dnes.bg *** Василева за разработката. За да бъде по-коректна, тя дори е спестила подробности (доколкото си спомням) по терора на ЮКП над българската интелигенция. Ето така се "съгради" чисто новата "македонска държава" - "македонския език" от чиновниците на сатрапа диктатор Тито! Така, че всичките доводи на държавниците и политиците в Скопие.

235

пешо

преди 3 години

само да попитам как така е имало македоснки парламент през 1950 след като 5 години преди това мустакатия *** Сталин отрязва тази територия от България и я подарява на Сърбите които винаги добре са целували руски ***? как ще има македонски парламент след като там е започнало масово проимиване на мозъци и натиск за заличаване на българското им самосъзнание. включитрелно и масови убийства !

234

Ударно

преди 3 години

Докладът на ЦРУ е обективен и това е работата на всяко разузнаване - да даде реална преценка,а не политкоректна,удобна за правителството информация. Иначе САЩ въобще не се са искали Македония дя мине към България,защото Югославия като противник на СССР тогава им е била много изгодна. И съответно взеха мерки като набутаха ударно на Тито американско въоръжение.

233

Боркос

преди 3 години

Понеже журналистите тук няма да Ви дадат линк към източниците, за които говорят ето го и въпросния доклад:https://cia.gov/readingroom/docs/CIA-RDP83-00415R004300550001-2.pdf

232

Анонимен

преди 3 години

Северната..... Корея край Вардар!

231

ВардарскиТрагикомеди

преди 3 години

Единственият начин македонизма да просъществува е Северна Македония е да се превърне във втора Северна Корея! Да се отрежат от интернет! Телевизия, вестник, човек или пиле чуруликакащо истината да не прехвръкват през границата! Да се превърнат в Дисниленд-музей на югокомунизма - колко му да сменят статуята на Александър Вардарски или Гоце Делчев с 20 метрова на Тито. Щото единия им нац. герой де оказа грък, пък другия българин. Те хърватите Тито го мразят - току виж го подарят на македонците!

230

Ич ми не е

преди 3 години

Пълна изолация на РСМ докато не наведат глава и да дойдат да си говорим истина, не някакви измислици на разни болни мозъци от 50те. С и_д_и_о_т не може да се преговаря. Докато не вземат да говорят с нас за фактите няма какво да се обсъжда. Теглим черта в пясъка и това е.

229

...

преди 3 години

Още по-жалко е че същите изверги промиха мозъка на хората в България за 45г.

228

Карлсон от покрива

преди 3 години

Мъка американска- ЦРУ !! Репресиите започват още в края на 1944 г. и продължават до края на 60-те години срещу всичко българско в Македония- Егейска и Северна, докато в Пиринска са срещу българското самосъзнание! Четете документи, публикувани са! А за пряката намеса на Тито ?? (чувал ли е "спеца"??)Не самозван "разузнавач" написал доклад "секретен" в офиса си на кило царевичен фермент ??

227

Истината

преди 3 години

До неграмотните татари от РСМ:1. В нито едно преброяване в Османската империя НЯМА македонци. И там се броили честно , не както сега вие броите българите.2. Т.нар. "македонски език" е създаден от един евреин ( Венко Марковски) в София в началото на 50-те. Кръстьо Мисирков когото вие смятате за основоположник на езика ви - счита сърбоманията за младежка грешка. И отива да живее в София в последните 20 години от живота си.3. Вие сте срам за предците си!! Стойте си в РСМ и не се обаждайте !!

226

Анонимен

преди 3 години

Македония е бананови република в която живеят шимпанзета. Фалшива малка държавичка с фалшива 50г история

225

Анонимен

преди 3 години

Добра работа, Югославия! За 70 години промихте мозъка на хората успешно!

224

Анонимен

преди 3 години

Държава, чужда на гражданите в нея. Само името й е реално, другото е измама.Това е било е актуално преди 70години, в днешно време всички знаем, че дори и името на държавата не е било реално, затова беше променено на РСМ

223

Анонимен

преди 3 години

Страхотно е, че всички разсекретени репорти на ЦРУ относно Македония са достъпни за всеки. Поне макетата могат да видят истинската история, без да е изкривена и подправена от режима на Тито. На cia.gov всеки, който разбира английски може да се пообразова :)

222

ББ

преди 3 години

До абе буггарски татарис татарин можеш да се обръщаш към другаря ти путин...и татарин не е обидно,Народа ни първи ви призна за независима...като ви налазиха албанците дарихме танкове и бяхме готови да помагаме...нямаме нужда от вас...предадохте ни отдавна...не ви искаме,няма да ви позволим да ограбвате езика ни,историята ни,националните ни герой,ок путин ама си говорете на руски...не закачайте българският език...той путин скоро "спаси"арменците...учат турски....скоро и вие албнски...

221

ББ

преди 3 години

До на Санстефаносърбоманче...нищо не сме ви искали,първо България ви призна за свободна държава...ама вие не искате да сте руско сръбска губерния...свободни хора сте,ама да ми крадеш езика,историята,националните герои,да ми гориш Трибагреника...няма начин,да станете член на ЕС...само през труповете на 7 милиона Българи!!!Справедлив Свят!!!