78

гледайте го

преди 3 години

Има един прекрасен Китайски филм в тубата,казва се ЖИВИ.гледайте го прекрасен филм,донякъде и тъжен и леко комичен,филма е върхът

77

ГосТ

преди 3 години

Между другото, права си Дианче за мао и криворазбрания му комунизъм на простолюдието. През този период Китай наистина има някакъв застой, но след това нещата си идват на мястото. Това се опитвам да обясня, комунизъм на простолюдието не може да съществува, а йерархията се базира на личните качества. Точно такъв комунизъм си представяте, комунизъм на простолюдието.

76

ГосТ

преди 3 години

Ами разбира се, всичко е закономерно. Китай от доста време са лидери по импакт в lifesciences и във всяка научна публикация на краварите в тази област има поне 40% китайци. Как няма да победят ?

75

Да да Така е!

преди 3 години

Няма други претенденти - значи е така!2+2 = 4

74

ГосТ

преди 3 години

Нобелови награди на китайците не трябват, не получиха нито за първият рекомбинантен протеин в света, нито за приложението на CRISPR/CAS 9 . Получиха я само двете тетки, които се бяха хванали да продължат работата на японците и испанците. Всъщност, практичната полза от този механизъм беше истинската новост. Откритията на Марко Поло викаш Хахаха хахахаха. Айде че и някаква работа трябва да се свърши.

73

Диана

преди 3 години

Е, тука си върха! Значи ти си комунист, но нямало Научен Комунизъм! А тогава какъв комунист си, значи? Хем *** - хем голям! Китай е имал голями открития някъде по времето на Марко Поло - много преди Мао Дзе Дун, чийто хумвейбини учеха хората като падат да се огледат и да се хванат за нещо, което за тях и до сега си е върха на културата! А сега Китай няма нищо свое - най-голямите им постижения са леки усъвършенствания на изобретени вече неща! Можеш ли да ми посочиш един китаец-нобелов лауреат

72

ГосТ

преди 3 години

А, а такова нещо като "научен комунизъм" - няма. Има Социалдемокрация на Русо, Анархизъм на Прудон, Фашизъм на Мусолини и Китайски комунизъм. За каква социалдемокрация сънуваш при частна собственост. Относно това какво е дошло от Китай, както в миналото, така и днес няма да се занимавам. Гледай манджата !

71

Диана

преди 3 години

До ГосТРазбира се, не съм и очаквала да имаш какво да ми кажеш освен своите общи приказки и авторитарно набити в плебейската ти глава шаблони, ти не можеш да кажеш друго! Трябва да ви измитаме най-после от политическата сцена - омръзнахте на всички!

70

Диана

преди 3 години

До ГосТКитай е следващото ниво на тоталитаризма и няма нищо общо с Научния Комунизъм! Ако и това не си го разбрал, не знам какво можеш да разбереш! Комунизмът няма нищо общо с йерархии и борба за власт с характерните й простотии - както то казах нищо не разбираш от политика и политически науки, да не говорим за философия! Китай крадат всичко, те нямат нищо свое, открито или изобретено там - крадат идеи, крадат мозъци, крадат знания, защото слугата не може да бъде водач, да събуди гения...

69

ГосТ

преди 3 години

Мисълта ми е, пак ще се повторя пък дано разбереш, дори тежкия физически труд да бъде изместен от механизацията и изкуствения интелект, йерархията ще остане. Като стимул за развитието на хората. Комунизма не означава да лежиш и да пазаруваш от билата каквото си искаш. Да, продоволствието ще бъде разпределено, така че да няма просещи, но йерархията ще остане.

68

ГосТ

преди 3 години

Айде виж си постовете. Виж и моите преди да разбъркаш манджата и виж кой повтаря празни приказки.

67

Диана

преди 3 години

До ГосТОтново празни приказки?! Това е да си "комунист" - вари го, печи го, то кво си знае, тва си бае...Не може да се разговаря с такива хора - за вас всичко е пазар!

66

ГосТ

преди 3 години

И гледай да не загори манджата ! Това е твоето призвание ! :)))

65

ГосТ

преди 3 години

Сега ще ти кажа няколко думи за следващото ниво. От Китай официално заявиха,че изкуствения интелект и върховите технологии ще бъдат абсолютно държавни под опеката на Императора (Си) и ще бъдат използвани за благото на социума (а не за забогатяване на шепа хора). Тежкият физически труд ще бъде съвсем оставен в миналото, заради научно-техническия прогрес, но йерархията ще остане. Самоусъвършенстването в полза на социума е истинския стимул, а не парите. Както казах,те са за простолюдието

64

Диана

преди 3 години

До ГосТКазах ли ти, че не си дорасъл и до азиатците?!...Затова ги обожаваш, защото не ги разбираш, значи...Човек като не разбира нещо и го обожава!... Няма смисъл изобщо да пипваш книга - само си губиш времето : не всичко на този свят е за всеки! Нали "комунистите" се опитахте да се "изравните" с интелигентните хора, но направихте само интелигентите ни прости като вас...

63

ГосТ

преди 3 години

Трона на императора е сравним със земята и небето, Дианче ! Като политбюро е, но без толкова калинки.

62

Диана

преди 3 години

Ти си тотално извънземен! Къде бъркаш комунизъм с император, народ?!...Първо, при комунизмът няма класово деление - нито император, нито народ! И...второ...лозунгът там не е да служиш на някого, а да се реализираш за полза на всеки и всички, т.е. да си полезен както на себе си, така и на другите, да си щастлив и да правиш другите щастливи...Парите са за всеки, но при комунизма не се предвиждат пари - свободата не предвижда подобни ограничения, но изисква по-различна култура, знания и умения...

61

ГосТ

преди 3 години

Разбира се,че това е условието за истински комунизъм, да си готов да служиш на народа си и императора. А по голяма свобода от това да се самоусъвършенстваш -няма. Парите са за простолюдието.

60

Диана

преди 3 години

До ГосТМного илюзии плуват в мухлясълият ти мозък пълен с шаблони на плебей...Слугата е в кръвта ти, не в службата! Човек може да работи като слуга, но това не означава, че той е слуга...Ти сам каза, че да служиш на някого за теб е върха на щастието! Слугите не могат да бъдат господари, могат само да играят роля на господари и да тормозят хората около себе си - ясно ли ти е или имаш нужда от малко повече пояснения, негод.нико?

59

ГосТ

преди 3 години

Което имаше да се казва, то казах. Единственото което мога да добавя е, че очудвам се пише Учудвам ;)