32

M.I.C.

преди 3 години

До 44Съгласен, но не чак такава като на Скатов. Поне така мисля.

31

До Поне едно е сигур

преди 3 години

Сигурния,можеш ли да изброиш колко осемхилядника имаш зад гърба си? И кои от тях си качил без кислород и/или шерпи?Ако имаш поне един, ръси мисли на воля, ще те прочетем, но ако си добър само пред монитора, аре нема нужда. Такива "експерти" у нас с лопата да ги ринеш

30

M.I.C.

преди 3 години

Това, което се случи с Боян Петров е нещастие. Просто се случи непредвидимото (пропадане в кравас или нещо подобно) на сравнително лесен връх ссъпостсвим с другите 8 хилядници. Част от риска за един иначе много добре подготвен и опитен алпинист)Това на Скатов, обаче, си е било чисто самоубийство. К2 и то зимата при липса на умения и възможностти като цяло (така казват по медиите дори негови познати не директно, но се подразбира).

29

Анонимен

преди 3 години

Това си е избрал и там си е умрял. Вкус приятел няма. И муха *** да питаш и тя това ще ти каже.

28

Анонимен

преди 3 години

Гледах интервю на Скатов- каза тръгнал да чете книга за К2, но решил на място да види. Просто много хора подценяват всичко около себе си, а себе си се надценяват. Това е.

27

Ти да видиш!

преди 3 години

Веганите са странни хора, ядат храната на истинската храна и катерят най-високите чукари зимно време!

26

Анонимен

преди 3 години

Стига вече хуморестки и осмиване! Спрете вече с тези статии! Да почива в мир Атанас Скатов! Съболезнования за родителите, жена му и детето му!

25

Поне едно е сигурно

преди 3 години

Атанас Скатов доказа по най-категоричен начин че човек не може да живее и покорява върхове на веганска диета. Хау. Яжте пържолки. Очакваме следващия алпинист гей или транссексуален или афроамериканец. Който да докаже нещо друго.

24

До 27

преди 3 години

Твоите драсканици тук, белким са по-полвзни за "обществото" :-)

23

До 24

преди 3 години

Не знам някой да се е отървал от Св. Петър, тъй че.....ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш. Други например всеки ден в катастрофи загиват. От съдбата си никой не е избягал. А колкото до алпиниста, сигурен съм, че предпочита тази смърт, пред онази да умре на 80 в легло или в някоя болница. Въпрос на личен избор.

22

Един мой познат

преди 3 години

преди няколко години падна айде не 2000 ама поне 1500 м и то с моторна шейна. Добре, че се сети да я изблъска от себе си. Долу шейната беше на парчета, а на него проблема му бяха множество натъртвания и че ключа му се беше забил в бута. Така че от всичко най-важен е КЪСМЕТА. Факт е че Атанас много бързо го намериха, след падането, ако беше имал късмет, можеше да оцелее.

21

До16

преди 3 години

Да, абсолютно. Предчувствието е голяма работа и наистина трябва да се слуша. А този сега разправя как му бил голям приятел, а тогава му казал да заминава, а самият той се отказал после. Мноого голям приятел.Пази Боже!

20

Анонимен

преди 3 години

До 22И какво по-точно е постигнал Скатов?Изкачването на байри не е никаква полезна работа за обществото.Като го влечът планините ,да беше станал планински спасител.

19

Бай Минчо

преди 3 години

Падал е 2000м надолу по склона.... Цял ли го намериха или на парчета???

18

Вълнаро

преди 3 години

Най-екстремното нещо, което съм гледал, е изкачването на Ел Капитан от оня куку Алекс Хонълд... Е това вече е брутална дивотия! А бе всеки е в правото си да си пукне, както иска, но оставят семейства, родители, приятели... А това вече малко блъска на егоизъм!

17

Много

преди 3 години

Много дървен философ тука. Седите се на дyпетата, пушите си тревичката ... и разсъждавате за Атанас и К2. Я се хващайте на работа ваща мaмa. Човекът е постигнал повче от всички вас лекенца взети заедно. Българите сме малък, но ужасяващо *** народ.

16

Анонимен

преди 3 години

Всеки четвърти алпинист на К2 умира.Битката за Сталинград през втората световна война има приблизително същият процент загинали или ранени.Десантът в Нормандия - нали сте гледали месомелачката в "Спасяванто на редник Райън" епо-безопасно място като процен загинали на брой участници отколкот катеренето по ония камънаци и чукари.

15

Анонимен

преди 3 години

Вижте нашите алпинисти като проданов как са качвали и как качват днешните гъзета. както казаха по долу мислят че да качиш к2 е като да дрифтиш с пичока до теб

14

Анонимен

преди 3 години

Истинските герои са шерпите които мъкнат багажа на тези алпинисти.Хвалят се кой колко пъти се качил някъде си.Ами те шерпите ако почнат да ги броят не знам какво ще излезе.

13

...

преди 3 години

Представяте ли си какво е чувството, човек да ти каже , че има лошо предучвствие и че не се чувства добре преди да тръгна да изкачва един от най-смъртоносните върхове в света и ти да му кажеш - Няма проблем! Много си силен и техиничен! Давай напред друже!И на другия ден да го няма....