12

СС

преди 3 години

Не остана почти нищо за постигане в алпинизма и това беше последното голямо предизвикателство за катерачите,но не може да се мериш с хора като Нирмал Пурджа.Трябвало е да се откаже след постижението на непалците и лошите условия.Загинаха пет човека от тази експедиция и това ясно показва,че риска да се случат много непредвидени неща е огромен.

11

селянин

преди 3 години

сам на трева не се живее 30 годин управниците ни учат да свикваме на киселец и лападец ама..........не лапнем ли денеска кило месо с кана вино не ме бройтеа кат минем на три кани си мерим силите с баба меца

10

Анонимен

преди 3 години

Аре аре сега, не ти ли каза числата от тотото

9

Анонимен

преди 3 години

Хардкор изкачване не е ли сам без нияич помощ да се качиш? Без носачи, без някой да ти подложи стълби, въжете, парапети? Почваш от началото и катериш догоре! Нека някой разбиращ да обясни.

8

Престанете!

преди 3 години

Престанете!!!Това е била комерсиална мега експедиция.Плащаш си - качват те до върха, вкл. консумативите по пътя са разставени.Какво толкова сете се превъзбудили?

7

Тайната

преди 3 години

на екстремните спортове, какъвто е и алпинизма ,особено височинния е никога да не се чувстваш прецакан, ако трябва да се откажеш. Не е нужно факта, че си се качил на върха след два часа катерене и деня е прекрасен да те накара да се пуснеш по лавината, или да излетиш с парапланера само за да не слизаш пеша. Не е нужно това, че си платил на шерпи за изкачване на К2 да те принуждава, щом предния ден на върха е загинал алпинист и имаш лошо предчувствие, което е всъщност е неосъзнат анализ на факти.

6

Анонимен

преди 3 години

Алпинисти са шерпите дето им носят багажа и ги теглят с въжета нагоре, тия само ходят да пукат коняк там и накрая умират пияни заляни

5

Анонимен

преди 3 години

Най - добрите бг алпинисти за всички времена са Христо Проданов и героят Людмил Янков!

4

да ама не

преди 3 години

Всеки спорт има 1.Правила 2.съдии 3.състезания и турнири. Всичко това липсва при алпинизма .Следователно не е спорт! някой решава да си вдига адреналина и си чеше крастата и очаква светът да му ръкопляска .Дрифтването е същото.

3

Анонимен

преди 3 години

Дотук се стигна заради мракобесната Промяна на РУмен Радев, който една стотинка не е дал за експедицията на Скатов, нали близачът си взема 15000 на месец, какво го интересуват умиращите по върховете топ бг алпинисти! ОСТАВКА НА РАДЕВ ВЕДНАГА!

2

Анонимен

преди 3 години

Сега го обсъждаха по хоризонт, това не са алпинисти а туристи, с прокарани въжета, кислород, и личен шерп за всеки, финансира се и трябва да те качат като чувал картофи. абсолютен фалш обаче шегите с природата свършват зле за съжаление

1

Джо

преди 3 години

Не ме интересува, стига дъвкахте тази маргинална тема!