41

хм

преди 3 години

Половината от времето днес увещавах 12. клас, че трябва да са с маски, другата половина от времето си в училище прекараха набутани един връз друг, че явно много са си липсвали. Къде е тук ролята на семейството да възпита у децата отношение към правилата и защо аз трябва да съм жертвеният агнец за това, че някой не си е възпитал детето да цени здравето и живота - своя и на всички, с които общува?!

40

Пич

преди 3 години

"Да де, ама като с един изпит се пробваш на няколко места, то просто се пробваш, а не полагаш усилия за конкретна цел. Съответно това е предпоставка да се напъват за определени елитни училища"Е не, не е така. Пускаш за паралелки с езиков профил, или математически, или друг. Някъде наблягат на матурата по БЕЛ, на друго място по математика, има различни приемни критерии. Изпита си е един по различните дисциплини. Ако не ти стигне бала можеш да учиш английски и в някое не-елитно училище.

39

Анонимен

преди 3 години

До Пич "Държиш един изпит и с резултатите се пробваш на няколко места."Да де, ама като с един изпит се пробваш на няколко места, то просто се пробваш, а не полагаш усилия за конкретна цел. Съответно това е предпоставка да се напъват за определени елитни училища, без непременно да имат интереси в областите, които се изучават там. А това сваля много нивото. По-ефективно би било всяко такова училище да си има изпит. В НПМГ всъщност и сега има за някои специалности.

38

Пич

преди 3 години

"Приятелю, нека не наричаме децата "убийци"."Няма никакво значение как ги наричаме ние, важното е как ще се почувстват те ако се окаже, че класната им е починала защото се е заразила от болен ученик. Точно така ситуацията имахме преди няколко месеца. Нали се сещаш, че децата знаят кой е бил болен, и кой е потенциално "виновен". Това е тежка травма, за която никой не мисли.

37

Пич

преди 3 години

"Има неща,които колкото и да ти се иска,могат да бъдат разбрани и усвоени единствено с утвърдените до сега форми на обучение!"Приятел, разбирам какво ми казваш. Никой не твърди, че дистанционната форма трябва да замести присъствената. Просто се намираме в такава ситуация, и дистанционната форма е добра алтернатива. Само да ти кажа, че ако някой е по-добър в ученето присъствено, той ще си остане по-добър и дистанционно. И пак ще покаже по-добри резултати на матурите. Тъжно, но факт.

36

Анонимен

преди 3 години

До ПичПриятелю, нека не наричаме децата "убийци". Не те убиват, а по-скоро безотговорното управление на системата, някои безотговорни родители, в комбинация с вируса. Понякога и случайността е достатъчна....Да пазим децата от такива приказки!Бъдете здрав!

35

Пич

преди 3 години

"Прав си, но не виждам каква ще е драмата ако точно тези училища си направят изпит само за тази година, а в другите да се влиза само с оценки от диплома"Така беше навремето, имаше си отделни изпити за СМГ, за НПМГ, и т.н. Сега го направиха с матури. За мен е по-добре с матури. Държиш един изпит и с резултатите се пробваш на няколко места. Това с оценките от дипломата е най-лошата идея. То така или иначе в момента оценката от дипломата си е в бала, но с малка тежест. Така и трябва да бъде.

34

Анонимен

преди 3 години

До Пич "Нали цяла България иска да учи в 4-5 училища в София."Прав си, но не виждам каква ще е драмата ако точно тези училища си направят изпит само за тази година, а в другите да се влиза само с оценки от диплома. Така дори е възможно да влязат само такива, които действително имат съответните интереси и умения, и този випуск да се окаже много по-добър.

33

Анонимен

преди 3 години

" Не мога да гледам лицата на робите- от утре всички да са с маски!"- Луций Корнелий Сула- Кастрева, римски диктатор/ български пожизнен и несменяем "просветен" деец!

32

Анонимен

преди 3 години

До ПичПич,образованието е преди всичко знания,оценките са функция! Има неща,които колкото и да ти се иска,могат да бъдат разбрани и усвоени единствено с утвърдените до сега форми на обучение!Говоря за нормалните хора,а не за изключително талантливите,като тебе!

31

Не е редно

преди 3 години

Масово учениците ходят на частни уроци в домовете на учителите, за това НОЩ не знае ли?

30

Bond

преди 3 години

Ковидпсихарите и хипохондриците нямат нужда от чип - те вече са чипирани. Готови са да жертват образованието на децата си, да останат недоучени и лесно конролируеми в бъдеще, само и само да не изкарат един грип. Това е висша степен на егоизъм и

29

Пич

преди 3 години

"Дете да убие учителка! :))) Като е болнава да си смени работата ,или да се ваксинира!"Както и предполагах - циничен проостак. Смешно ли ти е? Защо не ходиш да се посмееш с децата от онзи клас, чиято класна почина. Разбрали се кое дете е било болно по същото време и е било в клас. Искаш ли твоето дете да е на мястото на това дете, а? Да се посмеете двамата. Целият клас е за психолог. Обаче на проостака му е забавно.

28

Пич

преди 3 години

"Няма как да налагаш ограничителни мерки,да променяш тотално учебната среда и процес,после да имаш претенции показани високи резултати на някакви изпити!" Че те ограничителните мерки са за всички, всички учат по едни и същи правила. Какво значи "високи резултати"?! Резултатите трябва да са ти по-високи от тези, с които се съревноваваш. Ако искаш учиш, ако не искаш не учиш. Кой ти е виновен?!

27

Пич

преди 3 години

"Много лесно бе господин Пич-приемат се с годишни оценки!":))) Аха, тия от Сусурлево, на които учителите са им я лели, я стрини, и са написали на всички шестици, ще запълнят местата с СМГ :) Наивник ...

26

Анонимен

преди 3 години

ами така е, като нема ваксини ще караме на стаден имунитет, пък който оцелее, да видим какво ще се случи след месец - месец и половина

25

Анонимен

преди 3 години

До ПичМного лесно бе господин Пич-приемат се с годишни оценки!Няма как да налагаш ограничителни мерки,да променяш тотално учебната среда и процес,после да имаш претенции показани високи резултати на някакви изпити!Няма да откриват топлата вода.По мое време в училищата след осми клас се кандидатстваше с годижните оценки,а матурите бяха след 11 клас и то при положение,че средноаритметичните оценки по математика и бълг.език,за последните три години бяха по-ниски от мн.добър 5,00.

24

до 28

преди 3 години

До ПичЛекувай се пич! Ковид Психическите болести са те налазили! Дете да убие учителка! :))) Като е болнава да си смени работата ,или да се ваксинира!

23

Пич

преди 3 години

До бравоКогато заразеното ви дете убие учителката, ще се изправиш ли пред близките и, да им обясните за "страхливците"?

22

Пич

преди 3 години

"Каква е логиката да се учи през две седмици!В Англия вече за втора година няма да има матури!"И как ще ги приемат децата по "елитните гимназии" без матури? Нали цяла България иска да учи в 4-5 училища в София. Остави ги англичаните, те си имат във всеки квартал хубаво училище, и я няма тази истерия. В Германия е същото. Записваш си детето в кварталното училище и няма драми, рев, изпити.