199

Анонимен

преди 3 години

Това го правят Турски фирмимошеници

198

Име

преди 3 години

Продължение: иначе наистина не разбирам как при нашите заплати, да кажем 1000 лв на месец нашето мляко излиза толкова скъпо, при положение че на запад го произвеждат хора със заплати 4000 лв на месец, имат по-високи разходи за горива, техника, поддръжка и пр. И го карат от 2000 км. Или им дават огромни субсидии на запад, или нашите производители са ужасно неефективни. Иначе като потребители сме на печалба и икономиката като цяло, не е ли така?

197

Име

преди 3 години

До Анонимен: сухото мляко не е неистинско, нито фалшиво, нито неестествено, нито отровно, просто е ... изсушено прясно мляко. Ако то наистина излиза по-евтино от нашето прясно, то тогава ... тези държави износители ни субсидират индиректно! (Увеличават печалбата на нашите мандри, или намалят цената на сиренето у нас. И двете са добре за нас.) Единствено проблем виждам при производителите на мляко, имам обаче познати и някои често са производители+мандри в едно.

196

Анонимен

преди 3 години

В много държави има субсидии за гледане на крави и овце която практика води до изкуствено сваляне на цените на млякото и прави нашеото производство неконкурентно. Това свърхпроизводство там ни прави неконкурентни, защото излиза по-евтикно да се докара сухо мляко от маййната си за да се прави сирене в БГ от това да го правим от истинско мляко.Трябва да знаете че млякто през различните сезони не е с постоянни параметри като показетел за масленост и протеини което винаги налага да се добавя нещо

195

Анонимен

преди 3 години

Това е Турчина мързелив лъже и краде

194

Име

преди 3 години

То е все едно да кажеш: сливи ли са сушените сливи или не са? Сухото мляко не е вредно и не е забранено (да не говорим, че има детски храни на тази основа)! И употребата му се насърчава от ЕС. Аз бих проверил защо сухото мляко е по-евтино от нашето прясно мляко. Ако прясното струва х лв, сушеното трябва да струва х+у лв, защото при сушенето се изпарява много вода (разходи за енергия и пр. ) и дали нашите производители на прясно мляко не са твърде алчни, да искат такива цени при нашите заплати

193

Ф.С.В.

преди 3 години

Държава която не може да се пребори за едно прясно мляко)) От над 20 г всички хора се чудят-прясно ли е прясното мляко- и сиренето наистина ли е сирене??))))

192

hanonimen

преди 3 години

Само така .. докато не се прави разлика между "печалбата от сиренето 4 пъти" и "надуват печалбата си до 40%" нека си действат хората.

191

Съби

преди 3 години

Това не мож дъ бъди псилютну. Тоо, сега тъй сякой си грижи зъ здравието нъ народа, чи таквози нящу, да *** видя, ич ни ше *** пувярвъм, значи. Да знаш.

190

ЖивкоТодоров

преди 3 години

До Анонимен"Това е българина - лъже и краде. ..."===Изтипосал си едно кухо клише - думи без смисъл и аргументация. Живеем в свят, в които ВСИЧКИ преследваме, единствено и само материален интерес - ПЕЧАЛБА ! Ако в богатите общества може да се продава качествена продукция (на съответстващата цена) и да си на печалба, то тук в БГ, това е НЕ-ВЪЗ-МОЖ-НО , няма кой да плати цената за качествена стока и услуга.... толкова по въпроса.

189

Анонимен

преди 3 години

Това е българина - лъже и краде.А иначе обвинявате депутати и всички други, нали :)))

188

До 186

преди 3 години

Не те знам какъв дядо си, но мога те уверя че много добре знам какво представлява истинското българско сирене и кашкавал. Не само знам какво представлява, ами знам и как точно се прави. От време на време си правим вкъщи по няколко килограма от мляко което закупуваме директно от производител. Става страхотно и няма нищо общо с това което се продава по магазините.

187

Alex

преди 3 години

Последно и си лягам - трябва повсеместна гавра с троловете - първо са нескопосани клонирани чеши китки, второ са неграмотни и трето им личи от 100 км., че за нищо не стават. Троловете - автори на статии тук, продукт на ФЖМК също заслужават бламиране! Да живее истинската комунистическа съпротива!

186

Alex

преди 3 години

191: Дедовците са ми доста по симпатични от онея клонираните с еднкви с бради, дето говорят само за код, биткойн и отношения с жени, при положение, че последните две са виждали само насън :) виж БСП-то е друга история! *** се разходи из ЮФ, понякога високия и трезвен другар Миков е там и е приятен събеседник!

185

Анонимен

преди 3 години

До AlexНе че нещо, но повечето дедовци подкрепят БСП, тъй че така или иначе са глупави, вече долу нищо не се случва, тъй че няма значение на кой бряг са, а и са с високо кръвно и куп болести, та и месо много не могат да ядат.

184

Alex

преди 3 години

Дедо, скоро всички думи ще са забранени, както и да се мисли. Ще е позволено да си обратен, веган и глупав. Не се тревожи!

183

Alex

преди 3 години

Огромен дял от вината за състоянието на нацията ни имате вие журналистите, продукт на ФЖМК. Някой ден ще горите, където ви е мястото. Продажни душици!

182

Анонимен

преди 3 години

До дедо от селоНе, бе, ич няма, затова като тръгна по Родопите не мога да стигна навреме, че по тесните пътища тия цистерни нямат изпреварване. Вие, като си седите в панелките много ясно, че "няма" да видите никъде крави. В панелките крави няма, нищо, че си се писал "от село". 8-)

181

дедо от село

преди 3 години

Брей, откога и думата *** е в списъка на забранените ? Сигурно някои се чувстват по долни и от поменатите животни! Бах маама му и простите хора дет на управляват!

180

дедо от село

преди 3 години

До Анонимен 180 Ти хабер си нямаш какво е истинско сирене от домашно мляко ! Преди 89г и сиренето произведено от мляко от кравефермите беше истинско ,защото имаше огромно поголовие едър и дребен рогат ***, а сега в България няма крави овце и др животни за ляк,така че съответно и истинското сирене го няма! Така че яжте на запада и продължавайте да умувате ''имаше ли Гюро глава или не! ''