232

zlobarq до 244

преди 3 години

Значи ако забравим историята си е по добре, или да бяхме гледали празненствата от телевизорите в кръчмите? Народ който не почита историята си, не е народ, а мър.а!

231

Истината

преди 3 години

Баба Марта си имаме ние за здравеСорос май не знае.Ще се събираме и нищо няма да ни има.Да живее България

230

Анонимен

преди 3 години

Всички слабоумници дето мрънкат,че хората са на Шипка по време на"пандемия"/-2млн. починали с и от ковид и 8млн. от тютюнопушене!/, могат да погледнат снимки от бул."Витоша" в София,пфффффф профани!

229

1

преди 3 години

а слънцето ви ,напук ли джитка с джипа ,по време на пандемия,даже сакото си подари на един работник,запомнете ,този негов жест,при извънредните избори,през септември,този който получи сакото на слънцето,ще бъде първи в листата на герб-комунисти.

228

Анонимен

преди 3 години

Герб са по лоши и от турците , на избори братя.

227

Анонимен

преди 3 години

...и електролиза на въглероден диоксид и неговото втечняване...Гениално твърдение на някой, който не е имал един час по физика! Ще си скъсам дипломата!

226

Накратко:

преди 3 години

Моя начин - въглерода няма къде да иде той остава под земята и с времето става на слоеве за бъдещо ползване, водата излиза от там! Някой да ми докаже, че греша?Повече вода в атмосферата, по-малко въглерод!Нещо да не сте разбрали?

225

И без извинения

преди 3 години

Всички се пържим заради САЩоамериканските *** дето отказват всякакъв разум и научни факти и гледат само от къде да изкарат някой долар и да свият десет от другите и даже не искат едно климатично споразумение да подпишат и на всичкото отгоре излизат от СЗО, излезете и от ООН не само от ЮНЕСКО. Ще ви смаже целия свят ...

224

Разбрахте ли?

преди 3 години

Защо въпреки намалените заради пандемията въглеродни емисии огромен айсберг пак се отцепи от Антарктида или още не сте?

223

Най-ясно казано:

преди 3 години

Водата трябва да я изкарате от под земята където сте я вкарали и да я заместите с въглерод - и почва възстановяване, бавно, трудно, мъчително но работи!

222

Още по-точно:

преди 3 години

Коя част от фразата " Трайно променени съотношения на компонентите в атмосферата не разбрахте?"Което предизвиква климатични аномалии!!!

221

Коя част от фразата

преди 3 години

"Намален процент водни пари в атмосферата" не сте разбрали?

220

Сега ще обясня:

преди 3 години

Къде отиде водата! С тия шистови пещери и с тия големите петролни полета като ГУАР винаги се използва един и същи номер. Да извадим нещо трябва да оставим нещо. Закон на налягането и хидравликата. Това дето искате или не искате е вода - създавате вакуум, водата се просмуква дори и да не искате. Нарушавате водния цикъл освен земетресенията и горящите чешми дето тече газ от тях. Единствения начин да върнете екосистемите в норма е тия дупки да ги запълните с въглерод. Айде м.ай.на.та ви

219

Единственият начин

преди 3 години

За дълготрайно и трайно намаляване на въглеродните емисии е моя начин. Събиране на есенните листа ( и ще остановите, че събирането на тази "реколта") ще е най-светното нещо дето сте направили за последните 150 години, смилането им със слънчева мелачка, закарването им до шистова дупка, напомпването им под земята с малко вода, а оттам ще излезе повече вода отколкото сте използвали и ако работите правилно почти няма да има вода в тая дупка!

218

Реално погледнато

преди 3 години

Пещерите изкуствените са вече направени, а да хванем ли бас, че събирането на есенни листа и една слънчева мелачка е много по-лесно от ония резервоари и електролиза на въглероден диоксид и неговото втечняване!!!!! Може много работи да се направят ама не и с расипници като вас. Ето и ония пич дето засади 80 милиона дървета ... Много хубаво си им направил поле за сеч след 30 години, а така под земята не могат да пипнат!

217

Кажете на Бил Гейтс

преди 3 години

Тоя номер с пръскането на аерозоли и тебешир във въздуха да го изтриете от главите си!

216

Хопи племето

преди 3 години

Говори така - когато изкарате нещо ценно от земята и паяжини оплетат небето ще дойде краят на света. Реално погледнато ученици тоя въглерод дето сме го извадили от земята , природата не може да го върне там. Въпроса беше как? И какво да върнем, което да поправи без да нарани! Отговора получихте ли го?

215

Което означава:

преди 3 години

Че ако напомпате каша от есенни листа в изкуствена пещера, а там откъдето излиза водата сложите една решетка, те ще потъват и изместват водата леко по леко, докато пещерата не се превърне в нещо като находище и склад за въглерод. Което означава че въглеродът от въздуха почва да намалява, намалява, бавно и постепенно. Ако към тая каша добавите и фекалии - започва да намалява и метанът в атмосферата. И те потъват!

214

Отговора ученици

преди 3 години

Е много простичък - клетъчната структура на есенните листа след тяхната промяна освобождава всичките газове в себе си и остава предимно въглерод.Който потъва във вода!

213

Ами просто е:

преди 3 години

Вървя си аз по един есенен ден по шосето и гледам някак си есенните листа как потъват под водата и в локвите и си зададох елементарния въпрос защо потъват, а не плават? Нали е дървесина. Е не точно .... Става една лека промяна по някое време в листата. Както Тур Хейердал каза за тръстиката - има различна плавателност през различните сезони ...