179

Анонимен

преди 3 години

ТОЛУБ УПРАВНИК КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА

178

До180

преди 3 години

И ти като те чета ,си ял домашно сирене,колкото аз съм Елтън джон

177

Име

преди 3 години

Само ме учудва, как може на бг заплати българското прясно мляко да излиза по -скъпо от вносното сухо. При сушенето се изразходва доста енергия и това струва пари. Не знам кои са по-алчни, фермерите или мандраджиите, но е по-добре евтино сирене в магазина. Палмовото масло само по себе си не е вредно - представяйте си го като твърдо олио. Същите отрови се образуват и в нормалното олио при пържене при висока температура. Ако сте толкова загрижени за хората забранете им и да пържат с олио.

176

Име

преди 3 години

Пак да потретя: Сухото мляко е като ... сухите гъби. Нито е вредно, нито е неестествено. Служи да се консервира млякото в моментите, когато има излишък и да се използва когато няма или има по -малко (примерно зимата). И с гъбите е така. При сушенето се изпарява водата, всичко останало не (т.е белтъците, мазнините, солите, витамините, млечната киселина ) Като вземете сухото мляко и го ползвате за кисело или за сирене няма разлика - млечната киселина ферментира, белтъците коагулират - все тая.

175

Анонимен

преди 3 години

Който е ял истинско домашно сирене направено от 100% истинско мляко знае че по магазините истинско сирене не се продава!То просто няма никаква прилика между домашното сирене и това което е в магазините.Съвсем различен е вкуса, и консистенцията е друга. Истинското домашно сирене не е мазно, стои леко като "желирано" има еластичност и не се маже по пръстите като го разтъркаш. При загряване не се стопява и не се разпада. Мирише си на мляко. Купешкото не мирише на нищо и често е доста солено.

174

Ива

преди 3 години

До Анонименсамо че 1 кг сухо мляко е 4 лв и от него става 20л разтвор с вода, който се влага в сирене

173

Койчо

преди 3 години

Нищо не е баце от саниране и асфалт е на 10 пъти повече

172

Анонимен

преди 3 години

kajete ne na balgarskoto!

171

Анонимен

преди 3 години

До Не нужно да споримПроссти сте като гъби. Явно и брашно и пудра захар са конспирации, щото нали и те са за "вноса на кокаин и хероин" (между другото, неграмотен си, защото тия вещества не са "бело" какво си мислиш.

170

Не нужно да спорим

преди 3 години

много ясно, че печалбата от направа на продукти от сухо мляко се генерира основно от вноса на кокаин и хероин покрай млякото. С никой фермер не може да се справи.

169

Анонимен

преди 3 години

ne kupuvame bg sirene. iaden tursko sirene i turski ayran. ;-)))

168

Анонимен

преди 3 години

До Аз купувамЕ щом е така явно производителите са глуппаци и влагат сухо мляко от по 17 лева за 800 грама за направата на килограм сирене за 9 лева.То с такива като вас няма смисъл човек въобще да разговаря: бетонени глави, които са си наумили нещо и с тях нормалне разговор подчинен на логика не може да има.Айде със здраве си хленчете.

167

Аз купувам

преди 3 години

сухо мляко което е за деца и вероятно е произведено от краве на цена 17 лева 800 гр . Това не ми се вижда евтино.

166

Анонимен

преди 3 години

Купувам неща по БДС само на определени марки защото им вярвам и са ми малко по-вкусни от тези не по БДС. От друга страна като помисля. Същия контролен орган който контролира БДС е допуснал масово фалшивото сирене до пазара. Това че го има етикета БДС не е равно на БДС.

165

Анонимен

преди 3 години

До Въпросът еТакива въпроси явно служат като изход от задънената ви улица, защото е ясно, че струва много по-малко от това да се използва реално прясно прясно мляко. Иначе никой нямаше да го ползва.

164

Въпросът е

преди 3 години

колко струва сухото мляко?

163

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 167"Спряха да купуват по БДС защото вече масово не вярват че стандарта се спазва."Абсолютно невярно.Аз познавам много хора, които купуват даже директно от мандри произвеждащи по БДС, със сертификат. Не са "спирали" да купуват, защото не са "спирали" да потребяват сирене.В статията БДС изобщо не се споменава, тъй че няма как да "видя" такова нещо в нея.

162

Анонимен

преди 3 години

До 158"БДС стандарт си има. Просто хората не купуват продукти с него, защото са им "скъпи"."Спряха да купуват по БДС защото вече масово не вярват че стандарта се спазва. Липсва доверие в контролиращите органи. Инак до колко е скъпо? За много хора не е. Купуваме си хляб с квас на тройна цена защото вярваме на хлебаря в кварталната хлебарница. Био продуктите във Фантастико също има кой да ги купува. Въпрос на доверие е. БДС както виждаш от статията си е загубил доверието.

161

Анонимен

преди 3 години

До Ето за това говоримАбе, другарю, виждам, че на приказките си голям, защо не вземеш да произвеждаш мляко, че след това и сирене да видим колко е "лесно"?Щото аз познавам млекопроизводители и това е КОРАВ бизнес, камо ли да правят мандри и пр. Сухото мляко е евтино и лесно за складиране.

160

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 163"И аз не разбирам защо Българската агенция по безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите все още това го търпят."Щото ако "се намесят" ще трябва да плюскате по-малко, но вие такива работи не искате.