109

анонимен

преди 3 години

Управляват ни ***-оти! Човешкото здраве трябва да бъде на преден план, а не някакво измислено пестене на електроенергия! Доказано бе, че смяната на часовника вреди на здравето, но нашите европейски чиновници са заврели главите си в зад-ниците си!

108

Анонимен

преди 3 години

Галисия, която е точно над Португалия е с цял час разлика от нея. Ниш, който е почти до София е със същото време като Мадрид и Галисия.

107

Анонимен

преди 3 години

Така и не разбрах какво ви пречи смяната на времето астрономическо с лятно и обратното? Толкова години вече го има и не виждам никакъв проблем със смяната и даже си е много добре с тази смяна. Ако някой толкова много държи да не се сменя, то явно се връщаме към ситуацията преди да се въведе лятното часово време. В коя държава вдигнаха бунтове, когато осъзнаха какво означава да остане лятно часово време за през цялата година?

106

Анонимен

преди 3 години

До 106: "Астрономическото време не е нито природно, нито нормално, нито някаква биологична даденост"."Астрономическото време", приятелю, е с най-голяма точност близко до соларното време. А соларното време има много общо с "биологичните дадености." Според часовата зона, в 12ч (+_ минути според местоположението), Слънцето е в зенита си и разделя светлата част на денонощието точно наполовина.Интересно защо тези, които са специалисти в дадена област, никога не коментират. Сигурно няма смисъл.

105

Реалист

преди 3 години

Тези, които искат лятното часово време, всъщност искат цяла година да е лято, ама не става. Освен лято има и зима, пролет и есен, а за тях астрономическото часово време е по-подходящо.

104

Мозък в болничен

преди 3 години

Аз продължавам да живея с усещането, че в нашата държава е пълно с м'алоумници. Как точно решихте, че зимното време е природно. Нали пак човек го е измислил, бе кухи глави?! Като оставят "природното" време и през юли слънцето ви грейне в очите в 4:30 ще ви питам. За мен смяната на времето два пъти в годината си е най-правилно

103

До: Отечествен Фрон

преди 3 години

Поне да беше прочел какво е астрономическо време преди да пишеш глупости! Астрономическото време е въведено от англичаните преди само 150 години, та не знам кое е това "всичко живо" което се е родило според твоето "астрономическо време". Астрономическото време не е нито природно, нито нормално, нито някаква биологична даденост.

102

Анонимен

преди 3 години

Просто е. Още през 1893г е приела часовите зони и местното време UTC+2 ( универсалното координирано време, Гринуич+2ч) . Географски цялата територия на страната е в тази часова зона. Няма какво да се умува. Иначе не би могло да се угоди на никого. Логично е тези, които започват работа късно(търговия, услуги,ресторантьорство и т.н), да предпочитат т.нар. лятно време. Обратното важи за хората от производството, учащите и др., за които работният ден започва рано.

101

данте

преди 3 години

До До азе мисля че ковид19 е мутация от смяната на времето.

100

Анонимен

преди 3 години

Абе, какво и да стане българина винаги ще си остане недоволен хейтър.

99

Отечествен Фронт

преди 3 години

Всичко живо на този свят се е родило по астрономическото време ,което е и оригиналното .Всички други времена са измислени от розовите либерал капиталисти и нямат нищо общо със природното което е на четери милиарда години . Затова аз съм си за астрономическото време и никакви други измислени тъпотии .

98

Анонимен

преди 3 години

Големи трагедии... лягайте си в 23 и ставайте в 7 и няма да имате проблеми според никое време. Не знам ако се налага да пътувате редовно с голяма часова разлика как ще оцелеете.

97

БАУ

преди 3 години

Да въведем повсевместно банкянското време!

96

Анонимен

преди 3 години

"На 28.03. 2021 г. цяла България тихо и мирно минава на московско време. Едно към едно. А ако приемем лятното часово време за постоянно, това означава, че завинаги България преминава на московско време. Без война, без кавги.".........................Пишещите минуси проявяват удивителна тъпигьозност. Направете справка. Сега тук е 12:45, а в Москва е 13:45На 28.03.2021 г. по същото това време на денонощието тук ще бъде 13:45,а в Москва времето ще си остане непроменено - 13:45.

95

Анонимен

преди 3 години

Баси какви са баби нашите гробави! Даже за смяна на времето трябва да имат разрешение! Марионетки!

94

Анонимен

преди 3 години

евр.парламен - казва Да се спреек- да се обсъди в Е.съвете.съвет - да се обсъди в Е.комисияЕ, ТЕ ЗАТОВА АНГЛИЯ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕВРО Г ЕЙСКИЯ СЪЮЗ

93

FF

преди 3 години

***...хленчещ..зимното време е реалното според организма...друг е въпроса ако ти къртиш до 10 сутрин,Нормалните хора като станат в 6-6.30 е светло...Капиш.А до колко ще работиш си е твоя работа.В 7 тъмна тъмница да не би да е по-хубаво.Ти нанкай до 10. па гони михаля после

92

до 89

преди 3 години

Няма драма шефа,ти се сърди, че си се успал но си прав това си е негов проблем не е твой.

91

Анонимен

преди 3 години

Трябва да останем постоянно на лятното часово време. Зимата сутрин ще е тъмничко около 2 месеца,но вечер няма да се стъмва рано. Зимното ще ни съсипе лятото като се съмва направо през нощта.

90

Анонимен

преди 3 години

До 89Като преживееш още два-трийсетина години, ще почнеш да разбираш. Даже може де се впечатлиш и от не толкова популярното "нямане на асансьор" и свързаното с него катерене на по няколко етажа с торби по няколко пъти на ден...