89

Койчо

преди 3 години

НАП първо да провери чекмеджето на боко тиквата

88

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 98Абе бива неграмотност, ама "две стай" направо е ужасяващо! Да не си от малцинствата?

87

Анонимен

преди 3 години

До Пян ГъАз нямам против данъците. Имам против при кого отиват и после на кого ги дава. Идеята, че немога да си купя нов джип, за да може в мааалата да мааат мааайнета и да хранят чааавета, е просто ужасяваща!!!

86

Анонимен

преди 3 години

До ДанъченАко е до 10000 лева, ще ме чунеш отзадце! Ако е повече, ще си намеа адвокат, за да си "поОспорин". Айде мани-бегай! Някой отдал две стай за 1000 лева общо верз година, ви гледате да го съдерете! То ДДС-та, то данъци, то осигурвки! Така не се прави бизнес!

85

Анонимен

преди 3 години

До ПрограмистКаче лекето, работещо за компании, които редовно доджват данъци, по всякакви недостъпни за простосмъстните хора, начини.

84

Пян Гъ

преди 3 години

Отдавам жилище под наем. За да нямам проблем с данъчните, си плащам данъка към общината. Приходите ми по това перо не са нищо особено, но все пак... Закон. И да ви кажа, спя спокойно, даже ми се услажда ракийката със салатата... Иначе казано - плащането на данъци (моментните равнища) е въпрос на МАНТАЛИТЕТ. Убийте Андрешко-то в себе си!!! Нищо няма да ви стане!!!

83

Програмист

преди 3 години

До Анонимен 94Като не ти харесва тук хващай пътя към "повечето държави", и си продавай каквото искаш до 1 минимална заплата.Данъци трябва да се плащат.

82

Анонимен

преди 3 години

До Професор Тюхчеф в повечето държави може да продаваш лични вещи 2 ръка до 1 минимална заплата на месец

81

Данъчен

преди 3 години

До Анонимен 87Ако не искаш да си я дадеш ще те наковат по ДОПК - има един член според който те правят обоснована хипотеза за приходите ти, и ако ти не я обориш ще те таксуват по нея.Казано с други думи - виновен си до доказване на противното. Казват ти че си изкарал един милион, и ако не докажеш обратното те наковават да платиш данък върху него.Така че ще им дадеш паролата, ако поискат. Ще ги пуснеш в къщи. Ако искат могат и жена ти да опънат, ти ще си мълчиш.

80

Анонимен

преди 3 години

До БРАВО НА ГЕРБ!Щеше да е по-честно да се кръстиш Безимотен злобар.

79

Професор Тюхчеф

преди 3 години

Колега , по закон покупко/продажбата всякакъв вид собственост вкл. вещи втора ръка , между частни лица се извършва с договор и си длъжен да я обявиш пред данъчните. За тях няма значение дали си продал апартамент , кола , мотор или колелото на детето- друг въпрос е че не са на сметка да се занимават с дребни суми.

78

БРАВО НА ГЕРБ!

преди 3 години

ВСЕКИ ГЯВОЛЪК , РАНО ИЛИ КЪСНО СЕ ПЛАЩА!

77

Ше си плащате ,бе...

преди 3 години

НЕМА ЛАБАВО ПРИ НАП!АЗ СИ ПЛАЩАМ И... МИ Е ДОБРЕ И СПОКОЙНО!СЕГА ВЕЧЕ Е ВАШ РЕД!

76

Едно наше момче ;)

преди 3 години

Проверките ще важат ли за "наши хора", които вече си плащат данък ГЕРБ - 50% от оборота?

75

Анонимен

преди 3 години

Да си дам паролата в НАП?Знаеш ли кога? Да ги пускам вкъщи и да ни заразят с Ковид? Не - мерси.

74

Хах

преди 3 години

Ега някой си даде паролата за airbnb на тия слабоумници. Това също мисля, че е в сериозно противоречие и със защитата на личните данни и неприкосновеност.А не е голяма философия да си направиш един revolut акаунт и изобщо да не минаваш през България за всякакви транзакции... IBAN-a ти е в UK...

73

Анонимен

преди 3 години

ами плащайте си данъците бе аз как си ги плащам ..да не мислите.че ми е кеф..

72

кръпел

преди 3 години

въпроси от данъчните можете да очаквате и при оборот от 2000 лв.......за една година като си продам гумите на колата , на детето колелото , стария телевизор , 2-3 стаари телефона , някой *** и старите обувки ...и вече съм престъпник ли ????Какви 10% данък , всички предмети за лично ползане при покупката съм им платил 20% ддс !!!

71

Зрител

преди 3 години

до 81:отгоре пише "КОМЕНТАРИ", а за да публикувате натискате бутон, на който пише "Напиши коментар".Ще поясня - коментирането включва изразяването на лично мнение по въпросите, които разглежда публикувания материал.Сега по същество - приходната част на бюджета на тази страна трябва да се изпълнява от всички, така че това е И моя работа. Относно обидите - те само показват вашето собствено ниво. А то е такова, каквото показвате, че е. Виж, това вече само по себе си е донякъде И тъжно...

70

xdr

преди 3 години

Airbnb включват данъка в сметката на клиента и го превеждат директно в съответната държава от името на собственика на имота отдаден под наем. Самите клиенти предлагат на домакините да плащат в брой,за да избегнат всички такси ,но тогава собственика си го отнася.