49

А - Б?

преди 3 години

Нападжиите кой ги проверява за укрити доходи?

48

Светослав

преди 3 години

До АЗАз си плащам данъците до стотинка! Редно и всички останали да правят това! Не мога да разбера защо дръжавата облага трудовите доходи с една камара различни данъци, а рентиерството се дондурка с нулеви данъци!? Кое е по-ценно да работиш или да вземаш пасивни доходи? Това наистина изкривява пазара на имоти и за нормалния трудещ се човек става все по-трудно да си купи нормално жилище. Защото се конкурира с хора, които не плащат данъци.

47

...

преди 3 години

НАП провери ли дали има платено ДДС на онези пачки в чекмеджетата?

46

Анонимен

преди 3 години

Съгласни сме, бе, чиновник! Така е, всеки трябва да си плаща данъците в цилизования свят.Хората тук обаче са срещу това, че пак се гонят дребните риби и никой не лови дебелите св.ине с огромните палати и скъпи коли - у нас и в чужбина, за които няма как да докаже доход. Това боде очите и ядосва хората, а не самите проверки. Разбираш ли сега?

45

Само питам

преди 3 години

Ако си разпродам колата дето цяла в движение струва 2000 лв. на части и пращам с куриер на други такива скъсаняци като мен ще лежа ли в затвора???

44

бай Кольо

преди 3 години

До Бай ПешоТия, които си изброил са в затвора, а държавата им е запорирала пари и имужество за десетки милиони.

43

Анонимен

преди 3 години

Българина още си е на ниво Андрешко. Всичко да важи за другите, но не и за него, той само да получава, но задължения никакви. На колата данъка да е 30 лв., на жилището 60, и така :) Обаче дава за пример Германия, Англия, Испания, където данъците са 40-50%, и ха пробвай да не платиш например данък "телевизия" в Англия, за останалото въобще няма смисъл да се споменава.

42

Бай Пешо

преди 3 години

Държавата има да събира 5 милиарда от КТБ, половин милиард от Бошкоф, още по няколко милиарда от Златевци, Миньовци, Ветковци и други такива айдуци.Ама не, тях не ги закача, щото те са недосегаеми. Знаят единствено как да мачкат обикновения човек.

41

Светослав

преди 3 години

А с дългосрочните наемодатели кога ще се захванат от НАП? Сладък сън спят нашите данъчни специалисти. Аз до сега не съм видял някой наемодател да декларира каквото и да било пред НАП или общината. Има хора в София, които притежават стотици апартаменти и ги отдават под наем. Това е толкова добър бизнес, че за нормален работещ човек става почти невъзможно да си купи жилище. Защото при него НАП като вампри изсмукват 1/3 от дохода във формата на данъци и осигуровки, а наемодателите плащат 0 лв.!

40

?

преди 3 години

Да си дам паролата на НАП? :D :D :D Аз и за абв-то не бих им дал паролата, камо ли за нещо по-сериозно...

39

НАП и GDPR?

преди 3 години

Дай пароли, ЕГН-та pls?:)

38

Аха..

преди 3 години

НАП да ми влизат в къщата и да си ръчкаме по дупките?Няма как да стане. Искам първо да ги ваксинирате от Кови-19. Иначе няма да ги допусна в дома си.

37

Остап Бендер

преди 3 години

Ако може и ключ от квартирата, в която са парите.Без прокурорска заповед никой не може да ти влезе в акаунта, както и в дома ти. Да си направят труда да изискат такъв ордер.

36

Хммм

преди 3 години

Малко имам резерви да си давам паролите и сметките на шайка престъпници.Айде да пробвате пак - ама след Март месец 2021? Сделка или бунт?

35

Анонимен

преди 3 години

Е, биваше ли тъй - овце се стрижат къснат пролет, не късна есен!НАП да почнат сега от де.белите св.ине, с големите имоти и джипове за милиони, че иде Коледа, все пак, не Гергьовден!

34

Митьо

преди 3 години

Браво на данъчните. НАП е една успешна и модерна западен тип агенция. Нека всички агенции последват примера на данъчната администрация и да пресекат тарикатлъка на ***. Тук ще се напълни с лаещи против данъчните нещастни, защото са свикнали да укриват доходи.

33

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Самият аз имам цял етаж от сграда, която давам под наем през тези платформи и всяка една стотинка е декларирана."Браво, ти си супергерой. Сега като ти "локдаунват" целия етаж с твоите пари, викай силно "браво".

32

Хехехехе

преди 3 години

В Тикволандия и керемидите рекетират.

31

anonim

преди 3 години

Всъщност,тази акция има за цел да пълни хотелите на мутрите,защото се отчитат където трябва. Съпорта е голяма работа.Даваш едно а вземаш три-четири, и НАП са аут от играта.Тия 700 000 000 защо ги няма при тях? Вместо на тях да се направи ревизия те правят ревизия на овцете, дето гледат сеното през стъклото и рупат сено ,преглъщайки на сухо.Народе....ееее....

30

Анонимен

преди 3 години

НАП и ония имитатотир на дейност - КОМПИ, да подкарват тия със скъпите вили, могили и коли и да не се заиграват с глупости и дребнотемия.Ама не им стиска, нали?!