163

човек

преди 3 години

Мисля, че най приемливо е да разрешат на имотите до Козяк и Сребърна да сторят и да намалят площа на парка.Така ще спестим едни 150 милиона на данъкоплатците. Все пак този парк не е София.Ако изплатят всичко ще блокират всички други квартали. Това ще е простотия.А хората около парка, като са си купували апартаментите, защо не са търсили сметка на строителите къде са зелените площи в техните имоти?Хайде да не реват, че няма къде да се разхождат.Ако не им харесва продават и отиват другаде.

162

Анонимен

преди 3 години

То и без това южния парк е демо версия на парк.. малък и нелеп . Неосветен в 90% тъмен неподдържан,от към чистота е ок.. чистят го редовно. В почивните дни не можеш да се разминеш от тълпата

161

НикогаПовечеСДС-Чума

преди 3 години

В силно развитите СДС-@ро-СИК-@джийските държави всичко е Пунтамара.Изкормват те,като едното нищо за Пар и за имоти!Те държавата изкормиха,та собствениците на имоти ли няма да изкормят!?

160

Анонимен

преди 3 години

България огромна празна територия в сравнение с другите европейски държави. Избирайте една равнина и да се разпъва инфраструктурата, магистрали и паркове, метро, комуникации на ново. София е зверилник, качество на живот ниско, богатите и можещи българи бягат. Ако има хубаво място ще се появят инвеститори веднага. И за офиси и за болници. Огледайте летищата и избирайте едно място. Хората така строят, на голямо, не между блоковете и в парковете

159

Анонимен

преди 3 години

Било нива, да им се възстановят ниви. Хайде все едни и същи големи хитреци...

158

Американ

преди 3 години

Общината не е длъжда да разрешава строежи, а който не иска да плаща данъци - да продава.

157

От бай Тошо

преди 3 години

Стойте си частни гробища, думбази.!.

156

179

преди 3 години

Вариант 1 ,, Екологичен " - Столична община купува парка от собствениците и го прави общински. По този начин се запазва статуквото.Вариант 2 ,, Бизнес " - Столична община си затваря очите. Собствениците продават имотите си на предприемачите и натам знаем какво следва. - Нов квартал.

155

Киро

преди 3 години

А като другарите национализираха не беше глупаво. Да и аз смятам за неправилно да върнат на хората паркингите на блоковете, както стана в Бурас, в М.Рудник и построиха огромни кооперации. Освен че изчезнаха паркингите, се появиха и нови хора с още коли. Но в крайна сметка не върви и да върнат на хората земи в някое село, защото няма да в раяностойно. Сложен казус е, просто национализацията едно време е таковала мамата на пейзажа.

154

Анонимен

преди 3 години

Защо никой не осъди виновните за безумната реституция. Връщат земи в между блокови пространства, градинки, паркове, това не са свободни ниви, но с глупави хора няма оправия. Реституцията беше тотално сбъркана само и само да облагодетелства определени хора.

153

Анонимен

преди 3 години

да направят блокове с български дизайнери и да ги пуснат като атракцион за нелепо грозно строителство ще идват от цял свят хора да се смеят забавляват и да се учат как не се прави дизайн

152

Анонимен

преди 3 години

Собствениците са в правото си. А общината с бездействието си е за съд, досега законово е могла да придобие имотите на безценица. Или просто това е чакано да стане, и някои хора ще получат процент от огромните суми, мм? Съндъкова??

151

Пеевски

преди 3 години

Абе Къци каня те на вечеря ,да обсъдим бъдещето на твоя имот.

150

Анонимен

преди 3 години

До РеалистТе май са длъжни повече да му платят и затова не го правят.Представяш ли сиОбщината: Отчуждихме имоти за 200 млн лева, ама се наложи, да дадем 600 млн лева.Гражданите: [вадят факли, мотики, брадви и тръгва]

149

Реалист

преди 3 години

До АнонименА мислиш ли , че общината ще му плати три милиона лева за тези три декара , като обезщетение при евентуално отчуждаване за парк ?

148

Анонимен

преди 3 години

Преди време намерихме наследници, дето имаха доооста земи из един не-точно-български квартал. Планът беше, да се върнат земите и ... Ами с булдозерите, който не мърда и него и... АМа естествено, либерастията победи ...

147

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Този дето плащал 5500 лева на година за 3 декара, т.е. за имот струващ 3 милиона, какво иска? Да не плаща данъци ли? Би трябвало данъка да е поне 2% от цената на имота, т.е. за имот за 1 милион, данъка да е поне 20000 лева"Все едно да ти запорирам къщата за 20 години и да кажа, дай ми данък, мухлльоооооо.

146

Анонимен

преди 3 години

До РеалистЕм да, ама ако им върнаат блоковете, ще съборят кмеството ;)Три неща не се барат в България:- Кущицата- Дечицата- Пийниту (затова може да се осмъртиш за 5-6 лева)

145

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 160То това е. Който и да дойде на власт, даже и да са същоите, ще намерят толкова дуплки, че не е истина.

144

Анонимен

преди 3 години

Това е за онези, които се чудиха дали няколко месеца от едни избори до други имат значение, е имат - тези свинстват до последно и като за последно.